Промоции на книги - тема 23 - Цундоку, трупаме книги без срам

• 27 379
  • 360
  •   1
Отговори
# 180
Ще обявят сигурно 20%. Но аз от тях не купувам, та ми е все едно. Злобари са админите  в ""Kакво четеш...", та съм ги  отсвирила. Има достатъчно хубави книги на други издателства.
Е то баш админът на "Какво четеш.." е един от шефовете в Сиела (Блажев). Постоянно маха публикации, спира коментари...  Обикновено не му харесват коментарите под някои спорни книги като тези на Господинов, Бешлийска, В.Райкова и др. (Не ги приравнявам като автори, а като това, че под техни корици, отдолу се излива доста помия, понякога и заслужено). Понеже повечето коментари са отрицателни и той рестриктва коментарите. Веднъж го питах на ЛС защо се спират коментарите, нали идеята е хората да обсъдят впечатленията си... Не искал антагонизъм, разправии и т.н.
Е точно затова не купувам от тях. Не само Блажев е злобар и другите също. Пуснах да се гласува за едно момче ,което участваше в сръбското Звезде гранде. Каза ми приятелка, та заради него гледах предаването. Нашият стигна до финал, въпреки, че единият сърбин от журито го гледаше лошо и не гласуваше за него. Накрая трябваше да се гласува и понеже е ясно, че сърбите няма да гласуват за българин го пуснах в няколко групи. Той събра доста гласове, като хората от групите го поддържаха (той си и заслужава). Само гнусарите в "Какво четеш..." изтриха поста и ни блокираха с една приятелка, която беше коментирала под поста ми. Та оттогава няколко сме, които не купуваме техни книги и разказваме случая. Много злобни твари са. Не знам дали е Блажев, Ташева или друг, но все едно.  Попадне ли ни тяхна пиратска я раздавам безплатно.  Да, гадна съм - като тях. Чета по групите, че и преводачи и редактори май не ползват. А и хартията им била кофти. Е това не е ли неуважение към читателите им? И оревали фейса, че някой продавал техен файл за 5 лева, а файла струвал 35. 35 лева за електронна книга??? Тия съвсем са изплискали. Ще потърся файла и ще го раздавам не за 5 лева, а ще го подарявам!😃

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 14:52 от УИНКС БЛУМ

# 181
  • София
Аз не намирам вече въпросния пост в "Какво четеш ", явно са го изтрили.
 Така нашумялата и коментирана книга - Алхимизирани е на скромната цена от 55 лв !??!  ,а Е-книга 35,30 лв САМО.. За жалост ТОЧНО,заради това - хората се чудят от къде да си свалят безплатно книга ,пиратски сайтове като Рулит процъфтяват и групите за книги 2ра ръка са с повече оборот от книжарниците им.
Сиела за мен отдавна свалиха качеството - редовно намирам правописни грешки в книгитие им, а,по - запознати от мен хора, коментират и ужасните преводи на иначе хубави книги в оригинал. Цените им са в небето, а бълването на бози е до тавана /но това е поради търсенето.. / За жалост са голяма сила в книгоиздаването и купуват доста от правата за превод на доста от хубавите книги.

# 182
Е принципно, да пускаш нещо за сръбска музика или за каквото и да било, несвързано с книгите във ФБ група за книги.. се води офтопик и е забранено. Трябва да е по темата.
Иначе хартията... не знам, но напоследък виждам книги, оцветени от всички страни (с т.нар. "цветни порезки"), особено от книгите на ужасите, фантастиката и детските. Говоря за Сиела. На запад по книжарниците виждам на много места такива книги.

# 183
От Хермес

# 184
 Така нашумялата и коментирана книга - Алхимизирани е на скромната цена от 55 лв !??!  ,а Е-книга 35,30 лв САМО.. За жалост ТОЧНО,заради това - хората се чудят от къде да си свалят безплатно книга ,пиратски сайтове като Рулит процъфтяват и групите за книги 2ра ръка са с повече оборот от книжарниците им.
Сиела за мен отдавна свалиха качеството - редовно намирам правописни грешки в книгитие им, а,по - запознати от мен хора, коментират и ужасните преводи на иначе хубави книги в оригинал. Цените им са в небето, а бълването на бози е до тавана /но това е поради търсенето.. / За жалост са голяма сила в книгоиздаването и купуват доста от правата за превод на доста от хубавите книги.
Кои хубави книги имат Сиела? Напоследък гледам само тийн фентъзи и романтични сиелски ми излизат в Озон. Аз харесвам съспенс,  Кинг, криминални,  та Сиелата и без това са слаба ракия в тези жанрове. Не ми липсват.

diziler, знам го,  но всички други групи направиха изключение, макар да бяха за мами, красота и т н. Само "Какво четеш..." не прави компромиси ( обаче с редактори, преводачи и хартия прави явно), та ни и блокираха. Много злобни твари са, това е.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 17:48 от УИНКС БЛУМ

# 185
 Така нашумялата и коментирана книга - Алхимизирани е на скромната цена от 55 лв !??!  ,а Е-книга 35,30 лв САМО.. За жалост ТОЧНО,заради това - хората се чудят от къде да си свалят безплатно книга ,пиратски сайтове като Рулит процъфтяват и групите за книги 2ра ръка са с повече оборот от книжарниците им.

Постът за тази книга го видях в официалната страница на Ciela Books. Тъкмо когато реших да коментирам, забелязах, че са забранили коментарите под публикацията — типично в техен стил. В групата „Какво четеш...“ съм блокирана отдавна, без дори да знам защо.
Иначе единственото, което все още купувам от „Сиела“, са детските книжки на Джудита Кампело — доскоро струваха 10 лв., а сега вече са 11,73 (6 евро). Това доста ме подразни и бях решила повече да не ги купувам, но дъщеря ми много ги харесва. Книжките са пълни с всевъзможни грешки.
Не мога да разбера и тази нова вълна от „роментъзита“, „дарк академия“ и всякакви подобни жанрове, които изведнъж станаха толкова популярни. Две трети от авторите изобщо не съм чувала, а се оказва, че са някакви „страшни хитове“, които всички чакат с нетърпение да излязат на български — и са готови да дадат по 55 лв. за тях. Като цяло Сиела не издават нищо, което да ме впечатли. Нямат някаква специална насоченост, както много от другите издателства - буквално издават всичко. Неслучайно слоганът им е "Ние издаваме повече".

# 186
Например Фредрик Бакман си е топ автор на Сиела.

# 187
На Сиела аз последно харесах криминалните на Лиза Джуъл

# 188
Сиела имат много богат избор от заглавия за четящите нехудожествена литература, повечето луксозни издания с добро качество. И макар да издават много еднодневки, имат автори, чиито книги ще си купувам винаги - освен Бакман, от техните чета Мюриел Барбери и Теодора Димова.
А Христо Блажев е много готин според мене - по панаирите, ако говорите с него, ще установите колко много знае отвъд литерарурата и че наистина работи като човек, който е влюбен в професията си.
А ако говорим за качество на книжното тяло, по-лесно е да изброим издателствата, които не правят компромиси и с това, не са много.

# 189
  • София
Аз на Блажев му се радвам, че се сгоди и чакам сватбата Blush
Иначе да, той е пример за човек, който си е сбъднал детската мечта Blush

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 21:42 от Happy Mijjj

# 190
УИНКС БЛУМ,нали знаеш,че никой не ти е длъжен?Хората,които са ти направили тази услуга,са го направили от добра воля,но това не значи,че някой ,който не реши да го  направи е мижитурка  и т.н.Не знам,точно другите групи какви са били,но в тази  на Сиела  е професионална такава група,а не любителска такава в която група явно стрикно  се следват зададените от админи правила с  които членуващите там са се съгласили,макар че,като гледам масово някаква  част от тях да  биват нарушавани постоянно. Не  мога да кажа,дали в  действителност са махкали коментари с непопулярни мнения относно автори или книги,но ,ако дадения потребител си е изразил мнението по не най-добрия начин ,не бих се изненадала да е  така.Виждала съм коментари,на хора  които се чудят,защо  даден техен пост,коментар са били премахнати и ,защо те самите са били  таймаутнати от групата за  някакъв период  от време и съм се  изумявала от което,тъй като съм чела преди  това каквото са публикували за ,че  да  се стигне до това.Уинкс виждала съм ,как ти си се изказвала  и виждам,как продължаваш да  го правиш.Едно е да не  харесваш някого и да имаш негативно мнение  ,съвсем друго е  да се демонстрира подобно поведение.Вярвам,че  има адекватен  начин по който може човек да си изрази недоволството и  критиките,без да обижда налявои надясно хората и т.н.Биле,ще  ме извиниш,  ама ти  може да не си ги чувала,ама аудиторията към която са ,или  такива каквито биха  имали някакъв интерес към тях ,евентуално,определено са  чували,благодарение на  факта,че  социалните мрежи,играят силна роля в  това.Тук се  вижда  определено разлика от поколенията.Сиела  не е низше издателство,което  ,че да се фокусира  към един или няколко контретни жанра и съответно да си подбира книгите и авторите,които да издава,а е  голямо  мейнстрийм издателство.И на мен  в голям процент не  ми допада  точно какви книги решават да издадат от дадените жанрове и поджанрове,ама какво да се прави.Както Райна каза,нехудожествената им литература е интересна и си заслужава да се обърне внимание,но това няма да  се отчете от хора,които се държат по определен начин и които неистово ненавиждат нещо или някой.П.С Това ,че нямаш добро  мнение  за каквото и да е  ,не ти дава  правото да бълваш пепел и жупел ,да бъдеш entitlement,и да бъдеш груб на н-та степен.Ние хубаво се оплакваме(и с право.Сиела,примерно има  неща,които  са си за критикуване,наистина),ама  ми се се  иска към самите  себе си и към други наши книжни другарчета да бъдем  така  чувствителни.Критикуваме едни за еди какво  си поведение,а не  забелязваме как друг човек го  прави същото,че дори още повече ескалира ситуацията,а пък ,ако самите  ние сме главно действащо лице,влизаме в ролята на жартва автоматично и сме  объркани как  и защо се стигнал до даден развой на събитията.Писнало ми  е  постоянно да се сблъсквам с хора,които демонстират подобно отношение... Говоря по-общо не визирам конкретна личност.Не,огънят не се гаси с огън,не не си голямата работа,не си смелчага,не си остроумен и всичко по-по-най мнение ,което имаш  за себе си,когато избълваш в лицето на някого,че той е еди какъв си кофти човек,че  работата му не  струва,че по нереден начин се сдобиваш и разпространяваш работата му и т.н.П.С Също така не съм фен пък,когато някой ти заяви ,че човек не може  да изкаже нормално някакво мнение(не жлъчно такова),щом  не работи в дадената  сфера(в случая тази на книгите.но това се хвърля  навсякъде).Значи,просто баш  да  си ги консумириме  без  нищо да влагаме така ли  да го разбирам?По този въпрос е странна работата.Факт е,че като не си навътре в  дадения бранш,няма как всичко да разбереш,но нали  като споделяме разни  неща се учим ,осведомяваме се,изграждаме  се,подобряваме се и т.нВинаги ми е било смешно,когато съм слушала Тото(за него се сещам на прима виста) ,когато го казваше това. Това го  приемам ,че дадения човек ,който се занимава с нещо гледа по този начин да се  скрие от мнения(нехейтърски такива,макар че,той самият може  би ги възприема именно като такива),които поради една или друга причина не биха му били приятни да се сблъска.

# 191
Какво препоръчвате от романтичните и трилърите  на Хермес?

# 192
Темз също е много злобна. Не ми харесва Сиела по принцип, заради романите, които издават последно време. Безумно много правописни грешки имат и изобщо преводите са ужас.

# 193
Аз на Блажев му се радвам, че се сгоди и чакам сватбата Blush
Иначе да, той е приеме за човек, който си е сбъднал детската мечта Blush
Сега, да не стане темата като за клюкарника, но мисля, че булката е бургазлийка - цяло лято ги засичам из морската градина. Хубава двойка, далеч по-симпатична от традиционната за родните ни селебритита комбинация от футболист и фолк певица.

# 194
  • Mostly in my mind
Темз също е много злобна.
Аз пък не съм с такова впечатление.

Общи условия

Активация на акаунт