Впечатления от Кръстовден на Кръстова гора

• 675
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте,

рових по стари теми и гледах видеа, но ми иска да събера още информация.
Някой би ли споделил опит от посрещане на Кръстовден конкретно на Кръстова гора? Ориентировъчно колко хора се събират, защото на едно място пише стотици, на друго хиляди? От колко часа е добре да се иде като литургията започва в полунощ? Спи ли се спокойно или е лудница и след литургията?

Набелязала съм агенция Поход, която тръгва в събота от 7ч сутринта от София и освен спирка в Асеновград няма друго планувано, а човекът ми обясни, че е с цел да се избегне наплива от коли и се чудя какво се прави горе цял следобяд до полунощ.

Изобщо всякакви впечатления ще са ми полезни, благодаря ви!

# 1
Ако отивате с някаква Цел (например дете) ще искате да се вредите в малката стара църква. Всеки час след 20 часа, ще ви е важен. Кръстова гора с параклисите са силно енергийни места.   По принцип всички литургии имат изчистващ и благотворен ефект.     Обаче, ако имате съмнения и 24 часа да останете, няма да има очаквания ефект.

# 2
  • София
Здравейте, аз също ще ходя за първи път на Кръстова гора и моля за съвети.
Не мога да преценя, в колко часа сутринта трябва да тръгнем от София, за да може да пътуваме спокойно и да се качим преди навалицата?
Също така, тъй като сме решили, че ще пренощуваме там има ли наоколо откъде да си купим нещо за хапване и вода или трябва да си носим?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт