🤰Февруарски снежинки 2026 - Тема 2 🍀🌸

• 5 464
  • 198
  •   3
Отговори
# 180
  • София
Alfafa, коментирах постове от много години назад, избщо не тези в нашата тема. Извинявай, ако по някакъв начин съм те засегнала, изобщо не е било лично, а и няколко момичета споделиха за този препарат. Явно и АГ-тата го харесват и затова просто пуснах търсачка за стари теми. Това, което ми направи впечатление е, че се препоръчва при бременни с нисък хемоглобин.

Иначе извън темата и ако на някой му е интересно Simple Smile Simple Smile ... съм имала работен досег с фирма за тролове и самите хора, които пишат. То един трол има по 30-40 профила в различни платформи, мъже, жени, стари, млади. В таблици се пишат отстрани подробности за всеки профил - жена, женена с 2 деца, работи като счетоводител, фен на Левски... Покрай работата си съм адски чувствителна на тема скрити реклами и тролстване. Интересно е само да го наблюдаваш отстрани. Има много добри, които по никакъв начин не може да ги хванеш и такива, които си личат от много далече. Работят 24 часа на смени, всеки е специализиран в определени теми. Голяма индустрия.

И пак казвам, коментарът ми е насочен към постове от преди години.

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 16:56 от Yellow_girl

# 181
Аз приемах Биозин Мама преди 2 месеца тъй като бях настинала , но при мен проблема с приема му е , че много рязко ми пада желязото. За това мой съвет , ако сте се насочили към Биозин Мама следете си желязото , иначе съм доволна след 2рия прием вече имаше резултат 😊🍀

# 182
  • 🌊
Мен на два пъти се наложи да го пия, заради настинки. Първия път овладя нещата, но втория си изкарах две седмици боледуване въпреки него.

От нашия лагер развитието е, че мина втората фетална, всичко чудесно, но че се ходи пак на ехокардиография, защото Чебурашче реши да не е отборен играч и трябваше да го гледат през плацента и гръб, та след месец пак. Поне за сега всичко му е наред, но искат да видят всички детайли.
Пуснах си новите изследвания, за сега нещата са добре и без профилактичните инжекции. Калция и желязото вероятно ще имат нужда от от повишаване обаче, защото едното е на долна граница, а другото по средата.

# 183
Мен на два пъти се наложи да го пия, заради настинки. Първия път овладя нещата, но втория си изкарах две седмици боледуване въпреки него.

От нашия лагер развитието е, че мина втората фетална, всичко чудесно, но че се ходи пак на ехокардиография, защото Чебурашче реши да не е отборен играч и трябваше да го гледат през плацента и гръб, та след месец пак. Поне за сега всичко му е наред, но искат да видят всички детайли.
Пуснах си новите изследвания, за сега нещата са добре и без профилактичните инжекции. Калция и желязото вероятно ще имат нужда от от повишаване обаче, защото едното е на долна граница, а другото по средата.
Къде ходите на ехокардиография ?

# 184
Момичета, да споделя, от вчера нещо ми дразни на гърлото.. не ме боли, но усещам като преглъщам  ми е странно и от предишни години си мисля, че отиват нещата към разболяване. Пих тонзилотрен, купих стрепсилс с мед и лимон, едни билкови ментори бонбони АЛПИ и ударих преди малко един парацетамол. Чай пих сутринта, вит Д пия, вит Ц и все пак ако нещо полезно и изпитано може да споделите, ще съм благодарна Simple Smile

# 185
  • 🌊

Къде ходите на ехокардиография ?
Д-р Христов в АГ Варна

# 186
Здравейте, днес бяхме на преглед и ние, бебокът е добре, успокоих се малко. Големи гимнастики бяха в корема (аз все още нищо не усещам).
Питах какво да приемам за имунитета - каза ми Биозин мама.

Sunshine, дано бързо да го пребориш! Аз главно с чайове с лимон и мед. Стискам палци да си добре до утре!

# 187
Здравейте, дами Relaxed И ние днес бяхме на преглед. Бебока се развива перфектно, отговаря си точно на възрастта - 21г.с. Затвърдихме подозренията, че е момче. Като измери дължината на бедрото, се оказа, че ще е дългокрак господин. По дължината на бедрото излиза 21г.с. + 6 дни Flushed
Вкъщи каката я събори настинка ( има хрема и болно гърло ), но поне няма температура. Аз по принцип работя вкъщи и не ходя много сред хора, но вчера се наложи да отида на родителска, днес пътувах в градския до и от кабинета, и май се украсих и аз с вирус.

Целия ден бях супер, обаче сега се почна болка в синусите, гърдите ме дразнят, явно се заражда кашлица.
По принцип пия Биозин мама от поне месец (АГ-то ми го изписа на последния преглед, точно заради сезона), но явно и той не успя да ме опази. Ще видя утре как ще съм и ако се налага, ще отида на лекар. Не смея нищо да пия на своя глава. Дано и мъжа да не се тръшне с някой вирус, че няма да имам сили и него да гледам Sweat SmileSweat Smile

# 188
Днес и аз бях на преглед, бебето риташе ехографа през цялото време, не позволи една снимчица да му направят. Нашето бедро е 30мм отговаря на 19+1, - 5 дена, и ми се стори късичко  за момче 😳
Помолих АГ да ми покаже откъде докъде се простира плацентата и останах удивена, как през нея получавам постоянно ритници, я удари с ръце чак корема ми се повдига.
Стана ми мъчно за бебока, че вече почти няма място и се беше свил на топка, а има още 3 месеца миличкия. 😏

Sunshine да се оправяш по-скоро и  не пий нищо на своя глава, особено знахарски домашни рецепти. Ако усетиш, че се влошаваш тичай на лекар.  

Здравейте, днес бяхме на преглед и ние, бебокът е добре, успокоих се малко. Големи гимнастики бяха в корема (аз все още нищо не усещам).
Питах какво да приемам за имунитета - каза ми Биозин мама.

Sunshine, дано бързо да го пребориш! Аз главно с чайове с лимон и мед. Стискам палци да си добре до утре!

# 189
Daisy2613 дано си добре и не се влошат нещата.
Alfafa аз за никакви знахарски рецепти не съм се сещала 😆 само стрепсилса ми беше написан след записване на ЖК, че може да се пие, едни ментови бонбони, чай с мед и това е. Най-знахарското за което се сещам е чаша кола кола, завряла в микровълновата и после се пие като сироп/сок (това е за болни гърло)

# 190
А какви изследвания ви пускат стандартно? При мен всеки месец пускат профилактично ПКК, урина.. ТСХ през два месеца. Но витамини и тн не изследваме. Само при мен ли е така?

# 191
Sunshine, надявам се, че си по-добре днес!

Радвам се, че всички бебоци са добре, надявам се и мамите да сме добре и да си бременеем щастливи до края 🌸

Daisy, вчера за пръв път ми пуснаха (аз съм им витро и преди месец смених лекаря от репродуктивния на АГ, който се надявам да ме изражда). Пуснахме вагинален секрет, сифилис, ХИВ, СПИН (задължително било веднъж по време на бременност), кръвна група, ПКК, урина, нямам витамини и аз. Каза че витамини и т.н. ще изследваме по-нататък, рано било. Изненадах се малко, но реших да се доверя.

Иначе пак питах за басейни и риск да хвана нещо, каза да не го мисля толкова, някои жени хващат лесно, други не. Ако имам оплаквания, ще вземем мерки и така.

Малко страничен въпрос - приятелки предлагат да ни дават дрешки, кошари и подобни бебешки благинки. Радвам се много, че някой мисли за нас и иска да ни помогне, но всеки отказва да му ги платя и ми е малко неудобно 😅 Само аз ли съм така?

# 192
При мен още в началото ми изследваха ВитД, Фолиева, Б12, ТСХ, но дори и да не бе по препоръка на АГ, самата аз щях да си ги пусна. ПКК, общ белтък и албумин, Феритин, пикочна, креатинин и урина изследвам за 2ри път. В началото изследвах също глюкоза и инсулин на гладно, след няколко седмици ще пусна ОГГТ.
Препоръките са ми от  АГ при който ходя на частно, докато онзи по ЖК се прави на ударен всеки път и повечето си ги плащам без направление. Той горкия живо пиле не му идва за преглед, за какво си пести направленията не знам.

# 193
  • София
Sunshine, стискам палци да си се разминала само с течащ нос и да е отминало вече.

При мен също пускат само ПКК и урина, ТСХ през някакъв период от време. Витамини и такива чудеса никой не ми е казал или предложил. Може би ноември ще пусна витамин Д, калций и други такива, но още не съм решила.
Една позната онзи ден така ми се накара, че видиш ли не пия никакви добавки, защо не съм вземала протеинови шейкове, пък омега 3, пък витамини за бременни... Никак не искам да пия повече хапчета (и без това сега достатъчно вземам и то все сериозни, а не някакви добавки). Много се чудя има ли наистина смисъл от всичко това, нямам време да направя по-задълбочено проучване.

Иначе и на мен ми предлагат разни неща. Вече имам два панталона за бременни - малко е искам, не искам - ето ти го Simple Smile Мисля, че много хора просто се надяват да се отърват от разни неща, които не ползват.

# 194
И на мен като на Alfafa АГ на частно ми пусна тези неща, че и още отгоре още в 16-та седмица. На лекар по каса не ходя, защото в София се броят на пръсти така или иначе, особено тези с хубава апаратура.
Последно миналата седмица изследвах ПКК, урина, желязо и ЖСК, че ми е критично ниско и Rh антитела, защото съм с отрицателна кръвна група.
Искат да ми правят обременяване с глюкоза, но от както съм бременна не ям сладко и кръвната ми захар на гладно е почти на долна граница та обмислям да откажа. Най-близката ми лаборатория е централата на Рамус, където чакам по 1 час на опашка и винаги е пълно с хора, та представям си какво ще хвана докато чакам да мине първия час от приема на глюкозата.
А колкото до нещата, които приятели ви подаряват - взимайте каквото можете. Аз не съм казала почти на никой, че съм бременна, а малкото хора, които знаят още даже не обмислят деца, та и да искам няма от кого и един клин за бременни да взема. 😅

Общи условия

Активация на акаунт