🤰Февруарски снежинки 2026 - Тема 2 🍀🌸

• 5 720
  • 211
  •   1
Отговори
# 195
Момичета днес ми излезе резултата от стерелната урина, естествено имам инфекция която трябва да се лекува с антибиотик Аксеф 500 мг 2х1 10 дена в 19г.с. съм. Въпроса ми е някоя от вас пила ли е антибиотик до сега?

# 196
Витамини не са ми пускали, при предната бременост също. Нито тсх.  Може би допълнителните изследвания извън тези по ЗК са индивидуални,  според това какви са били проблемите преди забременяване, ако е имало такива де. Иначе аз си пия витамини за бременни. Смятам ,че дори да се храним здравословно ,то вече витамините трябва да са като за двама все пак, а и няма да навредят.
  Относно подаряването от близки,  аз така си изгледах детето почти до година и половина. Имах неща от приятелки, от сестра ми , от братовчедка ми... чак им се чудя как пазят всичко с години. И сега и сега има неща , като например баланс колело, което ми дадоха последно и съм много благодарна.
Сега понеже се оказа, че чакаме момиче,  ще има доста неща , от тези на първото ми дете, понеже е момче,  които няма да ползвам и с удоволствие бих подарила,  когато отсея какво ще мога да ползвам.

# 197
Момичета, моето бебе от вчера не е спряло да рита. Чувството е приятно, но се чудя всичко наред ли е и кога спи това дете, знам че от 9-16 часа прекарват в сън. Сутринта ме събуди в 5.30 и не спря, вчера цял ден също.
То ако не шава, пак ще се чудя дали е добре, но спи ли изобщо 😳

# 198
Alfafa, и моето не е от поспаливите. Дори и да не рита силно (макар че се е случвало да избутва одеалото, с което съм била завита 😂) постоянно се движи и мърда и усещането е точно като за рибка в корема, която се блъска като по стените на аквариум. Доколкото знам към края прекарват 90% от времето в сън, та може тогава да си наваксват. Не пия кафе и енергезиращи напитки, не ям сладко, та не знам от къде се превъзбужда така това бебе. 😀 Но пък има дни, в които се паникьосвам, защото почти не съм го усещала.

# 199
И аз давам каквото имам за бебетата на роднините, сега и вземам каквото ми дадът - не връщам. Всичко е добре дошло, знаете всичко е доста скъпо, така че всяко си е помощ, още повече че е носено и ползвано и много малко време. Довечера ще се включа за изследванията, иначе съм добре, съхне ми на гърлото, но пия чай и смуча бонбонки.

# 200
И аз вчера бях при АГ, та ми пусна ПКК, глюкоза и урина. Иначе и заради болничния всеки месец ме боцкат. Витамини също не съм изследвала.

Не знам само аз ли съм с криво мислене, и искам всичко да си купим ново понеже ни е първо дете. Но има време, може пък и да размисля.

# 201
И аз с първото ми дете не исках да чуя за това някой да ми дава нещо, най- вече дрехи ( родих в 40 градусова жега, момче). Раздадох всичко без количката и кошарата. Сега някой неща се връщат при мен (стерилизатора ще изгледа 4то дете, препоръчвам Tomme Tippee). Имам някакви скрупули единствено за дрехите може би, но предвид, че баткото беше със страхотен рефлукс и сменяхме по 7-8 ромпъра или бодита на ден със сигурност ще заложа на pepco, sinsay. Ще дебна и lidl, там са “железни”.

# 202
Относно изследванията по здравна каса, моето АГ два пъти ми пуска вече ПК , урина и кръвна захар. Веднъж ми взе микробиология и ми пусна изследване за кръвна група.
Не е казал нищо за витамини или някой хормон , може би защото не се покриват от здравната каса, но следващия път ще го питам и ще си ги платя.
А относно гестационния диабет , нали се прави натоварване с глюкоза в 28-ма седмица. Знаете ли дали АГ дава направление за ендокринолог или от ЛЛ се взима?

Не знам вие как сте , но изпитвам постоянен глад и то за въглехидрати. В 17г.с. съм все още и не ми се мисли какво ще е по нататък 😂

А относно дрехите, очаквам моя близка приятелка да ми даде дрешки, но днес обикалях магазините и съм очарована от качеството в Next , в английския сайт имат супер намаления ( 4 бодита - 8 паунда , комплект че 5-6 паунда ) и смятам другия месец да на поръчам всичко от там.

# 203
Ох, и на мен все ми се хапва нещо, особено ако не ми е била достатъчно питателна храната на основното ядене. Та ще опитам да се фокусирам върху хубави протеини и мазнини на основните и плод за снак, ако съм гладна.

На мен не ми е проблем да не са ни нови нещата за бебето, нали са от приятели. Може би количката ще е нова. И за дрешки не съм гледала много, няколко месеца преди нашето бебе, ще се роди на роднини, казаха че всичко умаляло ще ни дадат.

Момичета, много ви се радвам как обяснявате, че усещате бебетата! Аз още нищо не усещам, вчера на прегледа се видя, че не спира да мърда, та сигурно и при мен ще е шоу като порастне още малко. Иначе приятелки казват, че редуват няколко много активни дни с един почти без движение, та може би е нормално това, Alfafa.

# 204
  • 🌊
Аз тъкмо се връщам от АГ, притесненията от ФМ и предишните прегледи се отхвърлиха. Явно съм му била страшни досадна и е пораснал на крака😂 Сега изостава леко в коремчето в сравнение с другите, където съм в 21 седмица, а тук в 20, но съм много по-спокойна. И шийката е станала 4 см, Абе радост.

# 205
Чудесни новини, Чебурашка! Само спокойствие и радост до края на бременността ти желая 🌞

# 206
Rising_Star не знам какъв е пола, но при първата ми бременност с момиче, много рядко получавах ритници. Кротушка беше моята вече пораснала дама. Едва към 7-8 месец, при това понякога, я усещах.
Относно сладкото и  аз започвам да получавам пориви за захар, а от доста време не консумирам изобщо. Отделно и при двете бременности, никога не съм имала неустоим апетит към конкретна храна. Отскоро все ме съблазняват определени миризми на нещо вкусно. Знам, че бебчетата вече имат сетивни рецептори за вкус и мирис, които долавят чрез амниотичната течност. Та сигурно имат и собствени предпочитания.  
П.С. Много хубави дрешки видях в Next с цени коренно различни от англйските сайтове, някой има ли опит с поръчките от чужбина?

# 207
  • София
Момичета, и аз ви завиждам, че усещане бебетата 😁 , нямам търпение и моето да се раздвижи. Лошото е, че не знам какво да следя. Имам някакви като потрепервания, но си мисля, че по-скоро това са червата. Все още понякога лягам по корем и вчера ми се стори, че бая ме изрита. Обаче си мисля, че е по-скоро дебелото черво. Една колежка ми се смее - какво съм очаквала, да легна на бебето на главата и то да ме трае 😆.

Тези дни имам ужасно сърцебиене и екстрасистли. Буквално през два удара и ми подскача сърцето. Кардиолог каза, че няма страшно, но усещането е отврат. Някоя има ли подобен проблем?

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 19:15 от Yellow_girl

# 208
Аз се връщам назад с темата, но бях на работа и не можах да се включа. До сега съм пуснала ПКК, урина, кръвна група, там в тези изследвания мисля са и хемоглобина и още нещо, микробиология, ТСХ си поисках, вит Д си поисках (по здравна каса е), Б12 си го платих.
Иначе бебето го усещам да побутва тук и там и като извикам баткото или таткото да усетят уж(понеже е леко, защото съм с предна плацента) и спира естествено 😁 аз похапвам уж не много.. ама се хващам, че е често.. сутрин закусвам към 7:30-8, после към 10:30 плод или нещо дребно, в 14 обяд (и то не в голяма порция), в 16ч пак нещо прикачвам дали плод или сладичко и вечеря. Обаче пък нещо и не е да ми се яде много много... Седя и не мога да измисля какво ще ядем за обяд, за вечеря... Нищо все едно не ми се яде... Е ако отида на заведение.... Ще си харесам мн неща се... Сега от не измисляне ще вечерям кисело мляко с бисквити 🤷🏻‍♀️

# 209
Yellow_girl Аз имам понякога, не обръщам внимание. Знам, че се увеличава кръвообращението като обем и скорост на движение, а сърцето се старае да компенсира.
Иначе първоначалните бебешки движения са точно такива, каквито ги описваш. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт