Захранване - въпроси и отговори - тема 17

• 18 182
  • 739
  •   3
Отговори
# 735
Лактозната непоносимост е изключително рядко срещана сред бебетата за разлика от АБКМ.

И точно, ако бебето не иска да яде, как точно ще му дадем колкото е по схема? Най-много от толкова натиск да му създадем неприятна асоциация с яденето. За мен тези схеми са затормозяващи

# 736
leah_ve, tinki, много благодаря, момичета 🤗🤗
За грамовете на зеленчуците не се впрягам, а и различните зеленчуци в различните сезони, сортове, начин на съхранение и т.н имат различни състави в това число и вода.

Месото ми е важно за да не предобря но и да не додам достатъчно. Лесно мога да й дам повече от необходимото, тя няма проблем с апетита и интереса към храната ни. Но да не й натоваря бъбречетата?🤔

# 737
Нашата педиатърка за месото каза между 8 и 18% процента от общото к-во пюре. Замразила съм във формички за лед и то едно кубче е точно някъде мужду15и 20гр. Може и по-малко да се пълнят, зависи колко хапва А цял жълтък дадох чак сега, на годинка. На мен не ме пречи и все още си меря да знам какво яде и колко месо давам именно да не предобря. Вече след годинка давам повечко месо де. А гхи казват че е с по-концентрирани витамини (A, D, E, K) и бутирова киселина, която подпомага храносмилането, намалява възпаления и поддържа чревното здраве (според аюрведа и някои изследвания).

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 16:57 от InYan238

# 738
Лактозната непоносимост е изключително рядко срещана сред бебетата за разлика от АБКМ.

И точно, ако бебето не иска да яде, как точно ще му дадем колкото е по схема? Най-много от толкова натиск да му създадем неприятна асоциация с яденето. За мен тези схеми са затормозяващи
Определено е затормозяващо и като майка на малкоядящо бебе се тревожа на моменти. ‘Моето бебе се захранва втора седмица вече имаме заместени две хранения яде по 150 пюре и още мляко’..
и гледаш твоето бебе яде малко, започваш да се чудиш какъв е проблема.
Междудругото Владимирова беше казала за жълтъка при 120-140 гр пюре. Еми, мойто дете скоро няма да ги стигне, но пък вкарах днес жълтъка по препоръка на педиатърката. Даже следващия път мисля да й дам ей така без пюрето. Много й се кефя, защото пък си опитва различни неща, има много голям напредък от началото - в началото плюеше, давеше се, ако не е хомогенно хептен. Сега е по-зърнисто, няма драма, хапва си с удоволствие, просто приключва рано. 😀
А д-р Владимирова казва за орехово олио, аз не бих го дала на този етап.

# 739
Моля някой да пусне нова тема.

Общи условия

Активация на акаунт