Захранване - въпроси и отговори - тема 17

• 9 706
  • 390
  •   1
Отговори
# 315
Аз не казвам, че е проблем нишестето. Просто заготовките, на месо които аз си правя са си чисто месо и бульон, без излишни неща. Вече не ги пасирам, а правя на дребни парченца. Разпределила съм си ги в бурканчета 30/30 месо/бульон и съм си ги прибрала във фризера.

# 316
Тези “заготовки” не са чисто месо. В тях има вода, нишесте. Обикновено отзад пише % на месо и според грамажа си изчислявате реално колко грама месо има в едно бурканче. Аз лично съм ползвала 2,3 пъти и са ми пълен блякс.
Например: Плазмон заешко в бурканче от 80гр има 30% месо, т.е. 24гр. За захранено бебе си е за едно хранене.

Мами, имам въпрос, може да е глупав. Но какво значи заготовка примерно пилешко месо? Тази заготовка колко време може да се съхранява в хладилник?  Как добавяте месо към зеленчуковото пюре или купувате зеленчуково местно пюре. Но нали месото трябва да е 10%, толкова ли е в тези пюрета. Объркано ми е!
Аз не бих дала на детето ми нещо, коено аз не бих яла. Тези заготовки направо ме карат да ми се повдига. Вземете си хубаво месо от някоя ферма, вече има достатъчно избор, ако нямате познати с домашни животни. Сварете си хубавото месо, без мазно, пасирайте със свалените вода и сложете в кубчета лед в хладилника. Първо се дава по 1 кубче на хранене, после по 2. Аз давам 2, понякога и 3, зависи.

# 317
Поне от лекциите знам, че до първата годинка месото не трябва да надвишава 20 грама на ден, независимо от количеството на зеленчуковото пюре. В началото се започва с 10-15гр. чисто месо. Аз лично слагам по 30 грама от заготовките. Ползвам само на Плазмон, защото за тях поне съм сигурна в качеството.

# 318
  • София
Здравейте момичета!
Имам въпрос, че не ми е много ясно, а стигнахме до момента, в който бебка яде вече цяло бурканче пюре (120+ гр)
Вече би трябвало да замести обедното мляко, но сме в периода преди месо и жълтък и знам, че трябва да е млечно-зеленчуково пюрето, за да не дохранвам с мляко. Колко мляко трябва да съдържа? Давам АМ. И не се ли променя консистенцията на пюренцето? Давам и готови пюренца.

# 319
Сами, давай АМ. Да пюрето ще стане по-течно, ако го смесиш с мляко. Може просто първо да дадеш пюрето както е така и после, ако бебето иска да го дохраниш с АМ. Не е задължително да се смесват двете храни.

# 320
Здравейте, днес поради здравословни причини ще захраня бебка за първи път. Без два дни сме на 6 месеца.  Може ли да ми кажете готово пюре от картофи ще давам,  колко  трабва да е топло и да му слагам ли мляко или не, че имам различни съвети и се обърках вече?

# 321
Аз бих почнала с друг зеленчук. Повечето деца не харесват картофа и после може да направи лоша асоциация. Картофа е лепкав и безвкусен. Започнете с тиква, морков, пащърнак. Не смесвам с мляко. Топло, както на Вас Ви понася.

# 322
Аз започнах точно с картоф, смесих го с малко АМ (добавих малко вода и малко смесено АМ) и синът ми го хареса.

# 323
Подкрепям VaniaK - картофа го въведох след по-сладникавите зеленчуци, като не смесвах с кърма (или АМ), за да усети вкуса на самия зеленчук. След като давах няколко лъжички от въпросното пюре, тогава кърмих.

# 324
Аз също почнах с картоф смесен с кърма, за да е по-познат вкуса, постепенно спрях да слагам кърма. Аз пък почнах к картоф, а не със сладък зеленчук, за да не би да му хареса много сладникавото и после да не иска съвсем други зеленчуци

# 325
Не мисля, че това е от значение. Аз започнах с тиква, която също я водят сладникава. То АМ и кърмата също имат сладникав вкус, за това не мисля, че е от значение това дали ще започнеш със сладък зеленчук или не. Моята логика беше, че така е възможно по-добре да приема новия вид храна и да не прави лоша асоциация. След няколко зеленчука се опитах да вкарам само картоф и не го хареса. Него го вкарах по-късно с нещо друго смесено. Иначе сега си яде всичко - и плодове, и зеленчуци. Имаше някакъв период, в който не одобряваше спанак, броколи и грах, но сега в кухнята ги яде. То и като са овкусени вече със сол и подправки, е къде, къде по-различно.

# 326
Честно казано, няма чак такова значение. Аз бих добавила мляко за да е познат вкусът. Но каквото и да решите, не е проблем. Картофът може да запече, имайте го това предвид.

# 327
  • София
Момичета, драмата с картофа е по-скоро, ако се въведе след тиква и тн сладък зеленчук.
Иначе, като 1ви зеленчук е нормално да не умират от кеф да го ядат. Каквото и да им дадете, освен ако детето не е на повече месеци и е любопитно, е нормално да го бута, плюе и тн. След няколко седмици свикват и ядат по-лакомо.
Бебка тие дни ядеше с голям кеф пюре от грах, тиквичка и броколи. Днес като стигнах до цяло пюре го плю още на 2рата лъжичка. Не ѝ се яде днес такова и това си е. Един ден няма, като друг😆

# 328
Зависи от бебето, моето много обича картоф без нищо. Яде си го с кеф. Но всеки ден си сменя мнението, да

# 329
Да. Това за мнението е така. Днес яде нещо, утре от същото може да го плюе. Претенции.

Общи условия

Активация на акаунт