Захранване - въпроси и отговори - тема 17

• 17 763
  • 721
  •   1
Отговори
# 300
Сложи бурканчето и налей вода докъдето е пюрето (някъде под капачката се пада).

# 301
Момичета, а какви съдове използвате за транспортиране на сготвена храна? Вчера сложих в пластмасова кутия от Икеа, но се замислих, че може да не е подходящо

# 302
Момичета, а какви съдове използвате за транспортиране на сготвена храна? Вчера сложих в пластмасова кутия от Икеа, но се замислих, че може да не е подходящо
Аз си купих стъклени бурканчета 250гр. побират. Така слагам храната докато е още топла, обръщам бурканчетата и те се запечатват. Simple Smile

# 303
Стъклени буркани, стъклени кутии с капак, пликчета за съхранение (за хляб и тестени).

# 304

Имам си термос за храна и вода, специално за него купих.

# 305
Термос за храна или пластмасови кутии за бебешка храна BPA free за хладилника и фризера ползвам аз.

# 306
Купих си стъклени бурканчета и термоси. Много ми харесват на Miniland, още повече, че имат и термобокс със същия дизайн за почти всички модели. Simple Smile

https://www.ozone.bg/kind-termosi/?marka=miniland

Избягвам пластмасата за съхранение на храна, особено, ако прибирам хапването топло.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 18:37 от B

# 307
О, много ми доподат, благодаря. Ще взема и аз

# 308
Стъклени бурканчета, взех си термос за храна/ от Пепко за 6лв, много съм доволна и задържа храната топла доста врмене/ и отделно термокутии. Имаме и термочанта. Като ходим при бабите винаги сме с три хранения, едното което готвя в деня на път /обикновено обяда/ го слагам в термуса за храна, другите прибирам в стъклени бурканчета и в термочантата. Там вече притоплям на място.

# 309
Аз срещам и лоши отзиви за Miniland. Най-хубавият термос, който сме имали е от Лидл. Правя му сутринта гореща вода и издържа вряла до 8 часа, а поне до 12 часа е около 40°. Надявам се да пуснат и термоси за храна, но ще видя и в Пепко.

# 310
Термосът за храна, който ползвам, е на babymoov. Задържа храната и топла, и студена, и двете за 5 часа, мисля. Аз съм доволна.

# 311
Аз срещам и лоши отзиви за Miniland. Най-хубавият термос, който сме имали е от Лидл. Правя му сутринта гореща вода и издържа вряла до 8 часа, а поне до 12 часа е около 40°. Надявам се да пуснат и термоси за храна, но ще видя и в Пепко.
Термосите на Miniland не съм ползвала, но не съм доволна от термо чантите им. Изобщо не са термо 😃

# 312
Мами, имам въпрос, може да е глупав. Но какво значи заготовка примерно пилешко месо? Тази заготовка колко време може да се съхранява в хладилник?  Как добавяте месо към зеленчуковото пюре или купувате зеленчуково местно пюре. Но нали месото трябва да е 10%, толкова ли е в тези пюрета. Объркано ми е!

# 313
Тези “заготовки” не са чисто месо. В тях има вода, нишесте. Обикновено отзад пише % на месо и според грамажа си изчислявате реално колко грама месо има в едно бурканче. Аз лично съм ползвала 2,3 пъти и са ми пълен блякс.
Например: Плазмон заешко в бурканче от 80гр има 30% месо, т.е. 24гр. За захранено бебе си е за едно хранене.

Мами, имам въпрос, може да е глупав. Но какво значи заготовка примерно пилешко месо? Тази заготовка колко време може да се съхранява в хладилник?  Как добавяте месо към зеленчуковото пюре или купувате зеленчуково местно пюре. Но нали месото трябва да е 10%, толкова ли е в тези пюрета. Объркано ми е!

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 22:15 от Mariq878

# 314
Тези “заготовки” не са чисто месо. В тях има вода, нишесте. Обикновено отзад пише % на месо и според грамажа си изчислявате реално колко грама месо има в едно бурканче. Аз лично съм ползвала 2,3 пъти са ми пълен блякс.

Мами, имам въпрос, може да е глупав. Но какво значи заготовка примерно пилешко месо? Тази заготовка колко време може да се съхранява в хладилник?  Как добавяте месо към зеленчуковото пюре или купувате зеленчуково местно пюре. Но нали месото трябва да е 10%, толкова ли е в тези пюрета. Объркано ми е!

За мен 2-3% нишесте е пренебрежимо малко и не е нужно да се притесняваме, че толкова нишесте би навредило на децата или би ги направило дебели. Аз не можах да направя нормална и добре изглеждаща консистенция на месо, проблах с блендер, чопар, пасатор, двете пасиращи глави на BOSCH MUM. За да не е на буци, ленти и т.н. за мен нишестето е помощно средство, не е като да ги храним само с нишесте. Нормално е да има и вода в тях. За мен това нишесте в заготовките на Пласмон, Хип или Холе не е проблем, съвсем малко е, не е като в Бебелан, Слънчо или Ганчев.

Общи условия

Активация на акаунт