Захранване - въпроси и отговори - тема 17

• 16 722
  • 687
  •   2
Отговори
# 465
И за часа не съм съгласна. Хубаво е да се дава в първата половина на деня, защото ако има реакция от храната, да можете да реагирате адекватно. Не е готино в извънработно време да ходите в спешното. Има малки населени места, които нямат болница и спешен център. Това, че една храна не е алерген, не значи, че не може да предизвика реакция и точно твоето бебе да е едно на милион, което е развило алергия към спанак (например).

# 466
Той препоръча новата храна да се дава на обяд, колко по рано от това ..?
И за часа не съм съгласна. Хубаво е да се дава в първата половина на деня, защото ако има реакция от храната, да можете да реагирате адекватно. Не е готино в извънработно време да ходите в спешното. Има малки населени места, които нямат болница и спешен център. Това, че една храна не е алерген, не значи, че не може да предизвика реакция и точно твоето бебе да е едно на милион, което е развило алергия към спанак (например).

# 467
Това е ок. Аз давах новата храна около 11:00 ч., защото следващото хранене беше около 14:00 ч. Въпросът е да не е след 15:00/16:00 ч, защото реакция може да има след няколко часа, а тогава педиатъра може да не вдигне, в спешното да чакате, защото някой ще прецени, че не сте спешен случай и хиляди ситуации има. В общия случай е малко вероятно детето да прояви алергия от неалерген, но аз действах така, за да ми е спокойно. Никога не знаеш. А и моето дете имаше сухи петна по кожата, а това е някакъв (уж) знак да се внимава с храните.
Към момента (1.6 м) няма алергия от нищо за сега.

# 468
Кърмата и АМ не са основното хранене до годинката. След 6ти месец детето трябва да яде месо и жълтък. Млякото постепенно става по 1 - 2 пъти на ден и не трябва да се разчита само на него.
Иначе, съгласна съм, че нова храна не трябва да се дава по-късно от обяд. Аз второ хранене заместих около седми месец. Н

# 469
Здравейте, някой използва ли приборите на pandichka ? Дали наистина вършат работа, или са просто поредния маркетинг ?

# 470
Аз точно днес ги изкарах, че малката проявява желание да се храни сама с лъжицата. Справя се с тях, удобни са ѝ да ги хваща, нацелва си устата. Но съм пробвала само с юфка и овесени ядки, със супа не мисля, че ще се справи, на година и два месеца е. Виличката не сме я пробвали.

# 471
Моята добре държи и си нацелва устата и с лъжичките, с които аз я храня. Те са по-тънки и дълги, за да ми е удобно на мен, но тя и с тях успява. Специално за пандичка за мен е маркетингов трик. С всички други прибори, които са къси и тумбести, ще им е удобно.

# 472
Здравейте,  имаме вече едно заместено  хранене с пюре. На 7 месеца е бебка, кога да започна да заменят още едно хранене и с какво?

# 473
Това е в раздела за кърмене, затова ако кърмите - не замествайте хранене

# 474
Здравейте, какво олио добавяте към пюретата, рапично или орехово препоръчвате?

# 475
Здравейте, какво олио добавяте към пюретата, рапично или орехово препоръчвате?

Аз добавям зехтин екстра върджин на Холе и ГХИ.

Ще добавям и други.Малката обожава зехтина.

# 476
Това е в раздела за кърмене, затова ако кърмите - не замествайте хранене

Бебето е изцяло на адаптирано мляко

# 477
Здравейте,  имаме вече едно заместено  хранене с пюре. На 7 месеца е бебка, кога да започна да заменят още едно хранене и с какво?
Здравейте, доколкото съм гледала семинари и чела по темата, на 6 м и половина може да въведете безглутенови каши като закуска или следобедна закуска.

# 478
  • София
Бебето ми е на 7 месеца и имаме 2 заместени хранения. Захранвам я от 5+ месец и за сега върви добре, прояде и кашите. На АМ е и карам на безмлечни.
От тук и няколко въпроса, понеже и аз като момичето по-горе имам доста "адвкватна" педиатърка по повод захранването..
Кога да увелича жълтъка на 1/2?
Кога да вкарам риба? А масло и обезсолено сирене?
Беби е с атопичен дерматит и се движа внимателно с нея, но ми се струва, че забих и освен глутен и разни подправки, не знам кое да прокарвам сега в 7 и 8ми месец.
Вижам, че някои мами вече на 7 месеца ги хранят с хапки, аз не смея, за сега сме на намачкано с вилица, така че да има все пак малки парченца вътре, но да не се дави.

# 479
Здравейте
Въпрос: мога ли след като отворя бурканче готова заготовка месо (купешко) да замразя остатъка за следващи пъти на дозички ?

Общи условия

Активация на акаунт