Хайде на театър - 17

• 4 155
  • 109
  •   7
Отговори
# 75
  • София
Тилдааа, толкова ме беше яд, че не отидох на Коса, филмът и на мен ми е любим. Жалко!

# 76
Тилдааа, толкова ме беше яд, че не отидох на Коса, филмът и на мен ми е любим. Жалко!
Те тепърва ще го играят. Ще ми е интересно, като гледаш какво мислиш... може никак да не съм права заради пристрастието ми към филма Simple Smile

# 77
По отношение на намалените билети се колебая между 3 постановки. Моля за мнение, ако някой ги е гледал кое би избрал - " Сирано дьо Бержерак", "Балдахинът" и "Олд Сейбрук и последният страстен любовник".

# 78
Олд Сейбрук съм го гледала още преди пандемията и не ми допадна особено, леко безинтересно ми беше, Сирано ми хареса умерено, без да съм изключително впечатлена (подробен отзив имам в темата), а Балдахинът ми предстои и още не мога да дам мнение.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 01:43 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 79
От ТБА по препоръки от темата съм набелязала Солунските атентатори и Хотел между този и онзи свят, но като гледам датите, ще ми се размине.

Театър София пък имат интересно предложение, то е и премиера: Херкулес vs Вергилий. Звучи обещаващо.

Olive, дано довечера е красиво изживяване!

# 80
  • София
Хубаво представление е Великият Гетсби, добра режисура, сценография и игра. Върви стриктно по сюжета на книгата, общо взето класически прочит, но не доскучава, държа ни до края. Книгата ми е любима, чела съм я няколко пъти, изгледала съм два филма, един балет. Но Руши не е моят Гетсби /не казвам, че игра зле, по-скоро не си представям Гетсби по този начин/, за разлика от актьора, играещ Ник Карауей, който беше разкошно попадение. За мен Гетсби е Робърт Редфорд (RIP).

ПП. Само да допълня - ужасно горещо беше в залата, ако някой е довечера - да има предвид, че климатика не беше пуснат, поне според мен, а имаше голяма нужда. До нас имаше човек с огромно ветрило, спаси ни и нас донякъде. Grinning

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 08:02 от Olive

# 81
И аз с положителен отзив за Великият Гетсби. За разлика от автора обаче, аз не оправдавам Гетсби по никакъв начин. Намирам го за класически златотърсач, който търси начин да се уреди в живота. Не съм чела книгата, но съм гледала филма. Според мен краят на Гетсби е напълно закономерен при неговите стремежи. Не изпитах никакво съчувствие към него, нито възхищение, нито съжаление.

# 82
На нас също ни хареса Великият Гетсби. А пък аз дори съм приятно изненадана от Руши (може би защото бях скептична за него). И като цяло беше хубав актьорският състав, добра режисура и сценография. Възможно е и да съм малко пристрастна, защото трупата на Младежкия театър са ми слабост, но беше наистина изключително приятно представление! Музиката на Графа също много допринесе за атмосферата.

# 83
Между "Хотел между тоя и оня свят" и "Пет жени в еднакви рокли" какво бихте избрали и защо? Датите ми пасват на двете..

# 84
Между "Хотел между тоя и оня свят" и "Пет жени в еднакви рокли" какво бихте избрали и защо? Датите ми пасват на двете..
Споделям, че не съм гледала "Пет жени в еднакви рокли", но срещнах преобладаващи негативни коментари, макар да нямам навика да си създавам предварителни нагласи за театрални постановки. За сметка на това "Хотел между тоя и оня свят" беше много затрогващо, стойностно, провокиращо мисли и вълнуващо представление, така че не вярвам да Ви разочарова, ако му дадете шанс. Харесва се и на тийнейджъри. Simple Smile

# 85
Ооо, гледала съм "Хотел между тоя и оня свят" в "Славянска беседа" с тийнейджъри от театрална школа. Не помня много постановката, но помня че много ми хареса и че децата играха страхотно!

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 19:09 от anmasu

# 86
Отзиви за "Глас"?
Харесвам Нети, но съм малко предубедена по отношение на моноспектаклите, просто не са моето. Струва ли си постановката?

# 87
И аз с положителен отзив за Великият Гетсби. За разлика от автора обаче, аз не оправдавам Гетсби по никакъв начин. Намирам го за класически златотърсач, който търси начин да се уреди в живота. Не съм чела книгата, но съм гледала филма. Според мен краят на Гетсби е напълно закономерен при неговите стремежи. Не изпитах никакво съчувствие към него, нито възхищение, нито съжаление.
Озадачена съм, че Гетсби е определeн като "златотърсач". Да, не е типичният съвършен герой и е придобил богатството си с нелегални дейности, но всичко винаги е било с идеята да "спечели" любовта на живота си Дейзи. Всъщност именно тя е материалистката и използвачката в историята, която пряко и косвено го унищожава. В книгата през цялото време Гетсби остава въпреки всичко човек на честта. И му симпатизирам - и в произведението, и в двата варианта на филма с Робърт Редфорд и Леонардо ди Каприо, които както винаги блестят и в това превъплъщение.
И всъщност тази сюжетна линия до голяма степен преповтаря личната история на Фицджералд, когато е трябвало за кратко време да спечели много пари (с писане, не с престъпления, да уточня Grinning), за да си "заслужи" Зелда. От съвременна гледна точка изглежда нелепо, но мъжете преди 100 години са били отхвърляни или избирани основно по критерий материално положение и това е било абсолютно нормализирано.

И двете постановки са много хубави и различни. Хотелът е драматична, философска постановка отвъд обозримото, а Роклите са много забавен спектакъл за нещата от живота и отношенията между жените и мъжете. И двете бих препоръчала аз, преценете си какъв тип театър Ви се гледа. Simple Smile

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 17:53 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 88
За мен Дейзи винаги е била манипулативната златотърсачка . Чела съм книгата и съм гледала няколко версии на филм на " Великият Гетсби " . Ще гледам и пиесата някой ден със сигурност. Руши ми е любим певец още от детска възраст , а сега виждам че се справя страхотно и като актьор .

# 89
Още един глас за "Хотел между тоя и оня свят". Много ми хареса! Беше смислено, актьорите бяха добри, какво повече...

Общи условия

Активация на акаунт