Августовски бебета 2024г - Тема 6

• 15 662
  • 527
  •   2
Отговори
# 525
Оф, написах супер дълго съобщение, изтекла ми била сесията... затри се тая премъдрост... Ще напиша всичко пак, но телеграфно..

Милива, може ли шапка, но да излиза косичката отгоре, където е пампулката (помпонът), за да й се покрие и челцето?

Кукличка, тя не пие много АМ - ако си го чака и иска, върни го. Прецени. Изписаха ли й противалергично?

Sedi, така е, но бройките на думите са взети от нормите за англ.ез. Българският за мен е по-труден заради окончанията и умалителните, които ползваме.

Какво рисуват децата, моето не проявява интерес, давам му пастели, два цвята, хаха.

Деси, при какви условия, къде и на какви цени са ви бунгалата?

# 526
  • Пловдив
Ивайло рисува абстрактни картини върху всякакви повърхности /поне стените засега ги спасявам/ 🤣 въпреки повтаряне на думата "не там", тоновете листове вкъщи, килимчето за рисуване с вода.

Бунгалата са на Нестинарка, зад хотел Саут Бийч се падат /те май всички бунгала са там позиционирани/. Условията са на санитарния минимум - спалня, легло, баня, климатик, тв, хладилник, гардероб и шкаф, място с маса към всяко бунгало и барбекю с мивка /общо/. От миналата година имат и 4 /мисля/ нови къщи. Няколко години все там ходим. 40€ е едностайното бунгало - ние спим с малкия на спалнята, големият си спи на единично легло. Двустайното има кухненски кът /и мисля разтегателен диван/ - 70€, къщичките са - 100€ /като къщичките са си топ/. Като цяло май само по ковид бяхме на плаж Нестинарка, другите години обикаляме надолу до Ахтопол, от две години ходим на един див плаж.

Турция не ми се рискува заради пътя, ходили сме на Бодрум - абсурд е, ако тръгнем с колата да карам там. С автобус не знам малкия как ще му се отрази пътя, че до сега в автобус не се е качвал и не е като да си стои в столчето. Иначе страхотни цени ни дадоха за няколко курорта между 600-800€ с наш транспорт 1200-1800€ с автобус.

Решихме да експериментираме с Хачико във Варвара, но писах 3 дена след пускане на ранните записвания и датите вече бяха заети, там е 64€ /също добра цена - караваната, собствен двор, кухня, посуда и т.н./. Минус там е, че плажът е камък, не знам дали има друг.

В Ахтопол бунгала с изхранване /закуска, обяд и вечеря/ вървят към 40€ на човек.
Като цяло варират 50-70€ поне тези, които успях да разгледам. Ходили сме само на плажа със стълбите не е лош.

Серенети бей на самия плаж Нестинарка реално мястото пред хотела с чадъри/шезлонги е само за гостите му - 8 нощувки в студио с отстъпката за ранно записване - 1460€; апартамент парк - 1558€; апартамент море - 1930€

В Китен в обновен хотел  Elia mare hotel kiten - пак със собствен плаж шезлонг/чадър го смятах 2500лв., но мъж ми каза, че нямало да върви толкова до плажа. Хотелът бил на центъра /не съм ходила в Китен и не мога да се ориентирам/.

# 527
  • София
Понеже екшънът се разигра вчера към 19ч, днес ще идем до педиатърката. Засега е само на фенистил капки.
Очаквах драма за млякото снощи, защото сложих изотонична напитка (без захар) в шишето ѝ. Пи няколко глътки, върна ми го, обърна се и заспа. Grinning
Това беше последното АМ и засега клоня да не го връщам. През деня яде доста млечни, много обича. Отделно АМ забелязвам, че някак я превъзбужда и енергизира, вместо да я приспи. След като махнахме обедното започна да заспива супер лесно наобяд. Това заспиване снощи за отрицателно време доста ми накланя везните към спиране. Joy

Забравих да отговоря за истериите.
Да, от седмица - две е започнала рядко, но особено силно да се тръшка за някакви неща. Вчера за едно дрънкащо, подскачащо топче, с което прави страшен шум, а беше обяд. Дори  не го взех от ръцете ѝ, измъкнах го от под леглото и го качих на високо. Такова тръшкане и рев беше. Успявах да я успокоя и разсея за 2-3 мин и после пак сочи към топчето (което не се виждаше, но тя помни къде е) и реве в истерия.
Трябва да чета и да слушам подкасти по тази тема. Като съм по-информирано се успокоявам аз, че много ме напряга такова поведение, а май сега започва.

Забравих да кажа, че ѝ взехме масичка със столчета. Водят се 3-6г., леко са ѝ високи, но пак си се качва и много им се радва. Понякога и права си играе на масата. Носи си там книжките, чашката и стои там целенасочено да играе. Heart Eyes
Преди да ги вземем бях забелязала, че си примъква възглавници, за да сяда върху тях. Вече не ѝ се седеше на земята.
Гледахме и такива +1г., но те бързо щяха да умалеят и да ги сменяме , а исках качествени дървени мебели.
Понякога се чудя, като изгледаме и второто, къде ще дяна толкова много предмети..

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 07:13 от kuklichka_

Общи условия

Активация на акаунт