Бебето си криви оченцето

• 596
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, момиченцето ми започна да криви едното оченце на вътре. Обикноменно когато я сложа легнала или се опитва да фокусира предмет. Записала съм час за преглед, но докато чакам, ще съм благодарна ако споделите опит.

# 1
Не казвате на какво възраст е? Моето бебе,също кривеше и се бяхме притеснили,но беше на 3 месеца до към 6 месец и се оправи.

# 2
  • София/Севлиево
На каква възраст е детето?Малкият син си ги събираше и двете и ми казаха,че до 12-18 месеца било нормално.На 19 ни пратиха на лекар.След прегледа се установи,че няма проблем.Към настоящия момент (почти на 4 години е) само като се втренчи за дълго в нещо ги събира,но се случва много рядко (веднъж на няколко месеца).

# 3
На 18 месеца е, правеше го и когато беше мъничка, но тогава ми казаха,че е нормално.

# 4
Здравейте, МАМИ! Имам едно питане. Струва ми се че на моето 4ри месечно бебече едното оченце гледа леко на криво, върви по към носа ако гледа направо ( надявам се да го обясних разбираемо). Бях чела за някакво бебешко кривогледство и че се оправя с времето и няма нужда да се посещава очен доктор за момента. Та си мислех дали някой от вас не е по компетентен за да ме посъветва дали да го заведа на лекар или да изчакам. Предварително ви благодаря!

# 5
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Здравейте.
Може да Ви се струва, може и да е някакъв начален проблем.
Моят мъж е ангажиран към очно здраве и когато се роди малката си беше навил на пръста, че има кривене на едното око, леко навътре. Ходихме на лекар, следяха я, на 3г. възраст носеше очила и едно приспособление за затъмняване, което се обуваше като чорапче на очилата - редувахме кое око да затъмняваме.
В крайна сметка се оказа, че е било излишно цялото това упражнение, защото кривенето не е функционално, а само изглежда така, заради една гънка, в ъгъла на окото откъм носа.
Мога да посъветвам да следите, защото бебчето е още много мъничко. Мисля, че първият офталмологичен преглед е на 1 годинка. Все пак, ако много Ви тревожи - заведете го да го види детски офталмолог, но смятам, че в момента ще е без особено значение, освен за Ваше спокойствие.
Ако искате, мога да Ви препоръчам добър детски офталмолог - но, не работи с направление. Само платени са прегледите.

# 6
Повечето бебета все още на тази възсраст нямат добър контрол на фокуса и е нещо нормално. Моето дете също изглеждаше така, дори на снимки си личеше доста, но с времето нещата се нормализираха. На 1г на прегледа казаха, че зрението няма никакво отклонение, нито астигматизъм. Изчакайте според мен

Общи условия

Активация на акаунт