(Био)зеленчукова градина – нашето райско кътче (тема 61)

• 17 262
  • 391
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Джи, за пловдивско - всичко месец по-рано. Можеш да се водиш по morskibriz.

# 346
  • София
Aila все се каня да питам момичетата помагат ли с нещо или сами с мъжа ти се грижите за градината? Моето момче когато беше тук го хващахме за някоя задача, сега се прибира за два дни и помощ никаква. Дребното още се включва.
Изобщо не помагат, те реално за 5 години са идвали едната веднъж, другата 3 пъти и последната 5 пъти и то само да разгледат. Едва сега напредваме с вторият етаж, следва слагане на ламинат и сигурно по-често с приятели ще се събират там, но не семейно да сме и да помагат.
Дори и с яденето на продукцията много не се включват.

Morkovelka99 много благодаря за информацията, набързо намерих неща за 10 евро и пуснах поръчка от агроградина. Само слонова нога нямаше, но взех слоново ухо и бяло ухо, едни раирани тиквички и едни супер ранни семена царевица.

# 347
Джи, домати за оранжерията сложи до края на този месец. За вън края на  февуари. Там някъде сложи и пипера, той се засажда на постоянно място към първи май. Патладжана 15-20 февруари. Не го пикирам, сея по едно в саксийка. Той не обича да му се бутат корените, много, много.
Аз си водя тефтер.....водех, защото го бутнах никъде и намерих вчера случайно. Записките ми са замряли в началото на 23г.Blush

# 348
  • Пловдив
Доматите са насяти и вече ги пикирах.
За пипера не е ли късно края на февруари? Чета, че му трябват три месеца от посяването докато се насади в градината.
Благодаря, morskibriz.

# 349
Има Айла, на мен ми ги показва "в наличност". Аз първо проверих дали са налични преди да напиша тук.
Скрит текст:
Ако търсиш тези, може да ги питаш дали могат да ти ги прибават към поръчката, като ти се обадят за потвърждение.

# 350
  • София
Хм, аз двете ги намерих в търсачката, но третото не. Жалко пуснах вече поръчка, реших, че две е по-добре от нула... Явно не съм потърсила достатъчно добре сега потърсих и го откри този път.. Ако звъннат за потвърждение на поръчката ще опитам да го добавя. Благодаря че писа.

# 351
На мен до сега винаги са ми се обаждали за потвърждение преди да ми изпратят нещо. Затова предполагам, че и на теб ще звъннат,  сигурно няма да имат против да ти сложат още едно пакетче.
Миналата година мен за последната поръчка повече от седмица, че да не бяха и 10 дни са ме търсили, за да им потвърдя. Не си спомням, но беше минало много време. Направих една вечер късно поръчка и нещо се случи със сайта, помислих си, че не е отчетена, а тя си е фигурирала в тяхната система. От там почват да ми звънят, но все като са звънели аз не съм можела да вдигна и така мина много време. Като се свързаха с мен чак се изненадах, че имам активна поръчка и дори им се извиних.

# 352
Кой е сайтът за семена?

# 353
  • София
За съжаление вече са ми я изпратили без да се обадят, сега се опитвам да си харесам неща за още 10 евро за да пусна и Слоновата Нога Simple Smile

# 354
https://www.agrogradina.bg/
Предните няколко години почти всички семена съм поръчавала от тях.
Тази година пуснах поръчка от сортови семена, най- вече заради сорта Афен, защото навсякъде 10 семки са по 10-11 лв, а при тях бяха 5лв и нещо, а и да взема триходерма имаше и препарати уж намалени и реших от тях.
Още не съм ходила да си ги взема, утре вече ще отида, да видим какво има изпратено.
Аз пък забравих да поръчам препоръчваните торове в темата миналата година. Сетих се вечерта след обаждането им за потвърждения, казаха ми уж, че ще минат 3 дни докато обработят поръчката. Викам утре ще им се обадя да ги питам могат ли да я добавят, но и те ми я бяха изпратили вече.

Жалко, че така се е случило...

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 20:41 от Morkovelka99

# 355
Внимавайте с поръчките от Сортови семена, гледайте си сроковете на годност!
Аз получих моята и имах препарати с изтекъл срок на годност и липса на семена.
По телефона попаднах на супер неадекватна жена. В крайна сметка ми изпратиха точните неща за тяхна сметка, но то е защото се ядосах и не ги оставих да шикалкавят.
Та имайте едно на ум!

# 356
За кои сортови семена говориш , ДЗ?
Ако са варненските на мен ми идват скъпи, ходя на място на пазара.
На Амитица препарати има в Сема над Колхозния, но и там много трябва да се внимава със сроковете, ,  иначе цените са като да поръчаш от сайта на Амитица

# 357
Скаридка, точно от магазина на Колхозния ми дойде проблемната поръчка.
Компенсацията ми дойде от друг адрес.
В сайта има намаления на препарати, затова от там поръчах. В магазините ги няма тези намаления, а и не ми е възможно в момента да разнасям толкова тежест из града (заредих за цялата година).

# 358
И аз с проблем от варненските сортови семена. Поръчах си от прословутия чер старозагорски фасул от сайта им. Единственото място, на което успях да преглътна цената. Дам, но той бил свършил и ми изпратили подобен сорт на същата цена. Казах, че отказвам поръчката и като се започна едно, ама как, защо, той бил без лико, високодобивен, дрън,дрън.... Та така. Ще си каже, скоро анулирали ли са я или действително е изпратена.

# 359
Чета ви и ви се радвам. Аз нищо не правя. Нямам оранжерия и садя само навън и затова започвам с разсадите по-късно. Семена купувам различни от един склад. Целогодишно отглеждам само магданоз, в саксии на прозореца. В тефтер не записвам график на дейности, половинката се занимава с това, снима и отбелязва в телефона, на него разчитам.

Общи условия

Активация на акаунт