Предстои ми хистероскопия- да поговорим Тема 6

• 4 833
  • 126
  •   1
Отговори
# 90
Колкото навсякъде-  в Надежда и във Вита е 1200лв платено, а по ЗК е 900лв.

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 05:46 от Kaira12344

# 91
Здравейте момичета, предстои ми хистероскопия в сряда и тя не ме притеснява толкова, но резултата от биопсията ме побърква.От седмица вече и повече нито ям нито спя като хората.Толкова изплашена не съм била.

# 92
Здравейте момичета,

Въпрос към всички вече преминали, или избрали доктор за диагностична хистероскопия с премахване на полип.
Имате ли представа дали и в коя болница в София прилагат т.н. офис хистероскопия, при която се ползват накрайници между 2 и 5 мм и не се налага дилатация на шийката, както и ползване на физиологичен разтвор вместо газ за раздуване на матката.

# 93
  • София
Момичета, моята хистероскопия също мина. Искам на първо място да кажа на всички жени, които ги е страх от процедурата: няма нищо страшно !!

Аз около половин година отлагах от страх и минах през какви ли не лекари и лечители, само и само да не правя тази процедура. Няма да коментирам колко безсънни нощи и стрес съм имала.

В крайна сметка всичко минава много бързо и целия този стрес беше излишен. Буквално по-малко от 15минути отне взимането, упойката, процедурата и събуждането ми. Махаха ми полип. Ако знаех какво е изобщо нямаше да отлагам толкова време. Така че всяка жена, която се притеснява, може да ми пише за по-подбробна информация и кураж, ще се радвам да помогна!

танита, моята хистероскопия беше в болница Надежда, обясниха ми, че не правят дилатация на шийката. Отнозно физиологичния разтвор не мога да споделя.

# 94
Caramell,
Точно навреме се включваш - благодаря Simple Smile
Може ли име на доктора.

# 95
Момичета, на някоя от вас правена ли е хистероскопия с аблация?
Какво ви е мнението?

# 96
На мен ми е правена пълна аблация, но с резекция, не с горене. Какво по-точно те интересува?

# 97
  • София
Caramell,
Точно навреме се включваш - благодаря Simple Smile
Може ли име на доктора.
Да, хистероскопията ми я направи д-р Илияна Христова. Може да и се доверите напълно, препоръчвам я.

# 98
Здравейте, колко време след хистероскопия е нормално да има някакви течове-при мен е 5 ти ден, но си тече някаква бледа течност с леко розово, поне такъв цвят има на превръзка.За притесние ли е е това, да звъня да питам, че съм се притеснила, да няма нещо  не ок с това.Имам  и леки пробаждания долу вдясно?/неудобно ми е да звъня в кабинета на лекаря/И на някоя от вас давали ли са и да пие антибиотик след такава процедура, нищо не ми е изписано на мен?

# 99
  • Sofia
Здравейте, колко време след хистероскопия е нормално да има някакви течове-при мен е 5 ти ден, но си тече някаква бледа течност с леко розово, поне такъв цвят има на превръзка.За притесние ли е е това, да звъня да питам, че съм се притеснила, да няма нещо  не ок с това.Имам  и леки пробаждания долу вдясно?/неудобно ми е да звъня в кабинета на лекаря/И на някоя от вас давали ли са и да пие антибиотик след такава процедура, нищо не ми е изписано на мен?
Недей се притеснява, Аз също имах зацапване, но при мен беше по-скоро тъмно, кафеникаво в продължение на около седмица. То съвсем малко си изтичаше ама си цапаше. За дърпането може и да е нормално, мен постоянно нещо си ме дръпва от време на време, на дребните неща съм спряла и да обръщам внимание. Антибиотици не съм пила никакви, та предполагам не се изписват, освен ако не сметнат, че се налага.

# 100
На мен ми казаха, че хистероскопията  се прави след нормален цикъл, но при  мен втори месец липсва.Преди това имах 3 седмичен, а смятах да планираме операцията за януари.
Ако и януаринямам цикъл дали ще може да се махне полипа?

# 101
Най- вероятно ще предизивкат цикъл и след него ще я направят.

# 102
Здравейте. Гинекологът ми видя полип и ще правим хистероскопия. Има частен кабинет, но прави манипулациите в УМБАЛ Георги Странски в Плевен. Бихте ли ми дали повече информацията за процедурата в болницата, апаратура, упойка...каквото се сетите и полезно. Благодаря.

# 103
На мен ми казаха, че хистероскопията  се прави след нормален цикъл, но при  мен втори месец липсва.Преди това имах 3 седмичен, а смятах да планираме операцията за януари.
Ако и януаринямам цикъл дали ще може да се махне полипа?

Колежка и махаха полип, по-голяма  от мен, от половин година няма цикъл, и без значение от датата и насрочиха хистероскопията.Така,,че ако сте в такава възраст,  където вече цикъла се гласи да спира,не се чака цикъл,за да се извърши хистероскопията.

# 104
Здравейте, момичета. Вчера ми направиха моята хистероскопия под обща упойка. Повода беше, че доста си прокървих и се наложи прием в болницата. След 10 дни се очаква резултат от хистологията на отстраненото  образование. Притеснявам се, че все още имам леко зацапване, коремни като мускулна треска болки и понякога ми причернява. Някоя от вас имала ли е подобен проблем и как е минало възстановяването при вас? Бъдете здрави.

Общи условия

Активация на акаунт