Предстои ми хистероскопия- да поговорим Тема 6

• 4 812
  • 126
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Колко от вас са забременели след хистеро?
При мен мина повече от година и нищо  Disappointed
Знам, че не е магическа пръчка, но преди нея имах 2 забременявания, а сега..

# 121
Колко от вас са забременели след хистеро?
При мен мина повече от година и нищо  Disappointed
Знам, че не е магическа пръчка, но преди нея имах 2 забременявания, а сега..
Миналата година 2 месеца след хистеро и махнат полип имах бременост.

# 122
Здравейте,
Има ли момичета, на които са им открили хроничен ендометрит от хистероскопия? Аз имам правена с премахнат полип и направено цитологично изследване на него, където всичко беше нормално. Но се чудех има ли как да се пропусне наличие на хроничен ендометрит? Четох, че трябва някаква по-специфична хистология за него.

Здравей,
Аз правих хистероскопия преди 2 дни в Истанбул. И при мен откриха възпаление. Задавам си същите въпроси, защото съм правила хистероскопия и тук преди около година и изрично питах тогава за ендометрит, а казаха, че нямам.
На теб какво ти препоръчаха?
При мен случаят е по-сложен и заради открита там аденомиоза, заради която ще ме вкарат в изкуствена менопауза за 2 месеца преди трансфер, но специално за ендометрита ще пия антибиотик 3 седмици преди трансфера.

Иначе при мен е вече 3-ти ден от процедурата, но си имам кървене. Казаха, че е нормално около седмица да е така.

# 123
Здравейте,
Има ли момичета, на които са им открили хроничен ендометрит от хистероскопия? Аз имам правена с премахнат полип и направено цитологично изследване на него, където всичко беше нормално. Но се чудех има ли как да се пропусне наличие на хроничен ендометрит? Четох, че трябва някаква по-специфична хистология за него.

Здравей,
Аз правих хистероскопия преди 2 дни в Истанбул. И при мен откриха възпаление. Задавам си същите въпроси, защото съм правила хистероскопия и тук преди около година и изрично питах тогава за ендометрит, а казаха, че нямам.
На теб какво ти препоръчаха?
При мен случаят е по-сложен и заради открита там аденомиоза, заради която ще ме вкарат в изкуствена менопауза за 2 месеца преди трансфер, но специално за ендометрита ще пия антибиотик 3 седмици преди трансфера.

Иначе при мен е вече 3-ти ден от процедурата, но си имам кървене. Казаха, че е нормално около седмица да е така.

При мен нищо не се откри освен малък, доброкачествен полип. Просто след много неуспешни трансфери, както и много проведени изследвания, вече започнах да се връщам към предишни такива и дали е възможно някъде да има нещо изпуснато. Тогава не сме правили допълнителна биопсия на ендометриума, за да се изследва нещо. В момента ми предстои взимане на микробиом. Просто доколкото се бях разчела, в други държави масово се прави някаква хистология, наречена CD138 за детекция на ендометрит, което тук никъде не срещам. Заради това започнах да се чудя как се установява това и какви са изследванията.

# 124
Надявам се да не е голям офтопик за темата, но ще споделя, защото аз също имам множество трансфери без имплантация. Изследвали сме всичко възможно, даже повечето неща по няколко пъти. Така се насочихме към Истанбул, където докторът от първи ехографски преглед заподозря аденомиоза. Наблегнахме на маточната среда, затова беше и хистерото, макар че преди около година бях правила в България и всичко беше "наред" - премахнал е сраствания, коригирал е форма на матка, установен е хроничен ендометрит. Все неща, които дори самостоятелно, биха попречили на успех и тук не се видяха. Преди това направихме стимулация, изследвахме и ембриончета с pgt-a. Сега предстои доста дълга и сериозна подготовка за транфер. Та ако мога да дам съвет - изследвайте с пид и обърнете внимание на средата в матката, като вземете мнение от различни специалисти (при мен тази аденомиоза никой друг не я беше заподозрял например). Успех! Simple Smile

# 125
Аз забременях естествено 2 месеца след хистероскопия. Уж беше диагностична, но премахнаха малък полип. Дали ще е успешна тази бременност е рано да се каже, но направихме хистерото заради неуспешна имплантация след инвитро.

# 126
Аз забременях естествено 2 месеца след хистероскопия. Уж беше диагностична, но премахнаха малък полип. Дали ще е успешна тази бременност е рано да се каже, но направихме хистерото заради неуспешна имплантация след инвитро.

И моята беше след неуспешна имплантация, като 2 месеца след нея имах биохимична бременност. Но година по-късно, още 2 стимулации и 3 трансфера - за съжаление нищо. Успех на вас до финал! ❤️

Общи условия

Активация на акаунт