Предстои ми хистероскопия- да поговорим Тема 6

• 4 823
  • 126
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, момичета. Вчера ми направиха моята хистероскопия под обща упойка. Повода беше, че доста си прокървих и се наложи прием в болницата. След 10 дни се очаква резултат от хистологията на отстраненото  образование. Притеснявам се, че все още имам леко зацапване, коремни като мускулна треска болки и понякога ми причернява. Някоя от вас имала ли е подобен проблем и как е минало възстановяването при вас? Бъдете здрави.
При мен болките бяха в рамките на деня на процедурата и след това не усещах нищо. Кървенето обаче, си беше над 25 дни докато не премина първият цикъл. На моменти слабо кафяво зацапване, на моменти си мислех, че цикъла ми е дошъл. Говорих с лекарката на следващият преглед и тя потвърди, че такива аномалии са си нормални. Иначе след хистерото почти нямах болки, но за сметка на това първият цикъл беше доста болезнен за разлика от вторият който си беше нормален. Аз съм ветеран в упойките, имам 8, като последните 6 са в рамките на 6-7 месеца и за хистерото вече бях претръпнала:grinning:, но предполагам упойката не понася добре на всеки така, че може да има странични ефекти като замайване и причерняване и от нея.

# 106
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!Бъдете здрави, обичани и щастливи!

Искам да питам, дали е нормално за първи цикъл след хистероскопия, да няма никаква промяна в количеството кръв.ДнЕс ми е втори ден и се събудих от това, че усещам колко много ми тече и отново бях омазала всичко,  вкл.чаршафите и се притесних, усетих докато спя как ми изтича и се събудих.Не трябва ли да ми е по-оскъден цикъла , аз се навих да  направя хистерото най-вече заради това и това значи ли, че не е успешна?!.Прегледа ми е чак средата на месеца, и сега се събудих доста притеснена, поради факта, че отново съм с обилен цикъл.

# 107
Здравейте! Искам съвет тъй като се обърках. Имам дата за хистероскопия , като ще са минали 4 дни от свършването на цикъла ми. Това не е ли много ? Докторът няма друга дата. Чудя се да търся ли друг лекар или да се доверя.

# 108
  • Sofia
Здравейте! Искам съвет тъй като се обърках. Имам дата за хистероскопия , като ще са минали 4 дни от свършването на цикъла ми. Това не е ли много ? Докторът няма друга дата. Чудя се да търся ли друг лекар или да се доверя.

Колко ти е дълго кървенето. Мисля, че до към 9-10 ден на МЦ е ок. Въпроса е да не е около/след овулацията. Моята беше на 6ти ден от цикъла, но на мен и самото кървене ми в кратло 3-4 дена, като тогава беше даже 2 вероятно заради не регулираните хормони след инвитро.

# 109

Колко ти е дълго кървенето. Мисля, че до към 9-10 ден на МЦ е ок. Въпроса е да не е около/след овулацията. Моята беше на 6ти ден от цикъла, но на мен и самото кървене ми в кратло 3-4 дена, като тогава беше даже 2 вероятно заради не регулираните хормони след инвитро.

Благодаря Ви за отговора! Около 5 дни ми е почти винаги, с капки на 5ти ден. Ще бъде 10 ден. Искаше ми се да е поне ден, два по-рано за всеки случай, четох че лигавицата се удебелява след това. Надявам се да не е проблем и всичко да е наред.

# 110
  • София
Моята я правиха на 11 ден от МЦ, при продължителност на кървене 6 дни. Всичко беше наред, не се притеснявайте. Мисля, че е важно да е преди овулация

# 111
Моята я правиха на 11 ден от МЦ, при продължителност на кървене 6 дни. Всичко беше наред, не се притеснявайте. Мисля, че е важно да е преди овулация
Много благодаря! 🍀😊

# 112
Здравейте,
Има ли момичета, на които са им открили хроничен ендометрит от хистероскопия? Аз имам правена с премахнат полип и направено цитологично изследване на него, където всичко беше нормално. Но се чудех има ли как да се пропусне наличие на хроничен ендометрит? Четох, че трябва някаква по-специфична хистология за него.

# 113
Здравейте, сега открих темата и се връщам назад да чета. Ноември месец при случаен преглед ми откриха полип с големина 9мм. Цикъла ми е по-обилен след второто раждане и със съсиреци втори и трети ден, но според доктора ми, не е толкова сериозно положението. Декември месец, веднага след цикъл, ходих пак на преглед и предложи да го премахне. Обаче се оказа, че имам Candida nonalbicans и ми изписа полижинакс 12 дни, но не го почнах. От кандидата нямам никакви симптоми, просто си пускам микробиология винаги с цитонамазката. Сега в четвъртък съм записана за прием за премахването на полипа. Според вас проблем ли е тази кандида? Щях да съм в Селена в Пловдив, но в предвид последните случки и оставки на доктори, се преориентирах към Свети Георги. Приемам всякакви насоки и препоръки, не съм от Пловдив и да кажа и аз, че изключително много ме е страх Simple Smile

# 114
Здравейте, сега открих темата и се връщам назад да чета. Ноември месец при случаен преглед ми откриха полип с големина 9мм. Цикъла ми е по-обилен след второто раждане и със съсиреци втори и трети ден, но според доктора ми, не е толкова сериозно положението. Декември месец, веднага след цикъл, ходих пак на преглед и предложи да го премахне. Обаче се оказа, че имам Candida nonalbicans и ми изписа полижинакс 12 дни, но не го почнах. От кандидата нямам никакви симптоми, просто си пускам микробиология винаги с цитонамазката. Сега в четвъртък съм записана за прием за премахването на полипа. Според вас проблем ли е тази кандида? Щях да съм в Селена в Пловдив, но в предвид последните случки и оставки на доктори, се преориентирах към Свети Георги. Приемам всякакви насоки и препоръки, не съм от Пловдив и да кажа и аз, че изключително много ме е страх Simple Smile
Проблем е, да и е било редно да премахнете бактерията преди хистероскопията, защото може да се качи в матката и тогава става забавно..
Аз лично не бих се подложила на хистероскопия с нелекувана бактерия.

# 115
Проблем е, да и е било редно да премахнете бактерията преди хистероскопията, защото може да се качи в матката и тогава става забавно..

А по принцип като те приемат за хистероскопия, какви изследвания се правят? Вероятно ще я отложа за другия месец, но правят ли преди процедурата микробиология или пак по собствена инициатива да ходя да си правя?Някой лекувал ли е тази бактерия, полижинакс сякаш за всичко го изписват? Ще съм благодарна, ако някой се включи с отговор.

# 116

А по принцип като те приемат за хистероскопия, какви изследвания се правят? Вероятно ще я отложа за другия месец, но правят ли преди процедурата микробиология или пак по собствена инициатива да ходя да си правя?Някой лекувал ли е тази бактерия, полижинакс сякаш за всичко го изписват? Ще съм благодарна, ако някой се включи с отговор.

Пускат само кръвни и урина, никой не взима микробиология даже и не питат. Освен ако не сте били пациентка на същия доктор,който ще ви прави манипулацията.

# 117
Здравейте момичета. В момента съм след първия цикъл след хистероскопията, като кафяво зацапване. Не е обилно. Притесняваме факта, че не мирише добре. Звънях на док каза щом няма неразположение всичко е наред. Вие как се чувствахте по време на първия си цикъл след процедурата и имахте ли някаква по специфична миризма.
Благодаря за отговорите.

# 118
Здравейте момичета. В момента съм след първия цикъл след хистероскопията, като кафяво зацапване. Не е обилно. Притесняваме факта, че не мирише добре. Звънях на док каза щом няма неразположение всичко е наред. Вие как се чувствахте по време на първия си цикъл след процедурата и имахте ли някаква по специфична миризма.
Благодаря за отговорите.
Не съм имала никакви проблеми, но ако има нещо, което Ви тревожи, най-добре отидете на преглед 🙏

milena_dyakova86, няма как в деня на хистероскопията да ви пуснат микробиология, защото тя няма да излезе веднага.
Пускат само кръвни изследвания, стандартни преди упойка.

# 119
Ами при мен цикъла след хистероскопията, 5 дена изкарах , колкото си ми върви по принцип, но три сутрини се събуждах подгизнала в кръв и с огромни съсиреци/добре, че имам протектор на спалнята, заради кучетата, че иначе, щях да изхвърлям матрака/, доста се бях притеснила и със замяйване и отпадналост.Но този цикъл след манипулацията, като цяло беше странен, първи ден нормално,  втори, трети и 4-ти ден от нощта до към обяд много обилен, със съсиреци и от обяд до вечерта с една превръзка изкаравах.Но като чета, и днес ми и каза една позната,, че и на нейна колежка след хистерото три месеца е била с  големи изливи,и после цикъла и е станал нормален.Днес цял ден ям месо и коприва-и съм решила целия месец,,да се храня със спанак, коприва и месо и да пусна кръвни да видя, дали ще успея да вдигна желязото, че то ми е най-кричитчно и феритина също, а след този цикъл със сигурност е паднало вече на дъното  Относно миризмата при мен сега нямаше ,  дега се замислих,но в последната една година, последните три дена ми миришеше.Чакам с нетърпение прегледа си след хистерото, за да ми кажат нормално ли е да е толкова обилен и да ми разчетат хистологията.

Общи условия

Активация на акаунт