От любовница в съпруга

• 18 250
  • 381
  •   1
Отговори
# 150
И като стане съпруга, може мъжът пак да си хване любовница и така до безкрайност. Няма как да се дадат прогнози, хората и времената се менят, с тях и взаимоотношенията помежду им и в крайна сметка нищо не се знае.

# 151
Съпруга и любовница са две съвсем различни неща, нямащи нищо общо. Ако една жена напира да се жени, тя ще си намери свободен мъж.
Хехе, иска ти се Simple Smile

# 152
Дали една любовница ще стане съпруга зависи от много неща и то не на база сравняване на хубост, фертилност и тн, а на база колко любовницата е точният човек за мъжа.
Има мъже, които никога не мирясват, те просто не са създадени за трайни отношениями с любовницата толкова ще ги бъде, колкото със съпругата.
Но защо да си затваряме очите, че има и други, които просто не са намерили правилния човек в първата съпруга.

За една година трима мои близки познати смениха жената с любовницата. Родиха се деца в новите семейства, децата се сближи ха, търсят се, обичат се, колкото и да е странно. В единия случай мъжът е толкова "опериран" от свалки, че почти съм сигурна, че освен жена си и любовницата друга не е имал.
Всичко се случва на този свят и както бях писала веднъж по подобен повод, ако ги нямаше "забранените любови", нямаше да я има огромна част от съкровищницата на световната литература.

А по темата-не мисля, че това е критерий или поне не най-съществен-кой от двамата във връзката има/няма деца или иска/не иска деца. Други са механизмите на привличане и устойчивост на двойката.

# 153
При вторите бракове е като при първите - зависи от много неща, палитрата е широка,  от много успешен до пълен провал.

Сетих се за бивши колеги, той женен, любовницата много по-млада мома. Изглеждаха абсолютно несъвместими. Да, ама не. Любов ли бе да го опишеш, 3 годишен сериал, събирания, раздели, жалби и писма от ядосаните тъща 1 и тъща 2 с всевъзможни искания за уволнения и наказания. Всички бяхме намесени по неволя.
Накрая се взеха и дете си родиха. Вече 20+ години са щастливо семейство.

# 154
Това, че един мъж има любовница, не означава, че е сериен изневерител. Може да е инертен и да не се решава да промени статуквото, но в един момент нещо да се промени и той да се събере с любовницата. Било, че са го разкрили, било, че любовницара го заплаши с раздяла, и ако държи повече на нея. Децата не винаги изобщо са фактор за мъжа.

# 155
При вторите бракове е като при първите - зависи от много неща, палитрата е широка,  от много успешен до пълен провал.

Първи брак - 40% шанс за разпад в първите 5-10 години. Втори брак - 60%. Трети - 70%. Тенденцията е процентите да нарастват сред по-новите поколения.
Жените инициират 70% от разводите.

Бракът е замираща институция, повече бизнес отколкото семейна. Хората са крайно безотговорни, а правителствата се правят, че всичко е наред.

# 156
  • По света и у нас
Съпруга и любовница са две съвсем различни неща, нямащи нищо общо. Ако една жена напира да се жени, тя ще си намери свободен мъж.
Хехе, иска ти се Simple Smile

Има чувството че ти нито си виждал едното, нито другото.

# 157
  • София
Жените сме виновни.
Между другото, на мен вторият ми брак беше дългият.

# 158
Бракът е замираща институция, повече бизнес отколкото семейна.

Бракът винаги е бил бизнес – още от пещерите та до днес. Дори когато няма брак в съвременното значение на думата. От „ти на мен секс и деца, аз на теб покрив и храна“ та до дългите предбрачни договори и династичните бракове, които са решавали бъдещето на цели държави.

# 159
Начи, мислех, че роненето на сълзи за загубеното време е женски приоритет (Пруст не рони сълзи, това за заядливите бгмами), а то се оказва присъщо и на някои мексиканци.
Какво загубено време, бе джанъм?!?
Ти като си спечелил време, какво невероятно изключително си направил за да го оползотвориш?
Дето има един виц - ти като не пушиш, къде ти е ферарито?
От момента на раждане човек единствено губи време, а времето му , от своя страна, намалява, изпарява се, изтича. Няма друг вариант. Или както твърди стария казармен лаф - само проспаното време не е загубено.
Дай сега останалата част от живота да се тръшкам, че еди-коя си, еди-кой си ми бил загубил някакво време, през което, ако не го бях загубил, щях да открия смисъла на живота?
Лични наблюдения - най-гръмогласно жалващите се за загубеното им (по вина на други) време са до един/една, тунеядци, нищоправци, живеещи на гърба на останалите.
За евреите - то затова при тях са толкова разпространени генетично обусловените заболявания, щото от толкова взиране, накрая фамилията на евреина/еврейката му избира за женитба някой роднина, и то често близък.

# 160
Не ги давайте изралците за пример. Изобщо не са общество за пример.

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 21:32 от Linda*kiss

# 161
  • Out of the Mix
Жените имате чудесна система - изпробвате, изчислявате, изпитвате - с месеци, с години.

Кой ти каза, че само жените са така?
При мен това е ежедневно без олабване на коланите, да се знае.

Паралелно се консумира до откат.

Докато някои мъже търчат с пръстен, ако жената им пусне малко сокчета или им се усмихне в мола.
A? JoySatisfied

Най-добре всеки да си знае къщата, вместо да се нанасяте-изнасяте когато ви скимне. Пък обичането си е обичане, докато е в срок на годност, нищо не му пречи да се консумира уикенда.
Aз ги изпращам, няма проблем, след като си съберат.
Как само уикенда?
Че то туй връзка ли е?
Every day, баце! JoySunglasses

# 162
То общества, в които има разни силни традиции и правила от миналото по не стават за пример от нашето, което е що годе свободно от предразсъдъци в отношенията между хората. Ако 50% от браковете се разпадат, значи това е естественото за нашия манталитет, нито хубаво, нито лошо, а нормалната развръзка при липса на особени религиозни и други обременености (вмешателства от типа прави така, както иска някой друг).

# 163
  • Out of the Mix
Няма смисъл от брак, ако ще се развеждаш, въпреки "Гаранцията Франция".

Затова само по интерес, "сметка", именно защото е договор, спрямо законодателство, държава, житейски обстоятелства.

Любовта си е любов, подразбира се, или не? Thinking

# 164
  • Paris, France
Не знам, Невена. Друга информация имам аз.

Писа евреите, а сега се оказва, че имаш предвид евреите в Израел, че и ултрарелигиозните намесваш. Ултрарелигиозните евреи, както и някои други затворени общности са държани на каишка, оставяни без светско образование, женени зорлем на 16, 18 или 20г и без лесен достъп на противозачатъчни. Колко са щастливи е друг въпрос, но те често друг живот не познават. И пак имат изневери, любовници и драми, а са заети по цял ден с учене, работа и 7-8 чавета.

Въпросните разводи са религиозните разводи сред евреите в Израел. Евреите, които се женят за не евреи не се развеждат по този начин и там. Много светски евреи не се женят изобщо, не и докато не решат да имат дете.

При повечето евреи за да има развод, съпругът трябва да го даде физически в ръцете на жената или човек, когото тя е упълномощила. Ако не ще и избяга в чужбина, няма развод 🤣. Почти същото е ако жената не ще да приеме развода. Даже има адвокати, които гонят такива и ако се върнат в Израел, казват на полицията да ги арестува. Там има мъже, които лежат от 10 и 15г в затвора, защото не се съгласяват да дадат развод когато съдът го е постановил и му е заповядал да го даде.

То и в Северна Корея няма много разводи, слагат ги в лагери ако настояват да се разведат, но няма как да се приложи в свободно и светако общество.

Общи условия

Активация на акаунт