От любовница в съпруга

• 18 182
  • 381
  •   1
Отговори
# 300
Едно дете да се роди умно е доста незначително събитие. Ще лази по-интелигентно и няма да яде пясък, но дотам. Интелектът се развива най-вече в първите седем и зависи колко родителите се занимават с това дете. Ако поради служебни ангажименти или други причини това дете не получава необходимото внимание и стимулации, по-скоро няма да се случат нещата.

Гледам една майка на пейка с количка, пуши цигара и маже по телефона. Детенцето до нея се опитва да комуникира с нея чрез някакви глупавички въпросчета, а тя му казва, че сега е заета. Ако това е модела, това детенце има малък шанс да блесне.
Човек е добре като няма какво да каже, да си мълчи.
Като проимаш деца и ги възпитаваш – ти, не майката, тогава заповядай да обсъдим темата с интелект при децата – вроден, придобит, развит.
//
Прими, падаш си леко мазохистка. Любовта си иска и лиготии и помпозности, макар и от време на време.
Вече съм на етап, в който ако мъжът не ми дава отношението, което ми е хубаво и комфортно, не се занимавам. А такива мъже рядко се намират, което пък прави изключенията изключителни.
Любовници много, мъж/жена за любов 1.

# 301
Интелектът се развива най-вече в първите седем и зависи колко родителите се занимават с това дете. Ако поради служебни ангажименти или други причини това дете не получава необходимото внимание и стимулации, по-скоро няма да се случат нещата.

Гледам една майка на пейка с количка, пуши цигара и маже по телефона. Детенцето до нея се опитва да комуникира с нея чрез някакви глупавички въпросчета, а тя му казва, че сега е заета. Ако това е модела, това детенце има малък шанс да блесне.
Човек е добре като няма какво да каже, да си мълчи.
Като проимаш деца и ги възпитаваш – ти, не майката, тогава заповядай да обсъдим темата с интелект при децата – вроден, придобит, развит.
Кое е грешното, в това, което Мексиканеца казва?
Колкото повече се занимава един човек с детето си, говори с него и го насърчава с правилното внимание, разкази, игри и въпроси, толкова по-будно може да е то.
Масово децата в момента проговарят късно и говорят бебешки до 7 годишна възраст. Част от причините са родителите им. Или мислите, че училището възпитава интелект в децата?

# 302
Не, не мисля така.
Мисля, че е добре хората да не лепят етикети, а да се концентрират над собствените си деца.
Също така да проявяват усет и интелигентност кога и на кого да дават акъл за деца.
По принцип как се възпитават деца, етапи, методи – не е това темата.
Да си отвори господина тема за деца и интелект и да се коментира там.
За чужди деца и на кило да се сеят приказки за внимание, възпитание и така нататък е крайно неуместно. И досадно.

# 303
Проблемът не е кой има или няма деца, нали вероятно сам е бил дете. Не е прав Мексиканецът, защото обвързва интелекта с възпитанието все едно са скачени съдове. Отглеждането е важно за развитието на потенциала, но няма да си надскочиш определената от устройството ти рамка независимо от възпитанието.
Иначе всички възпитавани с внимание, грижа и любов щяха по-късно да са интелигентни, емпатични и зрели. А те са  каквито са били като бебета, разликата е дали някои качества, които и тогава са били заложени са били развити. Аз си имам лаф "бебето си е такова". Прави го каквото щеш, то си е такова, каквото е, в какъв възрастен ще се превърне е решено в основни линии още тогава.

# 304
Това с възпитанието е сложно,понякога каквото и да си учил,показвал и говорил на детето ,то пак може да не "попие" почти нищо. А и самото възпитание за един родител е едно за друг е друго. Примери безброй..На морето сме и две деца мъчат рибки и разчленяват рачета пред очите ни. Дъщеря ми ,не издържа и ги събра и върна в морето. Малкото дете се разрева и се опрака на майка си,която бясна се разкрещя на мен,че детето ми е невъзпитано,защото пипа чуждите "неща"...

# 305
Аз също мога да потвърдя, че интелектуалните способности са до голяма степен вродени и чрез възпитанието може да се изгради ценностна система, поведение и редица други неща, но интелигентността като че ли си остава вродена. Както и способностите - чрез възпитание не можеш да направиш музикант, художник или артист ако детето няма вродени такива заложби. Не можеш да направиш дори добър математик или инженер, с много учене и занимание може да кажем да се постигне едно задоволително ниво, но не и да бъде топ в дадената област.
Сега дали ще е тъпо или умно много зависи от родителите, не че няма тъпаци с умни родители или умници с простовати родители, но са сравнително рядко, до голяма степен тези качества също се предават през поколенията.

# 306
  • Пловдив
Във всяка област има много малко гении, и едно задоволително ниво е съвсем нормално. И не пречи да си добър инженер, без да си гениален. Отделно има хора, които са умни и биха се справили прилично в много области и никога и никъде не са гениални. И в това няма нищо лошо.

# 307
  • По света и у нас
Изтрили сте ми мнението което въобще не беше неприлично или злобно.

# 308
Аз също мога да потвърдя, че интелектуалните способности са до голяма степен вродени и чрез възпитанието може да се изгради ценностна система, поведение и редица други неща, но интелигентността като че ли си остава вродена. Както и способностите - чрез възпитание не можеш да направиш музикант, художник или артист ако детето няма вродени такива заложби. Не можеш да направиш дори добър математик или инженер, с много учене и занимание може да кажем да се постигне едно задоволително ниво, но не и да бъде топ в дадената област.
Сега дали ще е тъпо или умно много зависи от родителите, не че няма тъпаци с умни родители или умници с простовати родители, но са сравнително рядко, до голяма степен тези качества също се предават през поколенията.
Така е. Мисълта ми беше, че може да развиеш даденостите на детето и че гледаното дете си личи по различни неща. А не че ще направиш от танцьор инженер. Но при всички положения, да се твърди, че вниманието към детето няма отражение, е просто смехотворно, а понякога си е направо бягство от отговорност. Пак казвам, в нормалните случаи, когато няма други възпоращи фактори.

А то темата тръгна от там, че любовницата или жената искат или не искат деца. Но според мен мъжът има любовница просто защото иска друг тип внимание и любов и вероятно няма нищо общо с децата.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 20:57 от Linda*kiss

# 309
  • Варна
Любовницата дете ли ще има, че се кахърим за интелектуалните му способности

# 310
Проблемът не е кой има или няма деца, нали вероятно сам е бил дете. Не е прав Мексиканецът, защото обвързва интелекта с възпитанието все едно са скачени съдове. Отглеждането е важно за развитието на потенциала, но няма да си надскочиш определената от устройството ти рамка независимо от възпитанието.

Не знам защо намесвате възпитанието, изобщо няма нищо общо с това, което написах.
Само Linda*kiss схваща значението на прочетеното. Ще й дам всичките си пари и ще й купя най-скъпата чанта.

Деца, подлагани от много рано на интелектуална стимулация от родителите дръпват много. Нямаш си и на идея колко дръпват децата в развитието. Също като спорта - при работа от ранна възраст могат да достигнат и надминат генетично надарените.

Има деца, които на 10 годишна възраст владеят 4 езика. Не са родени вундеркинди, просто семейната им среда е интернационална и тези езици се говорят около тях от първата им секунда на този свят.
Има деца, които пишат и четат на 3 години. Четат им книжки и ги карат да пишат. Съответно в първи клас докато другите рисуват ченгелчета, тези деца вече пишат романи.

Янтра, гениите са феномен, под 1% от човешката популация с неравно разпределение в света (ние вероятно сме от ощетените). Отделно, на местните гении трябва да им се даде поле за изява. Гениален рок певец в България трудно би открил достигнал своя потенциал, ако няма възможност да излезе от страната.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 21:02 от Мексиканеца

# 311
  • Пловдив

Не знам защо намесвате възпитанието, изобщо няма нищо общо с това, което написах.
Само Linda*kiss схваща значението на прочетеното. Ще й дам всичките си пари и ще й купя най-скъпата чанта.

Деца, подлагани от много рано на интелектуална стимулация от родителите дръпват много. Нямаш си и на идея колко дръпват децата в развитието. Също като спорта - при работа от ранна възраст могат да достигнат и надминат генетично надарените.

Има деца, които на 10 годишна възраст владеят 4 езика. Не са родени вундеркинди, просто семейната им среда е интернационална и тези езици се говорят около тях от първата им секунда на този свят.
Има деца, които пишат и четат на 3 години. Четат им книжки и ги карат да пишат. Съответно в първи клас докато другите рисуват ченгелчета, тези деца вече пишат романи.
С моите деца е работено. ОБАЧЕ някъде през пубертета тези с които се е занимавано и тези, които просто го могат се изравняват.

# 312
С моите деца е работено. ОБАЧЕ някъде през пубертета тези с които се е занимавано и тези, които просто го могат се изравняват.

Ами не е зле като резултат, това само доказва думите ми. При правилните условия, дисциплина и характер след пубертета имат възможност да ги задминат пак. Няма универсално предимство.

# 313
Абе може да се изравнят по много причини по време на пубертета, често е заради хормоните, заради които и най-гледаните може да кривнат, а другите накрая да зацепят нещо, но в общия случай, основата си е основа и после пак си личи разликата - чисто ментално и интелектуално. Първите 7 не се наваксват никак лесно.

Ах, Мексиканецо, сходно мнение сме написали, а сега виждам, че и армагани ще ми купуваш 😀
Но ти предлагам да заговорим пак за брачни дела.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 21:13 от Linda*kiss

# 314
Ах, ах, какви разбирачи.
Някои поназнавайме неща за децата и възпитанието им.
Извъртете любовниците, жените, имайте деца, отгледайте, възпитайте – пак казвам, заповядайте да говорим.
Инак – и аз бях така категорична.
На 18.

Общи условия

Активация на акаунт