От любовница в съпруга

• 18 161
  • 381
  •   1
Отговори
# 315
Linda*kiss Grin

Ах, ах, какви разбирачи.
Някои поназнавайме неща за децата и възпитанието им.
Извъртете любовниците, жените, имайте деца, отгледайте, възпитайте – пак казвам, заповядайте да говорим.
Инак – и аз бях така категорична.
На 18.

Ако опитът винаги водеше до качество,, Стоичков щеше да е най-добрия треньор, а средностатистическата женица от Столипиново с дузина деца щеше да е майка за пример.

# 316
Ах, ах, какви разбирачи.
Извъртете любовниците, жените, имайте деца, отгледайте, възпитайте – пак казвам, заповядайте да говорим.
На 18.

Няма начин на 18 да си била такъв разбирач и толкова категорична като 40-годишните теоретици. Там нещата на висше експертно ниво, достигнато след десетилетия надъхване за чуждите невъзпитани и необразовани деца.

# 317
Научавах си уроците още в училище, в час. С мен някой се е занимавал единствено като я втасам по някой предмет, което се случваше сравнително рядко. На частни уроци съм ходил единствено по език, щото ми беше през оная работа, ама накрая трябваше да изкарам матурата. Не съм бил пълен отличник, но по математика и физика имах почти винаги хубави оценки.
Виждал съм при другите къв зор беше и колко трудно се справяха, особено по късно в университета. Някои бяха пълни отличници, но го постигаха с десетократно повече труд от мене, особено по някои предмети, най вече инженерите, а аз почти без зор изкарвах горе долу същите оценки, даже в някои случаи и по високи.
Така че да, като се работи с детето може да се постигне нещо дори и да е с много високи способности, но други деца могат да постигнат същите резултати и без да се работи с тях. Тук е разликата, за която говоря.

# 318
Така е.
Като цяло всички си носим потенциала.
Някои го надскачат, други не.
Вниманието към децата е важно, доколкото насърчаваме автентичността им и ги подкрепяме.
Личният пример.
Другото са любовници.
Демек - хора със занижена самооценка.

# 319
С моите деца е работено. ОБАЧЕ някъде през пубертета тези с които се е занимавано и тези, които просто го могат се изравняват.

Ами не е зле като резултат, това само доказва думите ми. При правилните условия, дисциплина и характер след пубертета имат възможност да ги задминат пак. Няма универсално предимство.
Напротив, има. Без правилните условия, среда и дисциплина няма да си достигнат тавана.  С правилните ще го достигнат. Толкова. И да достигна оптималния таван на възможностите ми, твоят може да е по висок дори при по- малко идеални условия. Защото е заложен в днк-то ти и няма общо с околната ти среда. Характерът въобще не го намесвай, даденост е, не го оформяш от тесто. С външно влияние можеш да потиснеш или засилиш проявленията на характера на дете,  но не му го формираш ти.

# 320
Ах, ах, какви разбирачи.
На 18.
Ах, ах, но ти не оборваш аргумент с аргумент, а се опитваш да посочваш кой какво право на мнение да има. Което по принцип е слабата позиция.

Относно това, че всеки с деца знае и разбира.. по тази логика, тези с две деца трябва да разбират повече от тези с едно, а тези с три повече от тези с две. Учителите също значи разбират, щом са с деца всеки ден? Grinning Има и една малцинствена група, която са най-разбирачи по възпитанието понеже деца ехеее.

А истината е че, някои хора просто разбират от това и си го могат, а други - не. И често си личи доста бързо.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 10:33 от Linda*kiss

# 321
По тази логика, ако си интелигентен, не говориш ангро, а се фокусираш над индивидуалните казуси.
Нямам идея защо се заяждаш, ти си си знаеш, но големи глупости пишеш, нито едно от горните неща не съм писала, твърдяла.
Не се хабя да оборвам азбучни истини и да водя незначителни спорове. Мързи ме.
Като да се връщам в първи клас.

Линде, фокус. Simple Smile На темата.
Какво общо има любовницата с възпитанието на децата?
Въпрос с повишена трудност.

# 322
  • там, където ми харесва
Ами не трябва да има нищо общо , особено ако не са нейни децата.

# 323
Може любовницата да е семейната детегледачка.

# 324
Любовницата дете ли ще има, че се кахърим за интелектуалните му способности
+1

# 325
По тази логика, ако си интелигентен, не говориш ангро, а се фокусираш над индивидуалните казуси.
Нямам идея защо се заяждаш, ти си си знаеш, но големи глупости пишеш, нито едно от горните неща не съм писала, твърдяла.
Не се хабя да оборвам азбучни истини и да водя незначителни спорове. Мързи ме.
Като да се връщам в първи клас.

Линде, фокус. Simple Smile На темата.
Какво общо има любовницата с възпитанието на децата?
Въпрос с повишена трудност.
БазилА, то спорът ти го почна като реагира пресилено на азбучна истина, сякаш е лична нападка. И започна да посочваш кой може да има мнение на база твои предположения. Та защо тогава аз да не предложа няколко интерпретации на твоя аргумент. И така.
А сега фокус.

С възпитанието на децата не знам какво общо има любовницата. Може би дискусията е тръгнала от това, че едната от двете жени в този триъгълник не иска, пък другата има деца. И някак това е станало тема. А аз казвам, че според мен мъжът изобщо не му пука кой е с децата и кой без, те не са фактор за това, че изневерява.

# 326
Те мненията си текат и без моето одобрение. Констатирах, не посочих – малка разлика. Да, ако не съм В и К инженер, се въздържам от конкретика и говоря само от обща култура. Така е и с възпитанието на децата. Едно е обща теория, друго е личен опит и практика. Нищо лично – живот. Simple Smile
//
Въпросът не беше въпрос, а препратка/риторичен въпрос – че няма нищо общо с темата - да.
//
Госпожата сигурно вече го е развела и прибрала любовника, ние вече даже и децата им възпитахме. Бе сила си е бг-мама. Joy

# 327
  • Обран бостан ;)
А аз казвам, че според мен мъжът изобщо не му пука кой е с децата и кой без, те не са фактор за това, че изневерява.

Точно така е. Wink

# 328
БазилА, това го изяснихме вече, че не съм съгласна с логиката ти. Това е все едно да кажеш, че всички женени - ама няма значение разведени, ама в лоши връзки, ама със 100 любовника, ама изтривалки на мъжете си - разбират от отношения и брак. Еми не. Но ти имаш друго мнение. Ок.

Даже ще го кажа така - за мен, една проницателна жена, социална, общителна, прозорлива, дори и неомъжена, вероятно може да ти даде по-добър съвет, който да ти помогне в брака, отколкото жена, омъжена на 20, която не познава друго в живота, но "уж познава брака", защото го "живее". Та така и с децата. Тука не си даваме съвети за памперси, обриви и как да стерилизираме биберони, че ВиК да е добра аналогия.

Ама ако искаш да разтягаме темата... Мисля, че ти много повече се гневиш и скачаш. Още от оригиналното мнение на Мексиканеца. Или да се върнем, както сама предложи, на мъжа, любовницата и жената.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 12:29 от Linda*kiss

# 329
  • Пловдив
Как се движи авторката..........вече има ли развитие в развода-сватбата-развода  ,разбира се, може и не в тази последователност.

Общи условия

Активация на акаунт