Септемврийски книжен клуб - 2025

• 2 438
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
Анкетата е жива до вторник вечер Simple Smile

# 16
Гласувах за Ребека. Октомври е идеален за мистерии.

# 17
  • Карлово
Имаше някакъв много стар филм "Ребека". Вероятно историята е същата. И аз за нея гласувах.

Иначе книгата за септември ми хареса, още не съм я дочела, защото я започнах късно. Жалко че авторката не е доживяла издаването и.
PS Прочетох я. Ако беше останала една книга само с разказа на Цвета. Щях да и дам по-висока оценка. Според мене другите разказвачки с по насетнешните събития може да се обособят във втори том. 4/5.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 09:43 от ДамаТрефа

# 18
Относно септемврийската книга - стигнах до 50%, подредих целия пъзел, който се разпиля в началото и се чудя за какво ще се разказва в другата половина. Почнах частта с Таня и взе да ми доскучава.
ДамаТрефа, това, че авторката не е доживяла издаването на книгата ме изненада. Все пак искам да похваля майсторството ѝ. Харесаха ми няколко аспекта. Един е естествената и автентична (поне според мен) реч - някои думи и изрази направо ги бях забравила, а те си бяха типични за годините. Аз не съм живяла през 50-70-те, но баби и дядовци, както и лели и родители си говореха така дълго време, така че съм израстнала сред такъв дискурс. Друга нейна писателска сила са особено живите описания на природата и стихиите - например в частта с уплахата на Тина в кошарата, където описва бурята. И не е само този епизод. Наистина живи картини.

Относно октомврийската книга - гледала съм онзи стар филм "Ребека" с Лорънс Оливие. Беше ми доста скучен, но аз бях на 19 г и може би не ми е било времето. Не съм сигурна за книгата, разбира се, защото поради холивудските правила част от сюжета е променен, та всъщност може да ми допадне.
Обаче гласувах за едно от другите предложения. Честно казано, всичките ме заинтригуваха, така че ми беше трудно да избера.
Purple Heart

# 19
  • в сърцето на един мъж...
Аз бях изкушена от фентъзито, понеже не е мой тип книга и ще ми е интересно да я прочета. Но все пак гласувах за криминалето. Може ли ако се намират другите книги електронно, ако изберем "Ребека" да ги пуснете и тях? С удоволствие бих ги прочела.

# 20
Предложих "Ребека" защото е класика и мислех, че би се намерила лесно електронно, но не я намирам (но аз и не знам как да търся). Някой може ли да провери дали я има?

Напълно съм съгласна с Phoenix за това как Борисова създава "живи" картини и образи. Не знаех, че не е дочакала издаването на книгата. Жалко наистина! Била е много талантлива.

П.П. Имахме роднини в Северозапада и съм ходила в този край като дете на гости. Бяха много гостоприемни, топли хора, и си спомних за това пътуване и за срещите ми с тях докато четях книгата.

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 18:33 от Cool_Cat

# 21
След като си написах последното мнение се върнах да прочета вашите впечатления и сега разбирам какво да очаквам във втората половина на книгата. И също така съм съгласна, че темата със самодивите някак беше загатната, но изоставена. И без самодивите си е достатъчно самобитно и диво Laughing, затова и някак ги забравих в един момент.

# 22
И аз не я виждам на обичайните места. Ще потърся по-късно. Някой може ли да цъкне в мейлбукс?

# 23
И аз не я виждам на обичайните места. Ще потърся по-късно. Някой може ли да цъкне в мейлбукс?

Имаш лично съобщение и поща Simple Smile

# 24
Приключих с книгата. За мен втората част с Таня в началото ми изглеждаше пришита, но в края на книгата всичко си дойде на мястото. Времево са в различни моменти, може би затова не вървят паралелно. И все пак, повече ми хареса от гледната точка на Цвета.
След края- на моменти разводнено, но като цяло ми хареса.
Попаднах на един разказ на Здравка Евтимова - имаше я в един от предишните месеци. Добавям линк: https://offnews.bg/nashite-avtori/moga-razkaz-ot-zdravka-evtimova-851893.html

# 25
Намерихте ли книгата за месец октомври? Аз съм си я приготвила за отпуската, но нещо шрифтът ми се види дребен.

# 26
Имаме я, но не мога да стигна до лаптопа. Ще се постарая утре да пусна новата тема.

https://dox.abv.bg/download?id=bfb509cfd8# - Линк за сваляне междувременно, това, че съм могла не значи да ви лишавам от книга Simple Smile

# 27
А случайно да ги има другаде останалите книги?

# 28
Поисках Просто поредната безследно изчезнала в MB. Като ми я пратят, я имаш.
Иначе Ребека я имам на хартия и вече я почнах.

# 29
Поисках Просто поредната безследно изчезнала в MB. Като ми я пратят, я имаш.
Иначе Ребека я имам на хартия и вече я почнах.

Много ти благодаря! Аз търсих и "Мъжете от фара", но не я открих

Общи условия

Активация на акаунт