На скъпото всеки може да предложи красота, чистота, лукс, даже е задължително. Въпросът е как за студентите да е евтино, хубаво и достъпно за всички, а не в огромен дефицит. Това, смятам, никоя държава още не го е постигнала, дори и САЩ.
В България поне е достъпно, което не е малко. Друг свят сме тук, слава богу.
По мое време почти всеки се класираше на общежитие и студентите на квартира бяха малцинство. Което е и целта, а не да има стаи лукс за 5 човека само.
Сега не знам как е, да кажат майките с опит какъв % деца се класират.
Сега не бих могла, разбира се.
Но в крайна сметка студентството е времето, в което децата трябва да се научат да са адаптивни и да се съобразяват един с друг, особено ако до този момент са имали самостоятелна стая в къщи, били са обгрижвани от-до, включително като им се пази тишина.
Подкрепям Amanda, че гледната ни точка като майки 45+ доста се различава от тяхната на 19.
Децата ми знаят 2 и 200. Могат и на по-скромно да живеят, да делят, да се съобразяват. Това са безценни умения, животът е непредвидим.
Затова и казах, че за много пари не считам предлаганото за общежитие, не и в нашите представи и измерения.
Знам, че много хора усещат скъпото като престиж, но… не е точно така винаги. В образованието пък - съвсем.

- по неговите фитнес критерии, защото видял само два прилични фитнеса и един мускулест човек, каза, че са много по-отворени -виждат туристи и казват - " много сте готини, елате ни на гости". Според него ние сме дръпнати, винаги подозираме нещо лошо у другия. Че може да ни навреди. И то в страна на националисти... хората са по-отворени от нас.
. Понеже не ми вярвахте за сумата, ето отговорът на комисията по настаняване към СУ, 1-2 лв са допълнителните