НАБОР 2006 - Студенти - 1

• 45 101
  • 780
  •   1
Отговори
# 360
Точно, за да не се налага да знам пароли, го накарах сам да се занимава с регистрацията. Мързеше го в онзи момент и аха да ме накара аз да се занимавам. Не,благодаря. Споделя, иначе, така че вероятно ще имам идея как са нещата . Тъй като сам си плаща разходите, от нас е само таксата, няма и за какво да ме лъже, не го издържам. При мен проблеми ще дойдат от малката щерка, 7 клас, която е много затворена и дори до магазина не ходи от срам .Не знам как ще се оправя в този живот. Дано стане чудо. Ако ли не, ще се налага да учи някъде в Пловдив, и майка й да й търси гаджета Simple Smile. Както и да е, ще се оправят децата, няма как. Рано или късно трябва да излетят,макар и да ни е трудно

# 361
  • София
Аз си признавам, че не се въздържах и попитах в една тема, по тази логика, децата могат ли да питат нашите работодатели дали ние ходим на работа, защото в противен случай може да ни уволнят и да нямаме пари за издръжката им. Което е също толкова важно Joy
Хаха, да, логично.
А вече идва и нов тренд от Щатите. Майките да ходят по интервюта с чедата и да се обаждат да се разправят с HR-ите, ако някой младеж нещо се е ядосал работно. Ето един материал по въпроса, четох и се зашеметих, буквално 🤐
https://www.facebook.com/share/p/16MWQV5Aqs/?mibextid=wwXIfr
Добре, че тук сме “изостанали” все още. 🤷♀

# 362
  • София
ММ разказва как една майка , хванала синчето за ръка идва пред сградата на полицията и сразява постовия с въпроса- Къде е кастинга за полицаи....
Та- хайде стига толкоз грижи, моля ви.Особено за момчетата.Че мъже трябва да станат все някога.А с туй дундуркане  е трудно.Че и зетьове да завидим  Wink

# 363
Аз ако отида с него на интервю няма да го одобрят. Нищо не разбирам от неговите работи. Сам си намира работа и си ходи на нея. Вярно неквалифицирана е, но аз и от нея не разбирам.

# 364
Мина си човекът през няколко нива на интервюта в международна ИТ компания. Сам си следи и организира всичко. Аз само му се радвам отстрани на успехите. Flowers Four Leaf Clover

# 365
  • у дома...
Направо си го представих - в една зала майките, в друга кандидат служителите. Има да хвърчи перушина. От родителската зала.

# 366
  • София
Веднъж стоя с приятелка, която работи в зала за тенис на маса. Звъни телефонът и очевидно майка разпитва какви са условията детето и да играе там, има ли с кого и прочее. Накрая служителката пита на колко е детето, а то, милинкото, на 35 годинки.
Иначе не е лошо човек да е загрижен и близък с децата, дори да им следи дневника с оценките от семестъра, но поне да съзнава, че не са деца или ако са е редно да пораснат.

# 367
Преди години в работата бяхме се забатачили със задачи и трябваше да останем малко след работно време, за да свършим всичко. Синът ми беше на 3 годинки, настинал и бях го оставила на свекървата да го гледа. Колежката изведнъж стана час преди работното време и си тръгна, защото дъщеря й е настинала и трябвало да се прибере, за да й направи пилешка супа и да й види колко й е тмепературата. Дъщеря й беше на 22 г.

# 368
  • София
Здравейте на всички!
Сега виждам, че има и такава тема Simple Smile

За списъка - чадото - един брой от мъжки пол Grinning - е в "Бизнес информатика и комуникации", УНСС, редовно

За разлика от пустия седми клас, сега сам си решаваше, сам си избра специалност, яви се на някакво национално състезание, изкара отлична оценка и вече ходи на лекции и е доволен. За пореден път за тези 19 години констатирах, че това дете не е от мен, след като ми обяви колко е приятно по висша математика и колко ужасно по "Основи на правото".

# 369
nana77, добре дошла в клуба!
Това за правото го чух преди 5 години и промяна не настъпи!

# 370
Хм, за правото и синковеца се оплака. Професорката не знаела дори английски (а той е с преподаване на английски), мънкала под носа и не й се разбирало. Някаква баба била.  Беше доволен от висшата математика като преподаване, но смята, че няма да си вземе изпита,тъй като двете години 11 и 12 клас имаха в училище една пълна неадекватница,с която той се караше, съответно не отвори учебник и има 3. И то тройката му я писа даскалката само,за да не се занимава с него, че много я дразнеше синковеца нарочно. Дано успее да се справи, има помощ, ще видим. Освен това в неговата специалност математиката е един семестър , ако искаш втори е по желание ,което няма как да се случи. Все ще оправи материал за 60 часа, а и той я разбираше математиката до 10 клас все пак.

# 371
  • София
nana77, добре дошла в клуба!
Това за правото го чух преди 5 години и промяна не настъпи!

Като пенкилер - разбирай журналист - съм учила основи на каквото се сетиш, включително право. Никога не ми е било скучно, даже обратното. Обаче ето - наследникът, макар и да не е изненада за мен, повече прилича на технически ориентирания си татко и моята майка, която бе финансист-икономист. Ма тва е - в рулетката на гените, моите не са били печелившите Grinning

# 372
Охх, аз съм срещала и лошото е, че и срещам родителки, които са впити в синовете си. Познавам учителка, която се премести в София след като синът и отиде да учи и живее там. Приятелките никога не са достойни и тн, и тн..
Моя приятелка не дава на сина си да шофира, защото било опасно, е за къф го карА тоя курс.. Момчето си събира пари за собствена кола, нищо че нейната стара гние пред блока и уж беше за сина.
Аз винаги съм била гадна и мързелива майка, мързеше ме да му слугувам, нищо че бях у дома. Сега е благодарен и сам може да "върти къща", само се налага да му напомням да си сменя чаршафите.Simple Smile. Дрехите за едно отиване до магазина и ги сменя, а чаршафите му тежи

# 373
На моят съм му дала чаршафи със и без ластик, да си има. Вчера го питам кои са по-удобни и той ми каза, че всъщност първо слага тоя с ластик,  после този без! Питам го - защо, при положение, че този с ластика не е протектор за матрак, а нормален чаршаф.
Така му харесвало и му било по-луксозно Joy
По въпроса с чистенето ми каза, че масово всички ходят с обувки, а не с чехли в стаите в общежитието. Та видиш ли, той е напред с материала след като се събува в коридора, обува чехли и има моп.

# 374
Мисля, че разглезването не е чак толкоз страшно нещо.
Много ясно си спомням, че с една от най-близките ми приятелки учехме заедно за изпити -тя беше икономическа специалност в УНСС,  аз хуманитарна в СУ,  но се събирахме, за да ни е по-весело. Или в тях, или вкъщи.
И на двете майките ни готвеха. И хапвахме храна, приготвена от тях, а не от нас.
Към настоящия момент моята приятелка вече 20 години върти семеен ресторант с мъжа си, не е като да не се е научила да готви, нищо че на 19-20 не го правеше Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт