НАБОР 2006 - Студенти - 1

• 45 129
  • 780
  •   1
Отговори
# 345
Зависи в кой факултет и каква специалност.
Трябва да видите в учебния план на специалността, която ще учи.
Там пише дали спортът е задължителен, факултативен или избираем.

# 346
  • у дома
Днес следобед трябваше да излязат резултатите от изпита по английски език в ТУ, имате ли информация къде?

В профила в е-студент на синковеца няма оценка. Днес са питали - казали са им, че в понеделник, като им започнат лекциите по език, ще им ги кажат.
Къде пише,че са в понеделник-в програмата на моето не е фиксиран английски език.

# 347
Зависи в кой факултет и каква специалност.
Трябва да видите в учебния план на специалността, която ще учи.
Там пише дали спортът е задължителен, факултативен или избираем.
Факултативна дисциплина е за специалността, не разбирам дали е задължително да избере спорт.

# 348
Значи не е задължителен.

# 349
Днес следобед трябваше да излязат резултатите от изпита по английски език в ТУ, имате ли информация къде?

В профила в е-студент на синковеца няма оценка. Днес са питали - казали са им, че в понеделник, като им започнат лекциите по език, ще им ги кажат.
Къде пише,че са в понеделник-в програмата на моето не е фиксиран английски език.

При сина ми е фиксиран в понеделник сутринта, затова написах, че на тях са им казали, че в понеделник, като започнат лекциите по език, ще им кажат. В графика имат 2 групи лекции - едната е за АЕ 1, а другата АЕ 2, Руски, Френски и Немски. Предполагам, че това са различни лекции за различните групи, според оценката от изпита. Но само си предполагам. Ще разберат в понеделник. Учудвам се, че не са ви фиксирали лекциите за вашата специалност - как ще знаят кога са им лекциите по език? Може би ще е добре днес, като ходи до ТУ, да попита в отдел студенти.

Синковецът много си хареса курса. И от откриването беше впечатлен. Вчера след лекциите ходиха да хапнат и да се опознаят. Днес преди лекциите са се разбрали да пият кафе, след лекциите пак щели да излизат някъде. Много е доволен - каза, че това е буквално, като нов свят и нов живот, и всичко е толкова различно от училище. Много ми беше приятно, като се прибра снощи и започна да разказва как е минало. Беше доста развълнуван Simple Smile

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 08:44 от Lady Cassiopeia Duval

# 350
  • sofia
Моят син е най-доволен, че не трябва да става в 6.30 ч. всяка сутрин и да седи до 13.30 ч. на чин, в който едва се побира😁

# 351
  • София
Така е, много е различен университетският живот, вече е ангажимент на възрастен човек.
Освен това сами са отговорни за изпитите и оценките си, никой не следи Школо и не им диша във врата.
Аз лично съм облекчена и щастлива, че сме на друг етап с децата, нямам потребност да следя каквото и да било, да се оправя и да носи отговорност за всяко едно решение и постъпка.

И много се радвам да чета за щастливи студенти, успехи желая на всички младежи, зареждат ме много позитивно. Heart

# 352
никой не следи Школо и не им диша във врата.
Така си мислиш, защото не си чела наборните теми на предходни випуски или тези на частните/чужбински университети. Масово има припадъци - ама как така нямам достъп до информация за оценките, нали аз плащам издръжката/таксата.
А част от майките притежават данните за вход на студентите в системата и всъщност ги проверяват...

# 353
Веднага се сетих за приказката за първите 7 години...

# 354
А, ама то и в МУ се случва това, не само в чужбински университети Joy
 Майката на една девойка беше ходила да се кара с професора по анатомия защо нейната отличничка имала петица Joy

# 355
Гледам аз из системата. Има познати деца дето уж учеха, а се оказа, че са харчили пари след втората година. Имам доверие, но да проверя все пак.

# 356
  • у дома...
Разказва ми за лекциите, ентусиазмът е много голям. Знам ѝ горе-долу и програмата.  И получавам учебници на служебния адрес 🤣.

Не ѝ знам данните за достъп в системата. Все пак това е нейното лично пространство. Тя също няма достъп до моята служебна атестация 😁. В крайна сметка кой как го учи акъла.

# 357
  • Някъде в Европа...
Отдавна съм приключила със "следенето" аз - общо взето, откакто влезе в гимназията. Беше и с Админплюс, учителите пишеха само оценките и то не в реално време .
Не очаквам  разкази от университета, още по-малко държа да знам (от малък спря да разказва). Добре поне, че му публикуваха програмата в сайта, та да видя от чисто любопитство какво ще учи и кога почва..😀
Иначе още не си е отишъл, през уикенда ще се пренесе окончателно..Вчера благоволи да ме заведе до Варна , (до последно не искаше да пътувам. Разходката бе по мое желание), да видя квартирата и да пренесе част от багажа, но ме беше предупредил, че ще е в рамките на деня и няма да оставаме да спим там, защото си имал работа в нашия град...Хареса ми много и самия апп, и мястото му...На място купихме дребни нещица като най-силните крушки на пазара за всички налични лампи (само в хола са 5 🤣), че той обича да му е много светло, а с тамошните му било тъмно 🤣...В събота или неделя като отиде, щял да си прави някакъв плот в спалнята, за работен, че освен кухненска маса, няма друга в апп (малката холна се махна по наше настояване, че беше цялата стъклена 😀. Тя и кухненската е стъклена, де, но поне е с метални крака 🤣) .Взе размерите, предполагам тези дни ще си нагласи плоскостите в работилницата си и на място ще го сглоби...Чака с нетърпение да си започне новия, напълно самостоятелен (поне от родителско присъствие) живот на новото, само негово си място, всичко и всички го дразнят тук вече 🤣
Голям е, има си глава на раменете, да действа както сметне за добре...Аз искам само да е здрав и да прави това, което го прави щастлив...

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 20:35 от AIR

# 358
  • София
никой не следи Школо и не им диша във врата.
Така си мислиш, защото не си чела наборните теми на предходни випуски или тези на частните/чужбински университети. Масово има припадъци - ама как така нямам достъп до информация за оценките, нали аз плащам издръжката/таксата.
А част от майките притежават данните за вход на студентите в системата и всъщност ги проверяват...
Да си припада, който иска, аз съм пас. С огромно удоволствие приветствах детето си в света на възрастните, вече разчитам на нея за съвети, за важни решения. Обгрижването и контролът са в миналото, слава богу.

# 359
Аз някъде към 10-и клас забравих, че имам син ученик. Grinning Абсолютно всичко си движеше сам. Допитвал се е до мнението ми по някои въпроси, за които не е бил сигурен как да постъпи, проучвали сме заедно неща, които са му били важни, но изборът си го е правил той.
Дипломната работа си направи абсолютно сам, без ничия помощ, зщити я с пълно 6, за което шапка му свалям и грам съмнение нямам, че ще се справи чудесно и със следването. Когато има нужда от съдействие, насреща сме с баща му, знае, че може да разчита на нас.

Хубаво е вече да виждаме плода на нашия труд като родители. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт