НАБОР 2006 - Студенти - 1

• 44 565
  • 780
  •   1
Отговори
# 45
  • sofia
Тук съвсем скоро се твърдеше, че наемът за току-що ремонтирани стаи е 30 лв.

# 46
Наистина стой въпросът къде са ремонтираните стаи?  Ето тази година ще ремонтирате стая, баня. Дори и нови легла и матраци ще набавите. Да речем матракът ще се амортизира за 4 г, но леглото ще е здраво. Ако не си го вземете може да се продаде на символична цена. Хайде няма да чакаш новия наемател, но някъде в общежитието.... Дъщеря на колежка така си продаде гардероба, защото имаше в квартирата. Мивка и тоалетна чиния би трябвало да са здрави. Там ще живеят вече зрели хора, не деца на 4 и да хвърлят нещо тежко вътре.
Е ремонтираните общежития на ВТУ наемът е 150 лв. Интернет има в общите части. Ако искаш в стаята има сключен договор с оператор за по-ниска такса. За ползване на пералня се заплаща 2 лв. За сравнение - най-ниския наем за гарсониера в краен квартал е 500 лв.

# 47
Не съм чела, или по-скоро не съм обърнала внимание за размера на таксата за стаята. На синът ми таксата е около 110лв месечно с включен ток. Ще са двама в стая. Искаха да  платим авансово за няколко месеца. Може би има значение университета.
П.с. няма къде да се пере, около блока има фирми , но цената ми идва в повече. 15лв на пералня.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 23:13 от ~Боряна~

# 48
  • София
Наемът може да е 100 лв, но сигурно държавата ги дотира тези общежития, щом и ремонти се правят в много от тях. Кой знае къде изтичат тия пари. Потресох се! Че преди 35 г. изглеждаше по-добре. Живях 5 г. на общежитие без да ремонтират нашите нищо, само си почистваш добре преди да се нанесеш.

# 49
Добре де, ХЕИ къде са в тези ситуации - тази плесен и мухъл са направо абсурд в място за живеене. Моето е с алергия точно към това...

# 50
  • Благоевград
Днес ходихме да вземем ключовете от нашето общежитие - бл. 12 ...
И синът ми е в този блок.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 00:33 от Bory_V

# 51
  • у дома
И ние вчера взехме ключовете от стая в блок 3 на ТУ-Софоя.Доволни сме,не се налага ремонт,в нея от 3г живее др момче и  е поддържало,трябва само малко да се изчисти.Има две легла/нови са,но матраците не са хубави и ще вземем един топ матрак за отгоре/.Другото дете е занесло хладилник,еърфраер,кафемашина,кошчета,леген,моп,маслен радиатор/не дават печки/та засега няма да мислим за битовизми.Чуха се по телефона с моето-много добронамерено дете ми се стори,каза да ползваме каквото искаме и ще се видят първия учебен ден.Дограмата е сменена,има две гардеробчета,две шкафчета за книги и учебници-др дете си беше заело само половината неща,явно е живяло с др дете,което е завършило. Има аларма за дим,беше ми много важно да не може да се пуши в стаята,защото детето ми е с астма,но и др дете каза че не пуши.Вече ми е малко по-спокойно,защото и детето ми е с един родител само и физически не виждах как ще правим ремонт.Наемът е 90 лв-искат за два месеца плюс 200лв депозит,защото са в реновиран блок.Пералня има в 4бл, зад неговия,забравих да погледна цените.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 09:58 от svetlaem

# 52
Точно 35 лв плаща познато дете в реновирана стая, рядко 1-2 лв отгоре, не си измислям, за СУ става въпрос. Но ето, пишете, че в други градове е повече, явно всеки университет сам си решава.
Много е резонен въпросът с ХЕИ, ако беше заведение веднага щеше да е затворено и с хиляда акта

# 53
Не зная за други градове, за Студентски град явно има голямо разминаване. Дали е свързано със университета, или с вида и състоянието на стаята не зная.

# 54
В университета на дъщеря ми слагаха първи курс в ремонтирани стаи, нататък, особено ако ти падне успеха - в не реновирани или директно без общежитие. Но тогава повечето вече се групират на квартири

# 55
  • София
Много хора като заварят стаята в това състояние, си я ремонтират. И ние на времето сме сменяли тапети и удряли един латекс примерно на тавана или нещо друго не помня. Така че човек може да случи на такава стая. Въпрос на късмет е.

# 56
И моя син вчера си взе ключовете  и картата. Във 2-ри блок на ТУ. Стаята е реновирана. Все още нямат матраци. Надявам се до 20 да ги сложат. Но потреса при нас е, че са две двойни стаи с обща баня и тоалетна, която е метър на метър. Т.е четири големи човека са с една баня и тоалетна, в която е трудно да се завъртиш дори. Наемът му е 105лв. Иначе не е ходил до Общината, взели са му адресната карта в блока.

# 57
  • София
Този вариант е от търсените и предпочитаните. Защото си имат и кухничка предполагам (кухненски бокс). И не са трима в стая, само с баня, без кухня.

# 58
В университета на дъщеря ми слагаха първи курс в ремонтирани стаи, нататък, особено ако ти падне успеха - в не реновирани или директно без общежитие. Но тогава повечето вече се групират на квартири

А ако си плащаш лятото да ти се пази, пак ли ги местят? Моята не са я местили, СУ това

# 59
  • sofia
Ако класирането за общежитие е година за година, не виждам как ти се пази извън нерагламентираните варианти. Една година може да те класират, другата - не. Ако веднъж класиран, си на общежитие до края на обучението, тогава е реалистично.

Общи условия

Активация на акаунт