НАБОР 2006 - Студенти - 1

• 44 589
  • 780
  •   1
Отговори
# 60
Не знам какъв е рагламентът, никой не ни го е разяснил, като се нанасяше. Като наближи края на първата година им казаха, ако си плащате лятото, стаята ви не се ползва и си оставяте багажа тук, таксата за лятото беше по- висока. Тези, които решат да не плащат освобождават, стаите се отдават лятото /идея нямам на кого/ и на есен подават наново

# 61
Този вариант е от търсените и предпочитаните. Защото си имат и кухничка предполагам (кухненски бокс). И не са трима в стая, само с баня, без кухня.
Ако това се отнася за моя коментар. Не, нямат кухня. Някакъв коридор свързващ двете стаи.  Който освен шкаф за обувки едва ли ще побере друго.Ако беше в двойка, поне  банята с тоалетна, която е метър на метър щеше да я дели с още един. Не с трима.

# 62
  • у дома...
Регламентите за настаняване и ползване на общежитията на университетите ги има на сайтовете на самите университети. Обикновено класирането е по успех. И в някои университети има възможност да посочиш дали искаш да си запазиш стаята.

# 63
  • София
За Софийския имаше опция да посочиш, че искаш да си запазиш стаята. Ако се класираш на първо класиране (вече говоря съвсем по смътен спомен), си я запазваш. Ако не ти стигне успехът и чакаш някакви допълнителни класирания, защото имаше такива преди, тогава не я запазваш.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 16:07 от zazu1

# 64
За студентите на ТУ

Откриването на учебната година ще е на 23.09 от 10.00 ч, като церемония по факултети ще е в 11.00 ч. Занятията ще започнат същия ден от 13.45 ч

https://tu-sofia.bg/newsEvents/18733

# 65
Стотици незаконно приети студенти: УНСС е приел стотици студенти през последните две учебни години в нарушение на закона
https://www.dnevnik.bg/obrazovanie/2025/09/11/4824881_stotici_ne … krivil_li_e_unss/

# 66
  • sofia
Стотици незаконно приети студенти: УНСС е приел стотици студенти през последните две учебни години в нарушение на закона
https://www.dnevnik.bg/obrazovanie/2025/09/11/4824881_stotici_ne … krivil_li_e_unss/
   Е хубава работа...що така тия хора.

# 67
  • софия
Субсидия.
"ПрИмоция в УНСС,
3 изпита за 200 марки и едно прасе."

# 68
Интересно защо тази информация а има само в либералната радиоточка Дневник и никъде другаде. Мирише ми на политическа поръчка срещу университета, от тези среди, не случайно са дали снимка на неадекватния министър с управата на университета. Даже почти съм сигурна кой е дал поръчката. Както и да е, от всичко губят децата. Защото е много нечестно да са те приели ДП и изведнъж да се окаже -ами платено. Ти би се записал в друго ДП, ако е било предварително ясно. Както и да е, хубаво е, че хората се радват,че ще има стотици деца, които ще се наложи да плащат образованието си, без да са виновни.

# 69
В интервю на ректорката на УАСГ днес четох, че за първи път са запълнили 100% от местата. Може би големите набори обуславят нуждата от повече места, не знам. Не знам какво му е незаконно на приема в УНСС, не мога да отворя статията.  Но покрай цирковете с бройки и такси, не знам кой би бил крив за незаконен прием.

# 70
Happy, по-добре да не ги бяха запълнили. Доколкото имам информация май 2 блака на УАСГ са в ремонт. Това са много стаи, респективно и деца.
Не може в 17 квадрата стая да са набутани 3 големи мъже и да си мислиш, че ще имат нормален живот. Не е нормално.
От вчера седя и мисля - фантазията ми не достига как от "едностаен апартамент да направя тристаен". Не става. 😢

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 23:11 от a_val

# 71
  • София
Happy, по-добре да не ги бяха запълнили. Доколкото имам информация май 2 блака на УАСГ са в ремонт. Това са много стаи, респективно и деца.
Не може в 17 квадрата стая да са набутани 3 големи мъже и да си мислиш, че ще имат нормален живот. Не е нормално.
От вчера седя и мисля - фантазията ми не достига как от "едностаен апартамент да направя тристаен". Не става. 😢

Висшето образование не е социална услуга. Държавата не е длъжна да осигури безплатно настаняване на студентите. Има квартири достатъчно, хем с разнообразна квадратура.

# 72
Jam, аз не искам да е безплатно. Искам да има нормални условия. И има хора, които не могат да си позволят да плащат квартира. А и в половината случаи квартирата не е цветя и рози.
Преди 30 год. бях в общежитие в София. За тези години нищо не се е променило - стара дървена еднокатна дограма, русенски легла, балатум на пода, гардероба в антрето е същия като от моето време. Ми съжалявам - не е нормално.
На някои може да им се стори, че мрънкам много - просто споделям... и избивам нерви и изпускам пара.

# 73
  • у дома...
В интервю на ректорката на УАСГ днес четох, че за първи път са запълнили 100% от местата. Може би големите набори обуславят нуждата от повече места, не знам. Не знам какво му е незаконно на приема в УНСС, не мога да отворя статията.  Но покрай цирковете с бройки и такси, не знам кой би бил крив за незаконен прием.
Запълването на местата вероятно е и от големите набори, и от това, че много деца предпочитат да останат тук, и вероятно от засилен интерес към специалностите.

"Незаконните" студенти в УНСС - приети са повече студенти държавна поръчка преди две години. И сега държавата иска да бъдат прехвърлени платено обучение.

# 74
Абе не знам, дали УНСС не иска всички да са платени Joy

Общи условия

Активация на акаунт