НАБОР 2006 - Студенти - 1

• 44 785
  • 780
  •   1
Отговори
# 630
Той пък си ги беше харесал. Каза, че много учтиво се държали. Това в началото на лятото.

# 631
  • София
И Оги каза, че са много мили там.
Пускам линк към статия, която може да е полезна за някого:
https://www.mediapool.bg/fantastiko-poema-chast-ot-taksite-na-sv … 0TuQ0PqfYPlgEC9eg

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 12:19 от zazu1

# 632
А аз мога ли да занеса на 18 -годишен в НОИ удостоверението, че е студент, което му трябва за наследствената пенсия, че ме нервира, че няма време да отиде до НОИ...Пропускал си фитнеса и т.н.
Скоро подавах документи, свързани с пенсия на друго лице в НОИ София с пълномощно образец-П16 без нотариална заверка. Може да се свали от страницата на НОИ: https://www.nssi.bg/administrativno-obslujvane/formulqri/primerni-obraztsi/ . Най-точно могат да отговорят инспекторите на телефона на НОИ. Дават доста подробна информация.

# 633
  • София
Дъщеря ми вчера е опитала да си купи карта за ГТ с ISIC картата издадена от СУ и не са ѝ позволили. Това не била истинската карта, показали ѝ образец на банкова карта, която издават в някои университети. Трябвало с книжката. Това в подлеза на НДК. Чудя се има ли смисъл да се заяждам с компетентните лица.

# 634
  • у дома...
За съжаление има такъв проблем с ГТ. В УНСС са с електронни студентски книжки (пластики, но не ISIC). До момента в ГТ им искаха уверение и не признаваха пластиката. Вече им дадоха стикери за електронните книжки (различен е стикерът май от тези за студентските столове) и онзи ден си е заредила картата без уверение.

# 635
Явно е до служител, дъщеря ми още на 25 септември си взе картата за градски, показвайки дигиталната ISIC карта от телефона. Това е в Студентски град, срещу бл.54

# 636
На 30.09.2025 сина отиде с Уверение от СУ в подлеза на СУ и са му издали карта, която са му заредили само за един месец защото тогава нямаше още студентска книжка. Такава била практиката, вече сега на края на месеца са му казали, че ще могат за по дълъг период да му я заредят.

# 637
От изключителна важност е да не ощетим градския транспорт...колко хубаво, че квартала ни е пълен с цигани, та не влиза контрола. Страх ги било. На практика можеш да пътуваш напълно безплатно. Даже куриер нямаме половин година. Слабаци. Прекрасна европейска столица сме си. Е, по другите квартали затворници разнасят боклук, та има още дъно за достигане. Ще успеят да изритат от тая страна и дърти като мене.

# 638
Дъщеря ми си взе безпроблемно за цяла година, в СУ е и тя, мога да питам с какво и къде е ходила

# 639
  • София
Синът ми си е заредил ученическата с уверение, но за месец. За година искат студентска книжка или студентска лична карта, но месец за месец може с уверение. Това на пл. Славейков, в подлеза на НДК често се заяждат.

# 640
  • гр.София
Хм,дъщеря ми си зареди картата в Бюро с Уверение еднократно за 1 месец още през август и вече трети месец без проблем си я зарежда онлайн.

Пп. Прибра се,разпитах я. Жената на гишето й е обяснила,че ще й въведе уверението като важащо за цяла година,че иначе трябвало да ходи пак,да носи студ. книжка... Нещо такова. Значи,чист късмет и добра воля. ( Това в бюрото при минералните чешми)

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 00:46 от blanc

# 641
  • София
Днес е успяла да зареди на същото място, но са я питали за мобилното приложение, нещо което вчера не е било предложено като опция.

# 642
  • София
с тия уверения кипи такъв безсмислен труд, че не е истина...

топ на абсурда за мен беше изискването деканатът на МУ да предостави уверение до ректората на МУ, за да вземе студентът стикер за стол...

# 643
  • sofia
А този стикер каква роля играе? Не може ли със студентската карта всичко да приключи...

# 644
Стикерите трябват за студентските столове. Чекират се и срещу тях се ползва отстъпката. Със стикер храната е 4лв, без него - 8. Моят син харесва храната в стола. Има такъв близо до общежитието и го ползва за вечеря и късен обяд. За съжаление до Стопански факултет няма стол, а и да имаше, часовете му са все от рода на 9-15ч
Засега е доволен. Харесва предметите, които учат, по-голямата част от преподавателите и колегите също. Имат и няколко чужденци.

Общи условия

Активация на акаунт