НАБОР 2006 - Студенти - 1

• 44 817
  • 780
  •   1
Отговори
# 615
В сроителния имат философия, за да могат по-леко да минат всички тези математики 😀
На моето момче много му хареса този предмет.

# 616
  • Между гори и планини
Чудят се с какво да им запълват времето. Всяко нещо извън специалността, трябва да е по избор.
Много интересно днес на упражнението по български какво ще правят? Моят много се надяваше повече да няма, добре че е само един семестър и веднъж седмично.

# 617
В сроителния имат философия, за да могат по-леко да минат всички тези математики 😀
На моето момче много му хареса този предмет.
Философия на науката ли е? Още не съм чула отзиви, че е в понеделник и пропуснаха 2 от трите часа.
Бях чела, че има почин инженерните специалности да включват и хуманитарни дисциплини някакво количество.
Раздвоена съм по въпроса и с грамотността колко трябва на инженерите.
Виждала съм неграмотни обяснителни записки от отлични инженери и като се замислиш, инжерният продукт е важен, а не дали някой ще се подразни от липсваща запетая.

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 10:03 от solnichka

# 618
Здравейте, знаете ли какъв е минималният доход, който трябва да има студента за да получава помощи за отопление? Синът ми работи лятото три месеца на минимална работна заплата, дали няма пък да надхвърли минималният доход който се изисква за тази помощ?

# 619
  • София
Здравейте, знаете ли какъв е минималният доход, който трябва да има студента за да получава помощи за отопление? Синът ми работи лятото три месеца на минимална работна заплата, дали няма пък да надхвърли минималният доход който се изисква за тази помощ?

МРЗ е висока сега, ще го надхвърли.

# 620
  • Пловдив
И все пак този доход ще се разхвърли на 6 месеца назад. Но нямам представа колко е месечния минимум за да се отпусне помощта. Може да подаде и да изчака одобрение или отказ.

# 621
Беше ми попаднало някъде, че минималния доход е индивидуален за всяко лице кандидатствало за помощта.

# 622
Е как минималния доход е индивидуален, че за някои може да е по 5 бона на калпак, за други по 300лв .. Ужас

# 623
А аз мога ли да занеса на 18 -годишен в НОИ удостоверението, че е студент, което му трябва за наследствената пенсия, че ме нервира, че няма време да отиде до НОИ...Пропускал си фитнеса и т.н.

# 624
  • у дома
А аз мога ли да занеса на 18 -годишен в НОИ удостоверението, че е студент, което му трябва за наследствената пенсия, че ме нервира, че няма време да отиде до НОИ...Пропускал си фитнеса и т.н.
Не-само ако имаш пълномощно-това от опит с 23годишен дето ме нервира по същия начин,че няма време за това...Иначе по принцип не ги губи парите-моето миналата година беше забравило да си вземе юни месец уверение,че е семестриално завършил и не му се ходеше до Пловдив и го подаде чак през септември-през октомври му начислиха и за летните месеци,за които я бяха спрели,заради липсата на уверение-носи се след всеки семестър.

# 625
  • у дома...
Зависи от служителите. Може да ти поискат пълномощно. Все пак е пълнолетен. Но може и да проявят разбиране.

# 626
  • у дома
Ами при нас явно не проявяват разбиране-няколко пъти съм пробвала и за единия и за др и ми отказват след като са пълнолетни.

# 627
  • София
Опитът с държавната и общинската администрация показва, че всичко опира до конкретния човек. Така че няма верен отговор.

# 628
  • София
zazu1, дадоха ли ти някакъв отговор за помощите за студенти в чужбина? Беше споменала за телефон за повече информация - ако искаш напиши ми го на л. с. да звънна и аз.

# 629
  • у дома...
Ами при нас явно не проявяват разбиране-няколко пъти съм пробвала и за единия и за др и ми отказват след като са пълнолетни.
НОИ София област са страхотни и много разбрани. Може би защото са малко като екип. НОИ София град са бррр.

Общи условия

Активация на акаунт