НАБОР 2006 - Студенти - 1

• 44 836
  • 780
  •   1
Отговори
# 600
Моят, като го оставихме във вторник в София, най-сериозно ни заяви, че ще се прибере чак по Коледа. И за рождения си ден нямало да си дойде. Ще видим.
Има часове в петък, има и в понеделник сутрин, така че наистина няма смисъл да се тънтурка няколко часа по влакове или автобуси за да си е един ден вкъщи. Надявам се, че скоро ще си намери компания на софийска земя и няма да скучае в почивните дни. Единият му съквартирант е от Смолян, другият май от Ямбол. Предполагам, че и те не се прибират често. Ще се адаптира.

# 601
Ми защо строителни инженери имат философия?
Ей този въпрос ме мъчи от 1996. Ако намериш отговор, пиши ми. За късмет май не сме имали друг ненужен предмет.
тоест е целенасочено и не е за запълване на някакъв хорариум Frowning

# 602
  • Някъде в Европа...
Нас гаджето ни връща в "родния" град...Другата седмица пък тя ще ходи при него..Нея я мисля повече, тя е дванадесетокласничка, отличничка, трябва да съчетава много добре свободното време с ученето..Другата година съберат ли се там заедно, което й е цел,  дай Боже, ще им забравим физиономиите 😀...

# 603
Е как без философия, ма моля ви се ..
Сега е нещо модерно - Глобални проблеми и решения Simple Smile

# 604
Успяха ли да си оправят адресната регистрация вашите студенти? Моята опитва и нищо не става, адресна карта искало, договор за наем....идея няма към коя община се водят, изобщо....всяко нещо удря на камък, иначе имаше един QR код и ставало за минута

# 605
Моят си е оправил адресната регистрация. Ходил на място в общината. Нямам идея какво е представял там, на общежитие е. Първо пробвал онлайн, даже ми писа да му пратя ПИК кода му, но явно не е успял да се справи през телефона.
Карта за градски транспорт си е извадил почти веднага, фитнес клубът е избран. Взел си е и уверение да представи в АСП и да кандидатства за помощите, които разисквахме.
Днес упражнения по микроикономика и информационни технологии. Общо взето са се опознавали, получили студентски акаунти към Майкрософт. Има момче от Иран в неговата група.
Сега на дневен ред е да изберем лаптоп, още от този семестър ще му е нужен заради някои упражнения и проекти.

# 606
За адресната регистрация имам един линк, откъдето евентуално с евротръст би трябвало да стане бързо, лесно, електронно. Нооо не знам докъде я докара моя син (май евротръст е успял на направи смо), а не му остава много време, а се мотка само, настаниха го в общежитие на 5.09.25, почна учебната година на 15ти

https://address.sofia.bg/bg

# 607
Аз отгоре-отгоре погледнах и съм възмутена, че Журналистика нямат Български език!
Имат някакъв Български език за чужденци, а трябва да ги спукват от БЕЛ според мен.

# 608
  • sofia
Нали влизат с ДЗИ  по БЕЛ,  те досега ако не са го научили, като студенти вече е късно. Сега трябва да овладяват тънкостите за структуриране на текстове за различни цели, риторика и такива неща. А и общото мнение,  което се шири е, че в днешно време за да си журналист не ти трябва да учиш журналистика.

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 17:08 от googlish

# 609
Ми защо строителни инженери имат философия?
Ей този въпрос ме мъчи от 1996. Ако намериш отговор, пиши ми. За късмет май не сме имали друг ненужен предмет.
тоест е целенасочено и не е за запълване на някакъв хорариум Frowning
Честно казано не зная защо е. Ние, възмущавайки се преди 30 години, си мислехме, че са оставили преподавателите по комунизъм да водят философия и така си е останало. Едва ли е така, но на всички ни ни беше неприятен и излишен този предмет. Но пък изпита лесно мина при нас: влизахме по четирима, теглехме някаква мъдра мисъл и си говорехме по тая тема, накрая всички имахме 6 Simple Smile))))

# 610
  • Някъде в Европа...
Нас гаджето ни връща в "родния" град...Другата седмица пък тя ще ходи при него..Нея я мисля повече, тя е дванадесетокласничка, отличничка, трябва да съчетава много добре свободното време с ученето..Другата година съберат ли се там заедно, което й е цел,  дай Боже, ще им забравим физиономиите 😀...
П.С. Тръгна си 🤣, нямало за какво да остава повече. Видях се с него, очи в очи, точно за 40 мин. за това му прибиране 🤣 С баба си и дядо си прекара повече време, което си е съвсем нормално и радост за тях...
Аз не тръгнах към морето, отказах резервацията в хотела тази сутрин. Прогнозата за времето във Варна за следващите 4-5 дни три пъти се смени, откакто я следя...хайде - студено, студено, ама в дъжд какво да правя на морския бряг и то в курорт?!...

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 17:53 от AIR

# 611
И аз да се включа в наборната тема. Не съм писала от 100г😁
Младежа е записан в ТУ-Варна.
За сега е доволен от университета.
От два дни обаче се борим с ужасна хранителна алергия. Нямаме идея от какво е алергичен и яде- ориз, картофи, ябълки, гречка..
Не знам как ще се оправя, докато е на лекции.
Добре, че си е вкъщи и мога да го наблюдавам и готвя. Ако беше в друг град, не ми се мисли🫣

# 612
Здравейте и от мен! Чета Ви редовно, но не съм писала скоро. Сега ми направи впечатление това и искам да помоля за разяснение- след регистрацията на новия адрес, трябва да отиде  в 30 дневен срок да заяви промяната…Къде? Тук където му е постоянния адрес ли?
Съгласно закона за гражданска регистрация всяко лице трябва да има постоянне адрес и настоящ такъв.И има задължение да ги актуализира в срокове.
Постоянният  адрес  в България   според чл 93  от друга страна, служи за упражняване или ползване на права или услуги в случаите, определени в закон или друг нормативен акт.
И друго от същия закон : Чл. 96. (В сила от 1.01.2000 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 42 от 2012 г., доп. - ДВ, бр. 55 от 2015 г., в сила от 21.07.2015 г.) Настоящият адрес се заявява чрез подаване на адресна карта от лицето до органите по чл. 92, ал. 1. Български гражданин, живеещ в чужбина, заявява настоящ адрес - държавата, в която живее, пред органите по чл. 92, ал. 1 по постоянния си адрес
Всяко лице е длъжно в срок 30 дни да заяви промяната на настоящия си адрес.

( Скучая на работа и се опитва да не мисля за зимния пейзаж навън....)
Студента ще учи информатика в Технически университет Мюнхен. Започва на 12 октомври, септември имаше някакъв подготвителен курс. Харесва му за сега!

# 613
  • Между гори и планини
И аз да се включа в наборната тема. Не съм писала от 100г😁
Младежа е записан в ТУ-Варна.
За сега е доволен от университета.
От два дни обаче се борим с ужасна хранителна алергия. Нямаме идея от какво е алергичен и яде- ориз, картофи, ябълки, гречка..
Не знам как ще се оправя, докато е на лекции.
Добре, че си е вкъщи и мога да го наблюдавам и готвя. Ако беше в друг град, не ми се мисли🫣
Много неприятно и наистина, добре че не е в друг град! Броим ги за големи, до не са напълно и в такива ситуации е хубаво да сме до тях!
Бързо да се оправи младежа!

# 614
Благодаря!
Варя ориз и правя бебешки пюренца Sad

Общи условия

Активация на акаунт