НАБОР 2006 - Студенти - 1

• 44 843
  • 780
  •   1
Отговори
# 585
Ми защо строителни инженери имат философия?

# 586
  • у дома...
Българският език в университетските програми, извън филологията и педагогиките може би, е за чужденците. И е за всички специалности.

# 587
  • Между гори и планини
Знам ли 😂

# 588
  • София
На мен ми отговориха за тази помощ, че се отпуска само на лица и семейства, които постоянно живеят в страната. И телефон, на който да се обадя за повече информация. Като учи извън страната и има настоящ адрес там, това прави ли го непостоянно живеещ в страната? Вероятно го прави. Моля някой да потвърди, ако е наясно.

доколкото си спомням, ако лицето пребивава повече от 185 дни в чужбина, не се води постоянно пребиваващ в България.

# 589
  • София
Кога започнаха, че вече и изпити?
Някои започнаха преди две седмици Wink Има домашни, приекти.Първият обявен тест, който е част от семестриалния изпит е след месец- в нчалото на ноемви.И аз си мислех че ще се размотават и адаптират полека, но нещата се случват доста концентрирано , та чак до сесията, която също ще е ударна.

# 590
Българският език в университетските програми, извън филологията и педагогиките може би, е за чужденците. И е за всички специалности.

Отворих няколко произволни специалности във ВТУ - всичките имат Български език като учебен предмет в първи курс - графичен дизайн, компютърни науки.
Явно е решение на самия университет.
Дисциплината е два вида - Български език за чуждестранни студенти и Български език за българи.

# 591
  • Между гори и планини
Сега погледнах графика на занятията - български само упражнения, един път седмично 🙄

# 592
  • София
И в НБУ имат задължително български два семестъра. Намирам го положително, защото курсовете са по академично писане и мисля, че имат нужда масово от това. Отделно имат и чужд език бая часове. синът ми записа испански, за да докара и там до В2. Други са си записали английски С1, а някои не мислят да ходят щом им признават сертификатите, защото до края на втори курс трябва да изкарат В2 по нещо. На мен ми се струва хубаво като е включено в таксата да си се учи.
Моят студент вече си ходи трети ден на лекции. Доволен е, симпатични колеги, интересни предмети. Бая ще учи, но това също е хубаво. Вече имат и домашни по почти всичко.

# 593
Ей този въпрос ме мъчи от 1996. Ако намериш отговор, пиши ми. За късмет май не сме имали друг ненужен предмет.

# 594
  • Между гори и планини
Само първи семестър имат по 1 упражнение български на седмица, поне този месец.
Чужд език няма. Който е искал - Линг, филология, много варианти. Ето го плана на учебните предмети

# 595
  • у дома...
И в НБУ имат задължително български два семестъра. Намирам го положително, защото курсовете са по академично писане и мисля, че имат нужда масово от това. Отделно имат и чужд език бая часове. синът ми записа испански, за да докара и там до В2. Други са си записали английски С1, а някои не мислят да ходят щом им признават сертификатите, защото до края на втори курс трябва да изкарат В2 по нещо. На мен ми се струва хубаво като е включено в таксата да си се учи.
Моят студент вече си ходи трети ден на лекции. Доволен е, симпатични колеги, интересни предмети. Бая ще учи, но това също е хубаво. Вече имат и домашни по почти всичко.
Това, което е академично писане в НБУ, в УНСС е Научна етика.

Девойката рече, че журналист може и да не излезе, но определено щяла да бъде готова за преводач с испански. На много високо ниво им преподават явно. Реално групата е от всички специалности, изучаващи испански. И единствено тя е с текуща оценка. Останалите в края на втори курс ще държат държавен изпит по езика.

# 596
  • Благоевград
Моят син е записал английски език, определен в групата за Адванс. Според вас, ако има вече сертификат, би ли могъл да се освободи, за ТУ става въпрос?

# 597
За списъка: младеж, ТУ, КСИ.
Извън списъка: учебната година започна нормално. На общежитие е, съквартирантът му е негов приятел и учи същата специалност, но е в друга група и поток.
Общежитието е съвсем близо до университета, ремонтирано е, стаята е хубава, и след като в началото на септември занесохме най-необходимите ел. уреди, смятам, че имат добри условия.
Харесва храната на стола, възхитен е, че за 4 лв. може да яде готвена храна, с вкус, близък до домашния.
Драмата с прането е частично преодоляна. След първите оферти за пране по 30лв. за 4 кг. пране (които го доведоха до бяс), намери някакво за 15лв., сравнително близо до общежитията, така че вече веднъж се пра. Следващото пране днес ще пропътува пътя до дома, и в неделя ще бъде върнато по обратния път.
Основният проблем, който го вълнува - къде да свири на барабани (в общежитието никой няма да го остави да трещи с часове) май също ще намери временно разрешение - намерил е някакво читалище, където да свири, но ще трябва да проверява всяка седмица за свободни часове. Ако си намери и група в София, където да свири, мисля, че щастието ще е пълно! Simple Smile

# 598
Доня в учебния план на моя син чуждия език се появи втория семестър. Сега, в трети пак има. Само упражнения са като българския език . Същото е и с физическото. Почакайте и ще видите. Началото на декември излиза учебния план за втория семестър.

# 599
  • Стара Загора
Моето гардже тази седмица няма да се прибира.
В УНСС има той Научна етика...което е български език.
В София валяло сняг...сутринта изтръпнах като ми каза...нужно ли е да знам, че идва зимата?!?! Лудвам от студ аз...много съм зиморничева.
Доня, добре завърнала се и от мен. Скоро нещо търсих из сайта и засякох твой коментар, та се зачудих къде изчезна.

Общи условия

Активация на акаунт