НАБОР 2006 - Студенти - 1

• 44 614
  • 780
  •   1
Отговори
# 765
  • София

а паркирането е смърт

# 766
  • у дома...
Юнашка...

# 767
Не сме навързвали ние. Просто хора, които живеят в друг град, правят изводи, с които отново се опитват да бъдат забавни. За тях мога да отбележа, че за хора, които имат двигателни проблеми, е почти невъзможно да ползват ГТ в София. Няма да коментирам "достъпната среда" - високи тротоари, разбита настилка, и разстоянията. И ГТ съвсем не е толкова уреден, колкото изглежда отстрани. Но това няма как да го знаеш, когато нямаш личен опит. Което не пречи на "забавните" коментари. Все едно плащат чуждите разходи.
Начетохме се за софиянчетата, сега ще го направим за "престижността" на колите.
Не знам каква тотална обида се оказа "софиянче" (млад жител на София), но показателно за някакви нагласи на хора в темата е, че изказване, което сигурно може да направи и жител на София (не казвам софиянец) се обработи през призмата, че се направи от провинциалист (не се обиждаме, както искате ни викайте).

# 768
  • софия
Не сме навързвали ние. Просто хора, които живеят в друг град, правят изводи, с които отново се опитват да бъдат забавни. За тях мога да отбележа, че за хора, които имат двигателни проблеми, е почти невъзможно да ползват ГТ в София. Няма да коментирам "достъпната среда" - високи тротоари, разбита настилка, и разстоянията. И ГТ съвсем не е толкова уреден, колкото изглежда отстрани. Но това няма как да го знаеш, когато нямаш личен опит. Което не пречи на "забавните" коментари. Все едно плащат чуждите разходи.
Начетохме се за софиянчетата, сега ще го направим за "престижността" на колите.
Не знам каква тотална обида се оказа "софиянче" (млад жител на София), но показателно за някакви нагласи на хора в темата е, че изказване, което сигурно може да направи и жител на София (не казвам софиянец) се обработи през призмата, че се направи от провинциалист (не се обиждаме, както искате ни викайте).
Много добре знаеш контекстът, в който беше употребено. Може би е добре да не се демонстрират личностни лимитации, които всеки има, като се коментира нещо, което не се познава.

И понеже си обясняваме термини: Провинция е административно-териториална единица, както и територия в дадена страна, която е извън столицата. Столицата е София. Та в този контекст, провинция не е обида.

# 769
Употребих го аз без никаква обида към децата от София. Постът беше, че държавата плаща 6Х лв. субсидия на стая в общежитие и съм съгласна да плащам на софиянче тези пари на месец за по нормални условия в общежитието. Дор не напомням подпостове с какъв тон го написах.

# 770
А имаше време, в което темата беше много приятна и уютна...

# 771
  • софия
Употребих го аз без никаква обида към децата от София. Постът беше, че държавата плаща 6Х лв. субсидия на стая в общежитие и съм съгласна да плащам на софиянче тези пари на месец за по нормални условия в общежитието. Дор не напомням подпостове с какъв тон го написах.
Изобщо не визирах твое мнение за общежитията. Напълно подкрепям твоето мнение, че не може да се приемат за нормални мизерни условия в общежитията, защото било евтино, защото майката/бащата като били студенти и те били живели в подобни условия, но станали хора и т.н.

До завършване на гимназията за редовните участници в темата никой град не е бил обсъждан с негативна конотация. Това се случи, когато децата станаха студенти. С това приключвам този въпрос. Всеки може да прочете това, което желае, по начин, който желае и евентуална да разбере.

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 12:17 от zvаnchе

# 772
Aaaa няма да играя с вас, без кола сме за 3 дни,  за смяна на масло и филтри е и днес и утре съм с  (гр)адския транспорт. Откровено извън наборната тема ще споделя, че варненският ГТ са го пооправили, поне е чисто и идва по разписание (уточнявам линиите 7, 209 и 14)
Наборът го инспектирах през уикенда, добре е,  свиква си и рецепти за готвене иска Simple Smile
Мислят за Коледа да си дойдат 4ри приятелчета с кола, дано времето да позволява.
Вярно дайте пример за попълване на тази бланка, доста хора се интересуват, от АСП се правят даже, че не знаят за нея, при все че точно в нашия район са всички държавни унита и децата масово живеят на територията на Приморски

# 773
  • Някъде в Европа...
Аманда, има разлика и то голяма, когато студентът ти не е в града.. Всичко е в пъти повече...Да не говорим, че буквално обзаведох втора кухня там и ксто цяло втора къща..
Обаче пък кефът да си живееш сама вкъщи е несравним  и не го заменям за нищо.😀 Другата година като отиде и гаджето при него, съвсем ще им забравим очите. "Сватята ми" отсега ги мисли 😀..
скаридка, когато съм имала досег с ГТ на Варна, съм била мн доволна - основно ползвам лятото 409 между различни точки на Варна, КиЕ и Златни пясъци - точен, приложението абсолютно точно показва, климатизиран..

Моето от провинцията, отиде в друг град в провинцията да учи 🤣🤣🤣 - с колата си, с 2 колела (които си закара там) и с тротинетка се придвижва, според зависи метео времето, дали е станал в последния момент и според настроението му ..Твърди че няма удобен ГТ от квартирата му до унито ..
Помощите - нито едни от двете - специалността му я има задочно, а за отопление - работи и има имущество...
Прибира се всяка седмица за по 24 часа, от които аз го виждам в идеалния случай за по макс 1 час, колкото да му подам това, което съм подсигурила за храна за следващите му няколко дни...Имаше и случай да си дойде късен следобед и през нощта да си тръгне, естествено въобще не се и отби вкъщи, не знам защо въобще ми каза тогава - само да мисля дали се е прибрал на разсъмване (не, че отдавна не съм притръпнала и свикнала да не се обажда)...Този уикенд щял да си дойде в неделя сутринта и вечерта да си тръгва, няма да се видим - аз няма да съм в страната...Вече за нищо ги няма тези 250 км шофиране по всяко време на денонощието - дори за кафе отскача дотук с приятели и изненада на гаджето като му доскучаело във Варна, а "много е скучна зимата, да знаеш" 🤣 Какво се случва в академичния му живот - не знам, почти не споделя...

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 13:03 от AIR

# 774
  • Стара Загора
Днес сутринта точно си мислих. Децата порастнаха и сякаш ние...полудяхме Simple Smile
По темата с помощите не се включвам, защото въобще не се вписва.
Сани, трябва да го питам за групите. Специално за етиката ми разказа, че се дават теми, може да развиеш темата и се дават от 0 до 4 точки....Като максимум през семестъра може да направиш 20т. И ако навъртиш нужният брой точки и се освобождава от изпит. Поне аз така разбрах.
Дано не забравя да го питам като се обади за групите.
nana77, женоооо...ти и градски транспорт...сте като дявола и църквата аххаха Четох два пъти поста ти...за да вникна добре Simple Smile))) Тази събота и неделя като правиш закуска да смяташ и моето. Ще му кажа да намине. Пък аз ще те черпя уши Simple Smile

# 775
  • Пловдив
Тъжно ми е, че темата стана толкова токсична.
А всъщност говорим за нашите деца, които учат, мечтаят и се борят за бъдещето си. Flowers Four Leaf Clover
Млади хора, които учат по над 12 часа на ден, без възможност да работят, да получат символична подкрепа, и това ни дразни?
Става дума за деца ни, а не за състезание по хейт.
Кой бил на общежитие, кой живее вкъщи, кой бил глезен, а сега и 50 страници спорове за 190 лв. помощ за студенти Медицина.Тъжно е...

P.S. Питам набора дали ще празнуват Хелоуин, че няма костюм.
А той ми казва:
„Спокойно мамо , ако го празнуваме ще облека престилката след Анатомията, без да я пера, и ще съм напълно автентичен.“ Scream

# 776
Имаше един момент, в който младежът правеше планове да си купи кола. Първо направихме една сметка колко ще му струва това удоволствие годишно само като застраховки, винетки и т.н. След това сам видя, че в София кола не му трябва. Край общежитията е ад за паркиране. Край Стопански факултет също май няма много опции. С месечна карта за 15лв се придвижва с градски транспорт навсякъде в София. Автобусът към факултета бил претъпкан сутрин, но се вози в него безгрижно, не се блъска той с кола в задръстванията. Остава му да ползва кола за прибиране към къщи, но ако пътува сам, пак му идва доста по-скъпо отколкото да ползва автобус или влак. Изостави за сега мераците за кола. В момента никаква свобода няма да му даде, само финансово бреме, което сам няма как да поеме, а ние като родители не мислим да се нагърбваме и с него.

# 777
Всеки трябва да ползва такъв транспорт, какъвто му е най-удобно. Няма смисъл от спор. За едни това е кола, за други - автобус, за трети - метро и т.н. При сина примерно с кола стига до ТУ за 15 - 17 минути, с ГТ за 1 час, като сменя 2 автобуса. А и до сега никога не е имал проблем с паркирането там - винаги е намирал място. Ами нормално е да си ползва колата. За други, друго е по-удобно и си го ползват.

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 13:49 от Lady Cassiopeia Duval

# 778
  • Някъде в Европа...
Имаше един момент, в който младежът правеше планове да си купи кола. Първо направихме една сметка колко ще му струва това удоволствие годишно само като застраховки, винетки и т.н. След това сам видя, че в София кола не му трябва. Край общежитията е ад за паркиране. Край Стопански факултет също май няма много опции. С месечна карта за 15лв се придвижва с градски транспорт навсякъде в София. Автобусът към факултета бил претъпкан сутрин, но се вози в него безгрижно, не се блъска той с кола в задръстванията. Остава му да ползва кола за прибиране към къщи, но ако пътува сам, пак му идва доста по-скъпо отколкото да ползва автобус или влак. Изостави за сега мераците за кола. В момента никаква свобода няма да му даде, само финансово бреме, което сам няма как да поеме, а ние като родители не мислим да се нагърбваме и с него.
Радвай се...Моят е другата крайност - всичко за колата, постоянно я ръчка, "кичи" и кара ли, кара - само да си помисли за някъде и е тръгнал - само предната седмица 2 пъти си идва и заминава по за няколко часа, ей така на разходка ( 1000 км са това). Наизуст знае вече пътя и възловите точки по него - Белия кон при Търговище му била любимата отсечка, магистралата била скучна.. За една година, откакто я има, има навъртяни близо 50 хил км....Сега му е влязла муха в главата да си купувал (ако вече не я е купил 😈) друга броня, от която де факто няма нужда - била спортна, била незнам си каква, колата щела да изглежда по съвсем различен начин отпред...Към колелата се прибави и колата 😀, хубавото е, че не ме "товари" мен с неговите си интереси...

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 13:19 от AIR

# 779
  • Между гори и планини
Наистина ли в 21 век колата е символ на статус🙄
Моя още си кара градско и извънградско с инструктор. Като има лекции от 4 до 6 тръгва по обяд, закарва се в Търново, кара си градското, оставят го във факултета му и в 6 си го взимат.
Когато и да вземе книжка, поне няколко месеца ще кара само с придружител. За мен, следяща хрониките за ПТП е задължително младите шофьори да карат с придружител поне 6 месеца.
В останалото време си ходи с автобус, който тръгва от Елена и го стоварва до факултета му. На връщане или с него, понякога баща му го прибира, защото в 20 ч когато лекциите свършат , автобус няма, понякога бащата на приятелката му ги подбира дружно...

Общи условия

Активация на акаунт