НАБОР 2006 - Студенти - 1

• 44 523
  • 780
  •   1
Отговори
# 750
Да ви кажа честно, аз не виждам каква е разликата между това да издържаш ученик или студент. Аз давам повече пари на брат му, защото той просто яде навън. Докато студентът си яде вкъщи, той си обича домашна храна и рядко се храни навън.
И винаги е било така, до дете си е с разходите.
Да не говорим дребното колко е социално, всяка седмица е на поне един рожден или имен ден Simple Smile

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 08:53 от Аmanda

# 751
  • софия
Тотална липса на мисъл от страна на държавата.
Някой (с IQ 50) е измислил нещо и тези, през които е минало преди да стигне да одобрение, не са го чели изобщо. Друго обяснение няма.
Има. Типична (бг) администрация: тези неща ги пишат хора, които не ги прилагат на практика и не чуват какво им казват тези, които трябва да прилагат.

# 752
Amanda, има разлика разбира се. Първо е таксата, не всички са освободени. Второ зависи къде е университета, какви са разходите за общежитие, храна, транспорт.
Но пък висшето образование не е задължително.
За наредбата и въпросната помощ няма да пиша, защото има риск да  изям банана. Такива думи ми идват на клавиатурата. Синът ми не е подавал и няма да подаваме, но наистина трябва да има някакъв нормален критерии. А не на калпак.

# 753
Това само показва, че служителките си правят каквото си искат. Дотук никой друг не е споменал да са искали данни на родител.
Това със сираците е пълно безумие, наистина.

# 754
  • у дома...
Ако си си попълнил чинно цялата декларация, със всички кутийки и таблички, няма да ти ги поискат. Попълването на декларации не включва само попълване на личните данни на декларатора.
Историята помни случаи, когато на нарочно информационно табло са закачени образци на всякакви формуляри с данни от типа "Иван Иванов Иванов ЕГН 1111111111" и всичко се преписва едно към едно. Буквално.

# 755
В случая декларацията беше попълнена правилно и достатъчно изчерпателно.
Което показва, че му е попълнила нещо което очевидно Не се изисква за тази помощ.
Че даже и според потребителката трябва и да и е благодарен, че не го е върнала!?

# 756
  • Стара Загора
При този добре уреден и направо безплатен транспорт и аз се чудя защо толкова народ са с коли ама....явно е престижно
Моят набор е с кола в София, но я ползва само за транспорт от Стара Загора до София и обратно. Иначе я паркира до квартирата и ходи пеша до УНСС, но той буквално живее в задния му двор до НСА....а из София ползва градския транспорт.
Наличието на кола в столицата /или другаде където е студент/ според мен е за удобство при пътуване между градовете, а не за престиж.
Днес има контролна по ангийски език набора. Върти синджира разбира се....той живота му е съставен от моменти на въртене на синджир явно Simple Smile)) Ноември и декември започват освободетилни сесии ми обясни. Който иска може да се яви и освободи от изпитваната сесия м.януари. Най-много му харесват Микроикономика и Основи на правото. Научна етика му била интересна...За математиката върти очи аххаха

# 757
  • софия
Ползване на кола вероятно е признак на престиж в провинцията. В София пести време и често е абсолютна необходимост.

# 758
  • София
Хера,научна етика дали да в смесена група?И дъщеря ми има тази дисциплина
Може да да заедно.И при нас има дати за тестове и проекти,които са част от изпитите.За освобождаване не съм чула.
По темата с тия прословути помощи,моля някой да попълни и качи една попълнена бланка за онагледяване и да се свърши тази мъка....Та да почнем новара тема на чисто🤪Аман

# 759
  • София
Само човек, който не живее в София, може да свърже кола и престиж в едно изречение. Тази сутрин, поради локацията на офиса ми, се наложи да ходя с градски транспорт. Еми НЕ, МЕРСИ!
Смърдящи, кашлящи, кихащи, некъпани, мърляви, говорещи по телефона, говорещи на висок глас, невъзпитани имбецили.
Ще полудея, ако се налага да го правя всеки ден по два пъти.
Колата е свобода!
По темата със студента - вече ходи на тест по Информатика за освобождаване - рече "Елементарно беше". Има в графика ни вкарани дати такива за тестове по математика и Микроикономика.
Категорично не харесва "Основи на правото". Било ала-бала Grinning

# 760
То трудно сега с новите теми, че децата са си големи Simple Smile
Моето пак ще ходи в началото на следващия месец във Франция.
Дано да се отпусне с френския:)
Аз не съм шофьор, но пък с фен на такситата....

# 761
Ей, пак навързахте провинцията. Grinning
То в София според местата, откъдето тръгваш или отиваш може да ти е по-бързо с метро, отколкото с кола при задръстванията.

Иначе шеговит поздрав от морето с една приказка:
По-добре с колело на плаж, отколкото с кола на работа.

# 762
  • София
За районите достъпни с метро метрото е най-удобно. Чисто, редовно. Вече автобуси и прочее, вероятно не е практично в повечето случаи. Синът ми си ходи с метрото до НБУ, но ако от центъра тръгне с каквото и да е друго, включително кола, ще пътува повече от час. Отделно за колата още няма книжка, от месец има право да ходи на курс, но с първия семестър прецени, че ще му дойде много, та след нова година ще ви питам за инструктора, който рекламирахте тук и сте доволни.

За помощите е тъпо, че са отрязали сираците, като те имат най-голяма нужда. Другото няма смисъл да коментирам. Родителите не са длъжни, но у нас не е прието на 18 да си гоним децата, за щастие.

# 763
  • у дома...
В началото на академичната година моята с колежки от района бяха решили да ходят с кола на лекции. Ходиха два пъти и се отказаха заради трафика. Сега ходят с метро и автобус до УНСС и са си доволни.

# 764
  • софия
Не сме навързвали ние. Просто хора, които живеят в друг град, правят изводи, с които отново се опитват да бъдат забавни. За тях мога да отбележа, че за хора, които имат двигателни проблеми, е почти невъзможно да ползват ГТ в София. Няма да коментирам "достъпната среда" - високи тротоари, разбита настилка, разстоянията. И ГТ съвсем не е толкова уреден, колкото изглежда отстрани. Но това няма как да го знаеш, когато нямаш личен опит. Което не пречи на "забавните" коментари. Все едно плащат чуждите разходи.
Начетохме се за софиянчетата, сега ще го направим за "престижността" на колите.

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 12:08 от zvаnchе

Общи условия

Активация на акаунт