НАБОР 2006 - Студенти - 1

• 45 096
  • 780
  •   1
Отговори
# 390
  • Някъде в Европа...
Преди малко и моето птиче отлетя официално към новия си живот! Емоционален момент!
Преди качването му в колата, няколко минути ме целува и прегръща, както не го е правил от дете, но вече със силата и от височината  на млад мъж. Сега аз бях сгушена в него, а не той в мен, естествено очите бяха мокри...Полях водичка пред колата, няколко клаксона в движение от негова страна и махаща ръка от прозореца....Не очаквах, че така ще се развълнувам..Ето къде е Варна...
Но и двамата възприехме момента като събитие за новото, хубаво начало на нов живот, порастването...
Дай, Боже,  всекиму да изпита тези толкова сладки емоции!!!

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 14:49 от AIR

# 391
Успех на младежа в новия живот. Предполагам колко е развълнуван.

# 392
Ще се справят децата! Вече са разумни млади хора, ще изберат новите си приятели и цели. И аз така бях миналата година. Ето, година след това работи, учи, има си нов кръг приятели. Помагат си, ходят си на гости. Оправят се с битовите проблеми. Погледнете и от друга страна - ей къде е града, в който е детето, ще попътувате и ще го видите. Децата се радват да отидете при тях и те да ви разведат по разни места. Само да са здрави.

# 393
  • Някъде в Европа...
Ще се справят децата! Вече са разумни млади хора, ще изберат новите си приятели и цели. И аз така бях миналата година. Ето, година след това работи, учи, има си нов кръг приятели. Помагат си, ходят си на гости. Оправят се с битовите проблеми. Погледнете и от друга страна - ей къде е града, в който е детето, ще попътувате и ще го видите. Децата се радват да отидете при тях и те да ви разведат по разни места. Само да са здрави.
О, да, аз въобще не се притеснявам за него..Той преди да е отишъл още, си намери работа, срещна се с шефа си; абсолютно е спокоен за Унито;  има си и приятели там от нашия град, отишли предни години; с още двама съученика са една специалност в унито; с трети е на квартира...Немалка група странични приятели и познати заминават да учат във Варна, къде същия уни, къде други.....Той е много самостоятелен от малък във всяко отношение, не го притесняват промените, бързо се адаптира, създава полезни познанства...не го мисля въобще там..Достатъчно е грамотен и технически - и кола да си оправи, и велосипедите (днес на колата беше закачен багажника с двете му колела 😀), и чисто мъжки ремонти да прави в жилището (тръгна с големия си куфар задължителни, според него, инструменти)..
Затова и се изненадах на себе си, че така реагирах 😀.Не бях емоционална днес от притеснение и мъка, по-скоро обратното - онази гъделичкаща гордост, моментът, в който ясно осъзнаваш, че синът е вече наистина мъж и сам ще сбъдва мечти...
Но на гаджето му й е наистина много мъчно и тежко и ще има сновене между двата града за по 1 ден престой (засега той, защото тя още не е минала шоф. изпит. - доколкото разбрах, още в следващия уикенд планира да си дойде)

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 12:44 от AIR

# 394
Някой може ли да насочи, по какъв начин преминава формата за оценяване - текуща оценка, ТУ Варна. Редовно! Изпит и курсов проект ясно, но..?

# 395
Две контролни на 7ма и 14та седмица Simple Smile

# 396
  • Някъде в Европа...
Първото се пада 10-14.11 😀...

martitedi, и при нас има - по 2 предмета май, доколкото помня от УП..
Ама има време 😀..Първо да се осведомят за стола 🤣,  другите администр. неща...Ще дойде време и за контролните...

# 397
Първото се пада 10-14.11 😀...

martitedi, и при нас има - по 2 предмета май, доколкото помня от УП..
Ама има време 😀..Първо да се осведомят за стола 🤣,  другите администр. неща...Ще дойде време и за контролните...
Да да, в 18 блок е моето момче, май там е бил стола. От утре ще имат много неща да им се изясняват☺

# 398
  • Някъде в Европа...

Да да, в 18 блок е моето момче, май там е бил стола. От утре ще имат много неща да им се изясняват☺

Е, чудесно. Там е столът, да, след влизане в блока - наляво...И пералните са там - на 5 ет., доколкото помня. Друг стол има и на територията на Унито...Моето момче нали се оказа, че е на квартира, но бях разпитала и подробно за условията за общежитие като подавахме документите за такова. Иначе и той беше класиран в 18 бл..кофтито е, че след като не се записа, са дали мястото му на друго момче, а така се надявахме и искахме двамата му приятели да си останат сами в стая...Иначе видях стаята - никак не беше лоша, голяма, няма нужда от ремонти, само банята малко старичка. Дано и вашата стая да е хубава!
И за здравните си осигуровки трябва да подават документи в унито първоначално, поне така пише на сайта...

# 399
АIR дъщеря на колежка и съквартирантката си делят и плащат наема на третото момиче. Така си карат двете в стаята и пак им излиза по-евтино отколкото на квартира.
Колежки на сина ми пък са настанени в стая, където е махнато третото легло. Сега си дообзавели с някакъв малък шкаф за коридор, където сложили мултикукър, а вътре побрали кухненски неща и малък гардероб. Креативни са.

# 400
Синковецът беше мноооого впечатлен от стола в ТУ - София. Един обяд - 4 лв. Било много вкусно и имало голям избор. Каза, че спира да се храни вкъщи вече и само там щял да яде. А той яде, като бебетата - през 3 часа Joy
За правото измрънка, че било голяма скука. Лошо му стана, че ще го учи 3 семестъра. Другите предмети били ОК. Много хареса преподавателя по математика. Бил млад, готин и много добре обяснявал.

За текущите оценки - във всичките ТУ ли ги оценяват по този начин или само във Варна е така?

AIR - много ме разчувства с твоя пост Simple Smile

# 401
  • Някъде в Европа...
АIR дъщеря на колежка и съквартирантката си делят и плащат наема на третото момиче. Така си карат двете в стаята и пак им излиза по-евтино отколкото на квартира.
Колежки на сина ми пък са настанени в стая, където е махнато третото легло. Сега си дообзавели с някакъв малък шкаф за коридор, където сложили мултикукър, а вътре побрали кухненски неща и малък гардероб. Креативни са.
Родителите на единият съученик (познаваме се), които е в стаята, са предложили още в деня на записването да плащат наема, само и само да останат двама - не са се съгласили от управата..Другите две момчета от стаята  предварително знаеха, че синът ми отпада от и бяха готови веднага да реагират с предложение в деня на настаняване, но не се е получило, веднага са настанили друго момче..
Лейди, искрено се надявам и във Варна да е така, дори съм пратила кутии за еднократна употреба да вземат и за "вкъщи" ако е позволено 🤣..Ако беше на общежитието щеше да му е много удобно, слиза с асансьора няколко етажа и е в стола, но сега, особено ско иска и да вечеря и има такова предложение, ще му се наложи да повърви 20-тина мин, да кара колело или с колата 😀

# 402
AIR трябвало е да запишете момчето ти и тихо мълком да се разберете, без да знае управата.

# 403
  • Някъде в Европа...
AIR трябвало е да запишете момчето ти и тихо мълком да се разберете, без да знае управата.
Не посмяхме...Нали му се прави адресна регистрация там, не знаем дали няма да се наложи и за квартирата такава...

# 404
Благодаря AIR много си ми полезна!
Мен малка ми се стори стаята, място за багаж почти няма. Разположението е в
Дясно от вратата метална маса в ъгъла легло в посока към прозореца бюро легло и   Радиатора! В Ляво трикрилен гардероб с надстройка,  бюро легло и прозореца, в средата малка холна  маса ,
На стената етажерка
Голяма на три разделена.
Е все пак е общежитие,
На квартира ще е по хубаво но,🤑
Иначе да няма да се ремонтира нищо, добре е, банята старичка да!
Ако си поддържат ще им е чисто и спретнато, момчешка стая все пак. Три момчета ще са, едното  е било там и миналата година, другото е негов съученик
Купихме хладилник да сложим в коридорчето, и топ матрак съм му взела, върху твърдия матрак да сложим. И вече негови си лични неща, ще носим!

Е, чудесно. Там е столът, да, след влизане в блока - наляво...И пералните са там - на 5 ет., доколкото помня. Друг стол има и на територията на Унито...Моето момче нали се оказа, че е на квартира, но бях разпитала и подробно за условията за общежитие като подавахме документите за такова. Иначе и той беше класиран в 18 бл..кофтито е, че след като не се записа, са дали мястото му на друго момче, а така се надявахме и искахме двамата му приятели да си останат сами в стая...Иначе видях стаята - никак не беше лоша, голяма, няма нужда от ремонти, само банята малко старичка. Дано и вашата стая да е хубава!
И за здравните си осигуровки трябва да подават документи в унито първоначално, поне така пише на сайта...

Общи условия

Активация на акаунт