НАБОР 2006 - Студенти - 1

• 44 685
  • 780
  •   1
Отговори
# 720
  • у дома...
Аз пък точно това четох някъде, че когато е сигурно, както при тях, че няма да имат доход не ходят, само при промяна в обстоятелствата. Нищо не са им казали днес, типично отношение на държавни чиновнички- груби, троснати, отегчени. Нека им, да влизат в истинския живот с всичките му екстри, настроения, разхождания по инстанции....Но ако разберете повече, пишете тук, както и как ще разберат одобрени ли са, кога се превеждат тия помощи...то така ще стане ясно дали са или не всъщност
Ще им бъде връчена заповед за отпускане на помощта, вероятно чрез Български пощи или през ССЕВ, ако е подадена молбата електронно. 
Иначе българина най-много мрази да декларира промяна в обстоятелствата.
И за да не се разхожда по инстанции - електронен подпис. Така няма да се разхождат никъде, и няма да се сблъскват с лошите държавни служителки.

# 721
Цитат
И за да не се разхожда по инстанции - електронен подпис. Така няма да се разхождат никъде, и няма да се сблъскват с лошите държавни служителки.
Честно казано и аз не искам да съм на тяхното място, като знам как се държаха с мен по телефона.
Ами има хора които не са заядливи и не са нахални и с нищо не са предизвикали това отношение. Това, че на някой нещо му е криво, ами никой не е длъжен да знае всичко.
Отиде с готова попълнена Декларация от мен, не е като да не съм попълвала декларация / общински служител съм/, работя с граждани и знам какво е да обясниш така, че да те разберат. И му нашарила цялата декларация. Накрая го накарала да напише моето име. За какво? Като в нито една точка няма връзка между него и мен.
Приела му декларацията и ЧАО
Ама кога, какво, защо...да се оправят.
И когато стана въпрос за това, веднага си извади ел.подпис за да избегне това.
И не с това не се свиква, напротив създава се същото отношение.

# 722
Аз също се ядосах скоро на едни общински служители, че не ме уведомиха, че удостоверенията за наследници вече са без срок. Разбрах го на следващия ден покрай дискусиите по един проект.
Чинно си вадя на всеки шест месеца. И е супер смешно как имат даже различна цена за срок за издаване, то става за секунди. Ако го искаш веднага, 20 лева. 10 лева за всяко копие "Вярно с оригинала" и т.н.

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 16:14 от Аmanda

# 723

И когато стана въпрос за това, веднага си извади ел.подпис за да избегне това.

Има инсталиран на телефона си, за евентуален прием в УНСС го прави, но за смяна на адресната регистрация нещо не стана. Къде или какъв подпис извади сина ви?

# 724
Ходи в Борика, първо е отишъл на Цариградско, но са го изпратили на Позитано.
За десетина минути е бил готов, като е взел флашка-четец 36 лв за три години и освен това служителката му е препоръчала да си изтегли на телефона може би приложение за по-голямо удобство.
Снощи направи регистрация в ССЕВ, като в много голяма степен данните му се наляха автоматично и от там подаде ца помощи за отопление.
В предпоследната стъпка прикачи Удостоверение за доход и банкова сметка.
А по отношение на месечната социална помощ за която кандидатства в края на септември, ориентир за това дали е одобрен е "Да си гледал банковата сметка" Relaxed

# 725
Благодаря ти, това е полезно да си го имат

# 726
Ако няма доходи студента какво представя?

# 727
Ако няма доходи студента какво представя?

Нищо

# 728
  • София
50 страници тема се изписа за социални помощи...🤪Явно това е най-актуалната за новите студенти (или поне ,за майките им).Дано за следващата  тема изскочи друга тема...

# 729
  • у дома...
Rosheen, аз също съм общински служител. И работя с граждани. И знам с каква настройка идват някои от гражданите - "Идвам да се караме...". С годините съм се научила как да успокоя всяка една провокация и ситуация. Но има и различни въприятия - опитваш се нещо да обясниш(груб си), обясняваш що е грешно нещо или няма да стане - заядлив си... Всеки с нагласите си.

Аманда, аз също всеки път, когато ми потрябва, си вадя удостоверение за наследници. И си го плащам, нищо че колегите са в съседната стая. По-лесно ми е, вместо да търся къде имам. За цените и сроковете - Наредба за административно обслужване.

# 730
50 страници тема се изписа за социални помощи...🤪Явно това е най-актуалната за новите студенти (или поне ,за майките им).Дано за следващата  тема изскочи друга тема...
Явно са важни социалните помощи, за да се поддържа добър социален статус. Днес синът ми се оплака, че едва си е намерил място за паркиране пред ТУ, четири пъти се е завъртял.

# 731
При този добре уреден и направо безплатен транспорт и аз се чудя защо толкова народ са с коли ама....явно е престижно

# 732

Аманда, аз също всеки път, когато ми потрябва, си вадя удостоверение за наследници. И си го плащам, нищо че колегите са в съседната стая. По-лесно ми е, вместо да търся къде имам. За цените и сроковете - Наредба за административно обслужване.

Няма срок, аз всеки път си правя по много екземпляри. Останала съм с убеждението , че важи само 6 месеца, а си имам иначе достатъчно. Връщаха ме два пъти, че ми е изтекло.
Не казвам, че служителите си измислят цените, но просто могат да кажат, че няма нужда непрекъснато да се вади ново.

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 16:15 от Аmanda

# 733
  • София
При този добре уреден и направо безплатен транспорт и аз се чудя защо толкова народ са с коли ама....явно е престижно
Не паркираш Бентли на червен килим пред дворец ,за да говорим за престиж.Понякога отговорът в прозаичен -просто.удобство.Зс да стигне до УНСС дъщеря ми трябва да смени метро и автобус и да пътува близо час.Лато добавим неприятният сезон ,пести не само време.Пресполагам и други студенти са така.Ако беше избрала да учи в НБУ щеше.да ходи по пантофи и нямаше да ползва кола до съседната улица

# 734
  • Благоевград
. ....Накрая го накарала да напише моето име. За какво? Като в нито една точка няма връзка между него и мен.
Приела му декларацията и ЧАО
Накарали са го да напише името Ви, защото някъде по средата на втора страница в декларацията се изисква изписването на лица, задължени по закон да го издържат, защото ние родителите, сме длъжни до 26 години да издържаме учащите си деца. И явно не са толкова лоши служителките щом все пак са приели декларацията и не са го върнали за поправки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт