Майски бебета 2026

• 1 807
  • 67
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте. Аз тази седмица влизам в 6 г.с, а от другата би трябвало да чуем пулс. Много съм притеснена

# 16
Аз мисля другата седмица да отида на лекар, ще съм в 7 г.с., надявам се да може да чуем пулс, дано всичко да е наред 🤞 Някоя друга мама мисли ли да си прави NIPT тест?

# 17
Аз мисля другата седмица да отида на лекар, ще съм в 7 г.с., надявам се да може да чуем пулс, дано всичко да е наред 🤞 Някоя друга мама мисли ли да си прави NIPT тест?

Аз съм решила да направим NIPT тест и мисля да го обсъдя с гинеколожката ми в края на седмицата, когато също ще съм в 7ма седмица. Не съм се ориентирала още и за специалист за Феталните морфологии, а при препоръчваните лекари май е доста проблематично с часовете и мисля след като чуем пулс и това да решим като въпрос.

Аз днес за съжаление вдигнах температура, а нямам симптоми на вирус. В един момент температурата беше около 38.5 и се притесних доста. Говорих веднага с гинеколожката и каза да си взема Биозин Мама и парацетамол. Успях да сваля температурата и вече съм добре, но знам, че не е добре да се вдига висока температура особено в първия триместър и съм си притеснена.

# 18
Здравейте честито на всички пожелавам лека и спокойна бременност ❤️
Аз съм в 6г.с. ходих вече един път на преглед в сряда съм отново. Имам въпрос относно следяща АГ ако може мнения за град София

# 19
Здравейте и от мен! Включвам се с термин 05.05.2026, но предишната бременност родих две седмици преди термин, така че не се знае и сега дали ще дочакам май месец. Иначе на мен ми е втора бременност, живот и здраве децата ще имат точно 4 години разлика. С предишната бременност ми беше много лошо от първия ден до родилна зала включително. Като цяло всяка седмица идваше ново 20 откъм неприятни симптоми. Засега нямам нито един, та се надявам с тази бременност да извадя късмет. Миналият път обиколих и повечето светила АГ в София, накрая се следих при доктор Вецев и при него родих. Този път направо отивам при него и няма да рискувам. Понеже видях, че има въпрос и за ендокринолог - аз пия хормони за щитовидната и се следя при доктор Анна Костова. Силно я препоръчвам. От центъра на Сигридов бих стояла надалеч, въпреки че доктор Мария Бояджиева и доктор Русев са невероятни специалисти, стига човек да няма досег до самия Сигридов. Още не съм ходила на преглед, пуснах ЧХГ през 2 дни, успокоих се и сега си чакам търпеливо до 8-ма седмица за преглед. Миналата бременност ходих през 1-2 седмици и сега го карам по-чил 😁

# 20
Здравейте честито на всички пожелавам лека и спокойна бременност ❤
Аз съм в 6г.с. ходих вече един път на преглед в сряда съм отново. Имам въпрос относно следяща АГ ако може мнения за град София
Здравей аз съм в болница Доверие в Овча купел 2 но съм при мъж

# 21
Аз бях на преглед днес, видя се ембрион, който отговаря на 5гс и 5 дена ( 2.5 мм), видяха се и пулсации от сърчицето ❤
Следващ преглед след 2-3 седмици ..

# 22
Здравейте дами! Приятно се изненадах, че вече има група за майските бебета! Дай Боже да сме здрави и всичко да е наред! Записвам се и аз с първа бременност, с последен цикъл на 05.08.2025г., чакам прегледа при гинеколог на 16ти септември, където според приложението ще съм в 6та г.с., за да потвърдим бременноста и термина.

# 23
Момичета, кога става регистрацията за ЖК?

# 24
Момичета, кога става регистрацията за ЖК?
Здравей ами след 6 г.с  попринцип чакат да чуят сърчице и тогава записват зависи къде по частните е от 12 седмица така са пакетите но ако е по НЗОК когато реши следящия

# 25
Здравейте. Мога ли да се запиша едновременно при двама лекари за ЖК и как става?

# 26
По здравна каса може само при един иначе с първата бременност не съм се следила по каса. Ходех при двама едновременно и при трети на фетална морфология. Дори сега не знам колко прегледа са нормални, защото първия път ходех през седмица и половина 😁, така че ако някой ме ориентира, ще съм благодарна 🙏🏼

# 27
И аз сега ходя при двама, и се чудя реално, този който ме регистрира, той ли трябва да ме следи след това ? Или може пак да си ходя при двама, просто при единия ще е на частно 😆 Много ми е объркано
И какво значи по здравня каса, аз до сега всеки преглед си плащам, кога стават безплатни, след регистрацията ли ?

# 28
Здравейте и честито на всички! ❤ Дано всичко да е наред и да гушкаме здрави бебета през май. Включвам се и аз с първа бременност и последен цикъл на 01.08, по изчисления утре влизам в 6та г.с.

# 29
Здравейте. Мога ли да се запиша едновременно при двама лекари за ЖК и как става?

Да можеш единия по НЗОК другия на частно няма как и двамата по НЗОК да са

Здравейте аз днес бях на преглед видя се плоден сак другата седмица иска пак да ме види отговаря си на седмицата 5 та и за сега е това до другата седмица ще умирам от притеснения отново
Lilikoleva аз си ходя по здравна каса и не плащам нищо само потребителска такса от 2,90 вземи си направление за да може да те запише по майчино здравеопазване и няма да плащаш задължително трябва да те водят така и вече ти ако си решиш си ходиш на частно и си плащаш.
С първата бременност не съм плащала нищо единствено за фетална морфология мисля че 3 пъти се правеше през бременноста и беше около 150 лв на преглед

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 14:48 от 💓Robotka💓

Общи условия

Активация на акаунт