Румъния /Тема 5/

• 11 207
  • 221
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Много благодаря за отговора. Уви, всичко е за хората с коли.

# 166
Много благодаря за отговора. Уви, всичко е за хората с коли.
До светлинната инсталация може да отидете с градски транспорт.
Ние през октомври ходихме до дворец Котрочени, който е в непосредствена близост до Ботаническата градина.
Задайте маршрут в гугъл мапс според изходната ви точка и ще ви изведе възможния транспорт.

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 19:51 от SamoDiva

# 167
  • Варна
В Букурещ има Болт и Юбер, много са удобни. Ние бяхме с кола, но задръстванията около базара ни накараха да оставим колата и се движихме с Болт.

# 168
Здравейте може ли препоръка за хотел в близост до Коледния базар в Букурещ.Да е на прилична цена и паркинг.
Тази година коледния базар до 29.12 ли е?
Много благодаря!

# 169
  • Пловдив
Здравейте! Знаете ли в кой сайт мога да проверя докога важи закупена винетка за Румъния?

# 170
  • In transit
Здравейте! Знаете ли в кой сайт мога да проверя докога важи закупена винетка за Румъния?
Ако е купена онлайн, може да си видите в мейла.

# 171
  • Пловдив
На границата е закупена.

# 172
  • In transit
На границата е закупена.
На бележката, която ви дават пише.

# 173
В Букурещ има Болт и Юбер, много са удобни. Ние бяхме с кола, но задръстванията около базара ни накараха да оставим колата и се движихме с Болт.

Решихме да направим една нощувка и в Букурещ, но сме букнали в по отдалечен хотел. Какви са тарифите на Болт в Румъния ?Ще ползваме основно метро но сега видях че работи до 23:00 часа, може и да го изпуснем на връщане от разходките

# 174
  • Варна
Не знам точно каква е тарифата, цените се менят според заетостта и трафика може би. Но това му е удобно на Болт, че знаеш преди да поръчаш точно колко ще платиш и на място преценяваш дали си заслужава. Ние бяхме петтима и затова ни беше по-скъпо, защото търсехме по-голяма кола да ни събере. По спомен около 20лв излезе от апартамента до Парламента. Ние бяхме далеч от центъра някъде около ROOMEXPO като ориентир. За мен е много изгодно. Като ходим в други държави го предпочитаме вместо градски транспорт.

# 175
Дами,някой с по-ново инфо за хубав ресторант в Синая?

# 176
  • Пловдив
Не е точно в Синая, но е на 30-тина минути от там.

На отиване към Брашов седнахме там по случайност, защото бяхме много гладни и ядох най-вкусния джолан със зеле в живота си. А аз дори не обичам джолан по принцип. На връщане отново спряхме да ядем там. Порциите са големи, месото е прясно, крехко, вкусно. Поне ние останахме очаровани. Атмосферата и персоналът също бяха супер.

# 177
# 178
Аз все пак намерих с кого да пътувам и утре би трябвало да съм в Букурещ.

От летище Отопени до центъра се стига с автобус номер 100 нали?
Може ли малко насоки, ако някой го е ползвал.

По принцип с бусчето на Pegasus сме до центъра, но се колебая дали да не доплатя до летище, да разгледаме автомобилната изложба, която била след летището, а аз си мислех, че е преди него, оттам после да се придвижим с авт. 100 до центъра, да пообиколим и надвечер на базара.

Това е уж маршрутът от летище до Țiriac Collection. Не съм от най-ориентираните и се опасявам да не се разкарваме излишно до там, а да не го намерим...
С google maps на компютър ми е прегледно (на скрийншота), но на телефон е друго...

Извинявам се за динозавърските въпроси.

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 10:46 от SamoDiva

# 179
  • In transit
Самодива, преди 2-3 седмици, като ходихме този музей не работеше. По спомен беше в ремонт или нещо подобно. Аз не бих си го причинила да ходя до там и по -друга причина.. От Отопени до центъра са към 15-20 км, трафика около летището е кошмарен, постоянно има задръствания и катастрофи. Иначе, музеят се вижда от главния път и е намира почти срещу летището. Лесно може да стигнете, виж на моята снимка, вляво е музеят, вдясно се пада летището, по средата е тази натоварената улица, за която споменах по-горе.

Общи условия

Активация на акаунт