Румъния /Тема 5/

• 11 057
  • 221
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, благодаря Ви много за отговорите и съветите!

Ще тръгваме от гр. София, което вероятно наистина има значение за по-удачното подреждане на маршрута.

Съгласна съм, че няколко дни в Сигишоара може да са много по-скоро сме за около 2 нощувки, като идеята ни е да я използваме и като база за близки места, миналата година посетихме солна мина Турда.

Относно Хунедоара знаем, че градът сам по себе си не е особено интересен, но сме си харесали хотел с гледка към замъка на Корвин и понеже със съпруга ми много обичаме замъци, ни се иска поне една нощувка там, заради самото изживяване.

Определено ще обмислим вариант с нощувки около или преди Трансалпина.

Между другото, ще съм благодарна и ако споделите мнението си от коя посока Трансфъгърашкото шосе е по-живописно от Куртя де Арджеш към Сибиу или обратното.

Ще се радваме изключително много, ако имате възможност да споделите примерна програма всякакви препоръки и идеи са ни много ценни.

# 211
  • In transit
За мен Трансфагараш си е достатъчно живописен, като цяло. Не знам дали има такова значение от коя страна ще почнеш, но като се замисля, бих заложила от Кюртя де Ардеш към Сибиу. В началото, малко преди язовира има доста живописни участъци, които си струва да се минат на отиване.

Щом тръгвате от София, бих препоръчала да включите и Тимишоара, ако не сте били там.
Алба Юлия е много красиво, но за мен Клуж си заслужава. Щом сте ходили в Турда, предполагам сте били в Сибиу? Иначе и аз бих го ползвала за отправна точка за Хунеадора, Алба Юлия, Клуж, но вие си имате други доводи с гледката. Simple Smile
Може ли да споделиш този хотел с гледката към Хунеадора, че ме заинтригува?

# 212
  • някъде ... тук ...
Ние минавахме двата прохода през август. Минахме от юг на север Трансфъгъраш, спахме на върха и после от север на юг Трансалпина. За нас така беше най-добре. И мечки видяхме. И доста живописно беше. Повечето хора качваха Трансфъгъраш от север на юг и задръстването по обяд горе от тази посока беше поне 2 км

Имайте го предвид.

# 213
Ще включим и Тимишоара. В Алба Юлия и Сибиу вече сме били, но за съжаление не ни стигна времето за Клуж-Напока. Хотелът, който сме харесали в Хунедоара, е WERK Hotel & SPA.

А бихте ли ми споделили за Трансалпина каква локация е най-добре да въведем в Google Maps или Waze, тъй като при мен не ми излиза директно?

# 214

А бихте ли ми споделили за Трансалпина каква локация е най-добре да въведем в Google Maps или Waze, тъй като при мен не ми излиза директно?
Наистина не дава възможност за преминаване през Трансалпина, може би защото е затворен през зимата. За ориентир от Novaci,  към Ranca и напред.

# 215
Трансфъгъраш и Трансалпина са отворени само през лятото.

# 216
Плануваното пътуване ще бъде през август.

# 217

Наистина не дава възможност за преминаване през Трансалпина, може би защото е затворен през зимата. За ориентир от Novaci,  към Ranca и напред.

Тоест, следваме пътя, обозначен като 67C, до Себеш, и от там можем да продължим към Сибиу.

# 218

Тоест, следваме пътя, обозначен като 67C, до Себеш, и от там можем да продължим към Сибиу.

Да, точно така до Себеш, после накъдето решите.

# 219
  • Elena, Bulgaria
Щом сте решили да стигнете до Тимишоара, препоръчвам да отидете до Орадя. Изключително красив град, с добре реставрирани сгради в стил Ар Нуво. Аз по принцип съм планинар и рядко ме впечатляват неща, създадени от човека, но това е една от местата, което надмина очакванията ми. Красиви сгради, красиви хора, не бързащи за никъде, а просто разхождащи се... За разнообразие може да пресечете унгарската граница и да посетите град Сегед, също много красив. А ако обичате да обикаляте по разни пътеки, извън градовете и селата, кажете и аз ще Ви напиша къде съм ходил и кои места са ме впечатлили повече или по - малко.

# 220
Много благодаря за споделеното! Описанието Ви на Орадя наистина ме убеди и ще я включа към пътуването. Харесва ми и идеята за разходка до Сегед, но ще обмисля.
Ако имам възможност да се отклоня по пътеки извън градовете, с радост ще се възползвам от опита Ви, но не знам все още точно с колко време ще разполагам, вероятно +- 10 дни. Благодаря още веднъж за ценните насоки!

# 221
  • In transit
И от мен глас за Орадя. Мислех да го предложа, но реших, че много ще разтегнем обиколката ви. За мен Орадя е един от най-красивите градове в Румъния. Подкрепям и за Сегед, даже мога да ви препоръчам чудесен нов хотел с отличен ресторант. Обаче ми се струва, че в този случай ходенето чак до Брашов, ще стане малко тежко. След празниците ще ви нахвърля два варианта.

Общи условия

Активация на акаунт