Румъния /Тема 5/

• 4 923
  • 98
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте! Предстои ни в началото на м. октомври посещение на Букурещ, Синая и  Брашов и се интересувам за начините на разплащанията. Кеш в леи или  картово плащане за атракции, музеи, заведения, пазари и т.н.?

# 31
  • Разпиляна във въображението
За Синая и Брашов навсякъде ползвахме карта, така си купихме и билетите за автобуса в Синая, понеже слязохме пеша към центъра, а след обяда не ни се катереше обратно. Като се замисля май ползвахме кеш единствено за магнитчетата и за паркинга.

# 32
За Синая и Брашов
Скрит текст:
навсякъде ползвахме карта, така си купихме и билетите за автобуса в Синая, понеже слязохме пеша към центъра, а след обяда не ни се катереше обратно. Като се замисля май ползвахме кеш единствено за магнитчетата и за паркинга.
Благодаря!

# 33
За почитателите на ретро автомобили - натъкнах се на интересна изложба:

Țiriac Collection
Calea Bucurestilor 289, 075100 Otopeni (по път за летището, след Терме).

Скрит текст:
Țiriac Collection е лична колекция от автомобили и мотоциклети на Йон Цириак.
Открита през ноември 2013 г., колекцията включва над 150 ретро превозни средства, произведени от 1899 г. насам, но също така мощни автомобили със съвременен дизайн.
Това е единствената колекция в света, която притежава всички 6 модела Rolls Royce Phantom, произведени до 1972 г., както и експонати, които преди това са принадлежали на големи имена като сър Елтън Джон, Сами Дейвис-мл. или Бърни Екълстоун.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 02:26 от SamoDiva

# 34
За почитателите на ретро автомобили - натъкнах се на интересна изложба:

Țiriac Collection
Calea Bucurestilor 289, 075100 Otopeni (по път за летището, след Терме).

Скрит текст:
Țiriac Collection е лична колекция от автомобили и мотоциклети на Йон Цириак.
Открита през ноември 2013 г., колекцията включва над 150 ретро превозни средства, произведени от 1899 г. насам, но също така мощни автомобили със съвременен дизайн.
Това е единствената колекция в света, която притежава всички 6 модела Rolls Royce Phantom, произведени до 1972 г., както и експонати, които преди това са принадлежали на големи имена като сър Елтън Джон, Сами Дейвис-мл. или Бърни Екълстоун.
Скрит текст:

Гледах я и аз преди да тръгнем понеже сме фенове, но е затворена май все още. цяло лято беше затворена за ремонт. В Гугъл мапс стои на затворено още, а в техният сайт последната новина е за затварянето, пише че би трябвало ремонта да приключи средата на септември, но все още няма обявено отваряне.
Някой ако е ходил този месецскоро, да потвърди дали работи.

# 35
Посещавахме я през пролетта, не знаех, че е затворено за ремонт.
Заслужава си да се види, наистина е впечатляващо.

# 36
Здрваейте , искам да отида на шопинг в Румъния ( Букурещ), бих те ли ми сподели ли къде има хубави ,но не мега скъпи магазини ?

# 37
Мол Афи, мол Променада.
Има същите магазини като в София горе долу.
 Цените са малко по-високи от в София.

# 38
  • София
Това, което се сещам, че го няма в България е Primark i Victoria' s secret.

# 39
За Синая и Брашов навсякъде ползвахме карта, така си купихме и билетите за автобуса в Синая, понеже слязохме пеша към центъра, а след обяда не ни се катереше обратно. Като се замисля май ползвахме кеш единствено за магнитчетата и за паркинга.

Купихте билети с карта на автомат за билети или платихте с карта на валидатор в автобуса?

Знам, че в Румъния повечето се придвижват с автомобил, но ние ще разчитаме на градски транспорт и влакове, затова моля за съдействие, ако някой е запознат - интересува ме какви са опциите за билети и карти в Букурещ.
Благодаря предварително.

# 40
  • Разпиляна във въображението
С карта на автомат за билети.

# 41
Ако някой реши да отиде на еднодневна разходка до парк Команда, да му кажа, че е хубаво и си заслужава. Вчера ходихме от Русе до там и се върнахме вечерта. Парка беше пълен с хора. Въжения парк е голям има за малки и големи. Има тролей над езерото. Има голяма въртележка и виенско колело. Абсолютно навсякъде може да се плаща с карта.
Имахме невероятен късмет и в двете посоки уцелихме да е отворен моста в нашата посока и ме чакахме и секунда.

# 42
Чудя се къде да отидем за ден в Североизточна Румъния и какво интересно да видим! 🤔 На делфинариум не ми се ходи. Приемам препоръки за забележителности и изобщо каквото ви се е сторило интересно за разглеждане.

# 43
  • Elena, Bulgaria
Чудя се къде да отидем за ден в Североизточна Румъния и какво интересно да видим! 🤔 На делфинариум не ми се ходи. Приемам препоръки за забележителности и изобщо каквото ви се е сторило интересно за разглеждане.
Какво имате предвид, като пишете Североизточна Румъния?

# 44

Един ден е много малко за североизточна Румъния. То пътят до там е толкова.
Иначе сме обикаляли района с 3-4 нощувки. Областта Буковина е много красива  . Има уникални изрисувани отвън манастири, укрепени с високи стени-  Сучавица, Молдовица ...
В гр. Сучава има интересна крепост.

Общи условия

Активация на акаунт