Насилник се опитва да се свърже с мен отново

• 2 625
  • 26
  •   1
Отговори
Здравейте, ще опитам да бъда кратка. Преди 7 години приключих връзка с насилник - психически, физически, вербално, емоционално насилие. Нещата приключиха много зле, но около година след раздялата той се свърза с мен да ми се извини. Обади ми се от друг номер и имахме комуникация за около 3 минути, в които аз му обясних, че съм продължила вече напред и се радвам за него, че се е осъзнал. След време се пробва да ми пише, но нямаше комуникация. Аз съм вече омъжена и щастлива. Днес, докато вечерях получих известие, че ми е харесал три снимки във фейсбук и ме е добавил като приятел. Блокирах го веднага, просто се вцепених, но от преди не съм спряла да треперя. Искам да добавя, че след тази връзка развих тревожност, паник атаки и ОКР, 4 години се лекувах интензивно с терапия и медикаменти, преместих се в друг град, завърших образование и изградих нов живот. Много ме е страх, че не се е променил и сега пак е решил да ми стъжнява живота, че ще ме намери и ще ми направи нещо, какво да правя..

# 1
  • Paris, France
Вече си го блокирала.

Не разбирам много функциите във Facebook, но може да си направиш профила невидим даже и при търсене и публикациите ти да са видими само за определени групи хора, които са добавени като приятели.

Аз отдавна нямам Facebook и не ми липсва. Дъщеря ми също няма и наскоро се отписа от Инстаграм.

И 3 секунди не бих губила в разговор с насилник.

Не знам дали може временно да си закриеш профила. Аз и това бих направила.

Ако ти намери телефонния номер, може временно да блокираш позвъняванията от номера, които не са в регистъра на телефона ти. Ако случайно успее да се свърже с тебе, казваш "Момент, моля", затваряш и блокираш номера. Не даваш да разбере, че си го познала, нищо не питаш и не отговаряш на въпросите му. Ако ти пише съобщение не отговаряш и блокираш номера.

Нищо няма да ти направи. Пробва дали ще клъвнеш.

# 2
Имаш ли ограничителна заповед срещу него? Кажи на мъжа си какво е станало.

# 3
В краен случай, ако продължи да те търси от други номера, смени си твоя номер. Но щом го блокираш ме съмнява до безкрайност да те търси от различни номера и да си прави нови профили във Фейсбук. И наистина, ако Фейсбук не ти е толкова важен може да си деактивираш профила временно. Ти реално не го изтриваш. Надявам се онзи не знае къде живееш!? И задължително кажи на мъжа си, ако вече не си му казала. Успех!

# 4
Според мен нищо няма да ти направи, просто се пробва с бившите наред. Това на всички жени се случва сигурно, имат по няколко упорити досадника, които като са без гадже, чука им се или са пияни се пробват и години по-късно. Блок, затваряне на профили за непознати и за приятели на приятели, смяна на телефон при нужда. Той вече е забравил, че е насилник. В никакъв случай не отговаряй, дори и за да му кажеш да престане. Дали се е променил няма значение! Разбира се, че не се е променил.

# 5
Подкрепям горните мнения -
Деактивирай си фейсбука.
Не вдигай на непознати/скрити номера.
Кажи на мъжа си (и близките си).
И се опитай да избягваш всякакъв контакт, вероятно просто се пробва да види дали ще поддадеш. Ако пък продължава да те тормози - полицията.

# 6
  • София
Отиди и говори с психолог. Трябва още да работиш, след като изпадаш в такава паника. Аз снощи станах свидетел на случка с насилие с бившия и новата му жена, тази сутрин съм в прекрасно настроение.

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 09:26 от Rockstar

# 7
Щом си го блокирала, няма да може да се свърже с теб през фейсбук. Сигурно се пробва. Като не му отговаряш, ще се откаже. Телефона откъде ти го е взел? Ако случайно ти звънне пак по тел, блокираш номера.

# 8
Rockstar, бившия ти има нова жена? Честито! Вече официално ще те остави на мира.

# 9
  • София
Rockstar, бившия ти има нова жена? Честито! Вече официално ще те остави на мира.
Ооо, то вече година и половина.
Обаче и на нея и посяга и то честичко, както дочувам.
Ох, толкова ми е злорадо, сори!
А той казваше, че аз съм луда, а той се бил успокоил. Да бе да.

# 10
Благодаря ви за отговорите момичета. Нямам ограничителна заповед. Мъжа ми беше с мен и видя, даже искаше да му пише, да се разбират, но аз нямам желание да създавам проблеми и не искам нерви на главата си. След като го блокирах, ми изпрати приятелство от профила на негов приятел, който също блокирах. Ако продължава, ще деактивирам фейсбук наистина. Номера ми го има откакто бяхме заедно, не съм го сменяла, но последно ми е звънял година след раздялата, извинявайте ако съм го написала объркващо. Нямам ограничителна заповед, полицията в родния ми град тогава не ми обърна никакво внимание и ми се присмя. За щастие вече бащата на мъжа ми е полицай, а най - добрия му приятел прокурор. Надявам се да не се стига до там все пак.

# 11
Едно време имаше опция никой да не може да ти праща покани за приятелство. Може временно да я щракнеш, ако съществува. Разцъкай добре раздела за сигурност, кой може да те вижда, да те добавя и т.н. Този много е нахален, явно разчита, че рано или късно ще поддадеш. Какъвто и да е отговор, дори и псувня, само ги амбицира такива гниди...

# 12
То е близко до акъла от къде й има номера при положение че са били гаджета. Такива въпроси са излишни. Никъде в първия пост не е писала, че си е сменяла номера.
И при мен е имало настоятелни мъже, но в един момент, като виждат че не им обръщам внимание, спират. Обикновено и аз ги блокирам. Номера никога не съм си го сменяла. А в един момент си махнах и всички свои снимки от фейсбук.

# 13
Просто го блокирай. Доколкото разбрах сте в момента в различни градове. Няма как да те намери. Как пък няма да си трия фейсбука заради някакъв тъпак? Блокираш го и не приемаш приятелства от непознати.

# 14
То нивото на настоятелност е много индивидуално. Някои мъже се възпаляват веднъж в годината, други могат да са активни и по 50-100 пъти на ден, че и повече... чела съм статии за такива, обикновено стигнали до съд. Ако зачести негово звънене от непознат номер, бих си го сменила, няма всеки път да се чудя дали е куриер или Пешо-тъпака. Този очевадно от дума не разбира, щом го блокират и продължава да търси други пътища. Нормален човек като види, че не го щат, ще се спре, най-малкото е унизително.

Общи условия

Активация на акаунт