Хранене, кетъринг и училища

• 449
  • 2
  •   1
Отговори
  • София
Привет,
Искам да ви попитам, в кои училища децата се хранят с храна от външна фирма?
Интересуват ме по-конкретно ПЧМГ, Света София, Питагор, Томас Едисон.

В детската градина им носеха храна от външна фирма се преместихме, защото това е най-ужасното нещо, което съм виждал. И сега прочетох, че ПЧМГ май ги ползват и това би било нещо, което ще ме накара да не го изберем ако я приемат там!
Кетъринга/храната им я носеха и топлеха повторно в някаква долнопробна прозрачна пластмаса, като не беше нищо особено, но си представям след 2 затопляния на храна в това нещо какви точно вещества отделени от тая пластмаса ядат дечицата Rage

Да не говорим, че готвенето на едно място и разнасянето, претоплянето и т.н. на храна и сервирането й в пластмаса е ужасно гнусно...

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 09:13 от mitkomitashki

# 1
  • София
Може да питате тук, за да ви се отговори по-подробно за конкретно училище.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1777275.405

Мисля, че вече масово се ползват външни фирми, което е пладнешки обир за родителите. Такива такси, а децата им ядат меню от казармата 70-те години..

# 2
  • Sofiq
Томас Едисън вече девета година си имат собствена кухня. Тя разполага с професионално кухненско оборудване и обслужващ персонал от десетина души.
От тази година има чисто нова столова за хранене на над 100 ученици
 едновременно.
Храната е с отлично качество (по думите на  родители от тази година).
Въвежда се сега и информационна система за предварителен електронен избор на меню за месеца, в което родителите могат да заявят измежду две различни опции за всяко от ястията на обед. Децата ще ползват смарт гривни за да получат менюто си.
Предлагат се и плодове, домашна лимонада и други. Има възможност и за допълнително, ако порцията не стигне.
Който не желае услуга Храна може да си носи отвкъщи и пак да ползва столовата и приборите.

Има и други училища с подобни услуги.
Във всеки случай изборът на училище не трябва да е продиктуван само от храната. Училището не е детска градина и там играят много други фактори. Помислете си добре какво очаквате от едно училище и кое е най-важното, защото неизбежно все за нещо ще се наложи да направите компромис.

Общи условия

Активация на акаунт