Създаване на приложение - законов ред?

• 572
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте. Имах ползотворна идея, реализирах я в мобилно приложение за Андроид, сега искам да го кача в Гугъл Плей и съответно да го продавам на абонаментен принцип/subscription/. Технически съм наясно как ще се случи, питането ми е по-скоро как трябва да го оформя законово? Задължително ли трябва да регистрирам фирма или мога и като физическо лице и да си подавам годишна декларация за доходите?
Работя на трудов договор на пълен работен ден.
Ще съм благодарна ако някой е минал по този път и ми помогне. Задала съм въпрос към познат счетоводител, но до момента нямам отговор и едва ли скоро ще имам, натоварени били.
Благодаря предварително!

# 1
  • Банско
Ние със съпругът ми имаме игра за България с 10 000 инсталации в Гугъл Плей. Ами имахме по-големи надежди, ама изкарахме едни кирливи 70 долара от реклами. Даже сега ги махнахме и е така си сеси за чест и слава. Гугъл ти прибира 40 процента от всичко, нищо не сме били задължени да даваме като фактури,фирми и т.н. никъде. Нап едва ли ще се занимават с теб, дори и да изкарваш 1000 лв(което много ме съмнява). Ти първо го качи виж дали изкарваш, пък после ще си пуснеш всичко ако тръгне.
Ние преди тази игра, имахме други три и имаха по 10 инсталации 😄, чак когато направихме реклама при едни инфуенсъри в YouTube, чак тогава имахме 10 000 човека.
Не си мисли, че там качваш нещо и хората се избиват да го теглят. Трябва ти много реклама.

# 2
Леле, 10000 тегления си е нещо на което много бих се радвала един ден 😁 поздравления!
Моето приложение е насочено към малки и средни бизнеси, почти съм готова и със сайта. Ще проуча възможни канали за реклама за да насоча потенциалните клиенти натам, и ще се надявам да се случат нещата.
Вашата игра платена ли беше или безплатна с реклами?

# 3
  • Банско
Извинявам се за късния отговор, но чак сега се сетих че писах тук в тази тема. С бебе съм и съм малко куку в момента Simple Smile)
Нашата игра беше с реклами ама нищо не изкарахме едни 70 евро за няколко месеца. Велика България Quiz се казва ами направихме я за чест и слава и това беше. Имаме още една за Америка ама я правим още, ама много сме заети с децата и не знам дали въобще си заслужава.
Вие ако добре си направите маркетинг и си направите голяма реклама или си контакнете фирмите и си искате абонамент, ще си е супер. Може да си изкарате много добри пари, особеннно ако няма такова приложение и вършите нещо важно за малкия и средния бизнес.
Според мен ако се срещтнете на живо с такива фирми и си оговорите абонамента ще е най-сполучливо.
А нашите 10 000 инсталции бяха предимно от деца и тинейджъри, защото такава е публиката на тези инфуенсъри, които помолихме за рекламата.
Ако искате пишете и на лично, ще помогна с още каквото мога.

Общи условия

Активация на акаунт