"Далечен град" - в очакване на ВТОРИ 🎥сезон🎥

• 23 084
  • 263
  •   5
Отговори
# 255
Сега повечето дето се радваха в началото че Минка си тръгна и ще е цветя и рози сега ще търпят Боран и Мерием когато и нейния ред ще дойде. Както се вика много хубаво не е за хубаво.

# 256
А обърнахте ли внимание на физиономията на Джихан, когато Алия в търсене на отговори, спомена Мерием? Blush

Любима ми е Yum

https://x.com/i/status/1973057191511781879

Този епизод заслужава повторно гледане, за да се насладим на изключителната актьорска игра.
 Най-харесваните мнения по форумите го определят като урок /мастерски клас/ по актьорско майсторство от Озан Акбаба.

# 257
Вторият фраг с руски субтитри
https://turkrutv.net/dalekiy-gorod-32-seriya.html

# 258
Фрагът го има и с бг. суб.. Страхотен е . Подсказва ни, че ще станем свидетели на много и различни емоции , и чувства, сблъсък на характери, на любов и омраза, на предателства и приятелства... Ще продължи разкриването на някои тайни. За мен сценарият се развива много добре до тук, запазва динамиката . Надявям се и в бъдеще да е така. Прекрасна актьорска игра !

# 259
Еййй, отврат Садакат! Тя цял живот е страдала и другите да страдат... Rage
Вече започвам да си мисля, че е обичала само Боран.

# 260
  • София
Цитат
Та да питам, какво е обяснението за живия Боран.
Гледах първа серия на втори сезон и като видях фрага, че ще съживяват Боран, не мога да се наканя за изгледам какво става по-нататък. Сцеристите май започнаха с дивотиите.

# 261
Добро утро! Simple Smile
Защо според мен в драмата на "Далечен град" (а той е "далечен" и в географски, и в исторически план, и в човешки план) възкресяването на Боран не е сценаристко безсилие, а планирано развитие на сюжета? И е заложено още в интродукцията на сериала - в него на фона на драматична музика светът непрекъснато се преобръща с основите нагоре, веднъж, два пъти... 4 пъти... И това обръщане започва с пристигането на Алия в Мардин.
Основният конфликт в "ДГ" е между традициите, затворени в каменните му стени (на между- и вътре-родови конфликти, предразсъдъци, отмъщения, подчинение на старото поколение) и нахлуващите промени, идващи от Западната цивилизация (в случая от Канада), в която индивидът, а не родът гради съдбата си. Този конфликт не е нов за турската литература и кино, изведен е още от Орхан Памук в едно есе, обаче в днешно време е още по-изострен. Така че, основният конфликт в сериала е между две силни жени, между Садакат и Алия. Ролята на Джихан е да открие тясната пътека (непрекъснато се появява в интрото) между каменните стени и да изведе любимите си хора на светлина и спокойствие. Той е израснал в традициите, но е влюбен в новото и различното. Blush
Видяхме как реагираха двете страни при първия сблъсък - брак на Джихан и Алия и зараждаща се любов. Видяхме и как реагираха при появата на новината за наследник на рода от пред-брачна връзка с Мине - още по-силно сплотяване на Алия и Джихан и признание на любовта. Появата на Мерием нищо ново като преживявания нямаше да ни предложи, Джихан с насмешка реагира на подозренията на Алия за срещата им в Истанбул. "Възкресяването" на Боран обаче (мен обяснението ме задоволява, умно сценаристите ни накараха да го забравим до сега) задълбочава драмата, защото вече става дума не за външен човек, а за угризенията пред брата, съпруга, сина.  Това е вече дълбока психологическа драма, от която на пръв поглед няма изход. Дали ще има развод, както отново настоява Садакат? И какво решение ще ни предложат сценаристите, за мен е интересно да се гледа. Въобще, както вече тук беше казано, драматизмът и динамиката на сериала се запазват. А играта на всички, най-вече на Озан Акбаба, е на ниво.

# 262
Мине умря, съживиха Боран, Боран умира, Мерием ще дойде. Няма спокойствие за Алия и Джихан. Може би тези изпитания ще им покажат колко много се обичат и няма да се разделят.
Не знам какви нерви трябва да имаш със свекърва като Садакат. Ако бях на мястото на Алия, бих я убила на момента.

# 263
  • София
Не мисля, че Мерием ще е някакъв фактор за Джихан вече. Реакцията му в 31 епизод много ясно го показа. Тя вече е ески ашк и дори да се появи в сериала, то ще бъде за да затвори тази тема Алия. С удоволствие ще наблюдавам играта на Синем като ревнива Алия. Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Общи условия

Активация на акаунт