Колко пари харчите на месец за храна? - 2

• 7 153
  • 151
  •   4
Отговори
# 90
  • Melmak
Браво, Доня! Наистина от сърце браво, изглежда супер - и градината, и продукцията!
Аз съм от хората, които не са живели в къща и никога не съм се занимавала да отглеждам нещо. Възхищавам се на теб!

# 91
  • Между гори и планини
Благодаря 🥰
Аз съм израснала във Варна, живяла в София и по света, село никога не съм имала. До преди 8 години, когато се преместихме. Човек при желание може всичко 😉

# 92
Ивелина, готвя редовно, но мъжете в къщи обичат много месце и без него не сядат на масата! Свинското е 13-14-15 лв, пилешкото 15-16лв, телешкото е 28-30лв- от него купувам много рядко за телешко варено, че вкъщи много го обичат.
Доня, разкошни зеленчуци Simple Smile! Поздравления за огромният труд и блазе Ви, че се храните със вкусна храна произведена от Вас !
Мечтая си и аз за къщичка с градинка, но цените в нашият регион са безумни!

# 93
Като каза телешко варено, аз го правя с език. Хем по-евтино, хем после парчетата се топят в устата, хем нищо не дава такъв наситен бульон като езика. Джоланът даже ряпа да яде. Един голям език, кило и малко, целият на малки късчета и става пребогата супа.

# 94
Доня, разкошни зеленчуци Simple Smile! Поздравления за огромният труд и блазе Ви, че се храните със вкусна храна произведена от Вас !

Аз също харесах зеленчуците ѝ, особено чушките. Изглеждат точно, като някогашните зеленчуци на баба ми (дано не прозвучи, като критика - това е комплимент!). Гледани без изкуствени торове, или пръскани с всякакави подобрители. Е, нямат търговски вид от странни сортове, по една две педи дълги идеално прави и огледално гладки и някое градско чедо сигурно би ги подминало, но това са най вкусните чушки (пиперки), с които се хранехме. Сигурен съм, че са такива и на Доня.

# 95
Аз Доня си я последвах в тубата и няма да и изтърва края.
Но да, адмирациии, огромен труд.

# 96
Доня, да дойдем на гости да хапнем? 😃 Отвори някоя тема за градината си, да спамим на воля...

# 97
  • Между гори и планини
Идвайте в ютуб и спамете на воля, аз нищо не трия. А в събота правя лайф - съботно кафе и си лафим за различни теми😊
То си има тема за градинарство тук, но не стигам до нея. За мен е комплимент зеленчуците да са като на баба, защото аз и без това си гледам стари български сортове.
Несериозна, идвайте, че пообрах за буркани и сезона свършва. Доста народ от форума е идвал 😊

# 98
Юли и август бях в София, похарчих за храна около 3000 лева, аз и майка ми, с тийн идващ от време на време. Основно млечни, плодове, зеленчуци. Месо и колбаси почти не ядем вкъщи, особено в жегите.

# 99
Юли и август бях в София, похарчих за храна около 3000 лева, аз и майка ми, с тийн идващ от време на време. Основно млечни, плодове, зеленчуци. Месо и колбаси почти не ядем вкъщи, особено в жегите.
За щастие ние юли бяхме на море- та не харчихме много.
Иначе цените на плодовете и зеленчуците са потресаващи в БГ и в частност - София.

# 100
Ние сме 5 членно семейство.

Правя списък.

Взимаме всички продукти, включително и нещо ново, което не сме опитвали.

На ресторант ходим веднъж месечно, различни места, експериментираме с различни кухни.

Готвя през ден-два разнообразна храна. За работа и училище винаги приготвям от дом. храна пакети. Рядко купуваме готова храна, поръчваме и веднъж-дваж в годината, ако ме изненадат гости.

Салами, пастърми, саъздърми правя аз и не купуваме готови.

Кисело мляко подквасвам.

От ферми и хора от селата купуваме месо, прясно мляко, кашкавал, сирене и масло веднъж месечно. Към 200 лв е всичко.

На село отглеждане плодове и зарзават. Правим лютеница, компот, сладки, сироп, лютика, берем билки за чай, сушим плодове, правим вино 🍷 и ракия.

От природата - коприва, лапад, тученица.

Но, от магазина: преди 2 години, 100 лв ни стигаше да напълним количка на Лидл, сега ни трябват около 400 лв.

# 101
На детето стола за обяд е 150 лв. на месец след последното увеличение. Аз за да готвя, вече клоня към 20 лв. и като сложим закуска, плодове и т. н., мисля че 1000 без ресторанти ни устройват.
Моята лична заплата е 1300 чисто. Не знам как се оправят самотните родители.

# 102
На детето стола за обяд е 150 лв. на месец след последното увеличение. Аз за да готвя, вече клоня към 20 лв. и като сложим закуска, плодове и т. н., мисля че 1000 без ресторанти ни устройват.
Моята лична заплата е 1300 чисто. Не знам как се оправят самотните родители.

Най-често не харчат 1000 лева за храна.

# 103
  • Melmak
Или с помощ от баба и дядо.

Предполагам, като няма мъж в семейството се яде по-малко(жена и дете).

Вчера дадох 20 лв за четири брускети. 😁😁😁 Но аз ресторантите ги смятам към забавление, освен може би обяда в офиса, който под 15 лв не мърда.

# 104
  • София
И аз ги пиша в друга графа, че ми изкривяват статистиката.

6 яйца - 4лв
1кг кайма - 12лв
Пасата - 5лв
0.5кг пилешко - 7лв
1кг банани - 2лв
1кг цвекло - 1.2 лв
2 моркова - 0.5 лв
Майонеза - 5лв
Магданоз - 1лв
Копър - 1лв
Кокосови стърготини- 1

Ето как изглеждат ~40 лв пазар от Кауфланд
Трябва да започна да пазарувам по менюта, защото от това могат да се направят немного неща за двама.

3 пъти болонезе, ама отделно трябва да имаш паста/нахут и картофи + кисело мляко за мусака.

1 път за пилешко + салата от цвекло и моркови

Мини закуска с яйце, майонеза, ама трябва отделни и кисели краставички

2 пъти скромна закуска с банан, кокосови стърготини и нещо. Дали скир, мляко или извара, пак допълнително трябва да ги имаш.

Общи условия

Активация на акаунт