Колко пари харчите на месец за храна? - 2

• 6 826
  • 143
  •   2
Отговори
# 105
  • Melmak
Даже с това 500 г пилешко не знам как ще се яде повече от 1 път.
Днес много ми се дояде дюнер, рядко ям такива неща. Бам 7,50 среден, който е като малък.

# 106
  • София /Абсурдистан
При нас е около 700 -800 лв на човек месечно. Двама сме. Поради здравословни проблеми не можем да ядем много неща, но не спазваме режим, че ще стане дълга и широка. Ограничила съм храненето навън, то вече си стана цифра.

# 107
Около 600лв, двама сме. В тази сума не включвам хапването навън.

# 108
И аз ги пиша в друга графа, че ми изкривяват статистиката.

6 яйца - 4лв
1кг кайма - 12лв
Пасата - 5лв
0.5кг пилешко - 7лв
1кг банани - 2лв
1кг цвекло - 1.2 лв
2 моркова - 0.5 лв
Майонеза - 5лв
Магданоз - 1лв
Копър - 1лв
Кокосови стърготини- 1

Ето как изглеждат ~40 лв пазар от Кауфланд
Трябва да започна да пазарувам по менюта, защото от това могат да се направят немного неща за двама.

3 пъти болонезе, ама отделно трябва да имаш паста/нахут и картофи + кисело мляко за мусака.

1 път за пилешко + салата от цвекло и моркови

Мини закуска с яйце, майонеза, ама трябва отделни и кисели краставички

2 пъти скромна закуска с банан, кокосови стърготини и нещо. Дали скир, мляко или извара, пак допълнително трябва да ги имаш.
В Кауфланд изплискаха легена с цени.Там пазарувам само на промоция.

# 109
  • Враца
1500 лв горе-долу за двама. Ние обаче, много ядем , сравнено с други хора. И предимно месо. Много млечни - също.
Отделно излизаме чат-пат на ресторант. То не е включено в тази сметка. Минимумът на сядане е 50 лв. Вижда ми се скъпо.

# 110
  • на последния етаж
Около 1500 лв за четирима е нашата сметка на месец.

# 111
Около 1500 лв за четирима е нашата сметка на месец.
И нашата сметка е горе-долу толкова. Най-много ми се свиди за храна🙂Ако можеше тези пари да отиват за екскурзии и дрехи, но уви!

# 112
Сметките , представяни тук, са доста изкривени вероятно. Не се посочва дали 1500 лв, колкото се дават в последните няколко поста например, са за храна само у дома, а обяда, вероятно и закуската им, са навън, или пък ако в почивните дни се ходи редовно на гости, или идва някой на гости, това променя много конкретната картина.
Редовни отсъствия на член от семейството, който работи нощни смени, в командировки, или пък редовно излиза с приятели и се прибира призори, после става следобяд, също дава грешна информация. Предполагам затова 1500 лв са храната на двама човека, а същата сума стига на четирима.
В много домове има домашни любимци, чиято издръжка вероятно е в сумата за храна на стопаните инякак се забравя. Ние сме с котка, която тежи 4 кг, което показва, че яде малко, но парите за нейната храна вдигат незабележимо общата сума, защото при пазаруване за нас купуваме и нейните консерви и пакети с гранули. Често взимаме и за кварталните котаци и изобщо не го добавяме, но все пак са някакви пари и там. Парите за цигари на пушачите влизат ли?

Като прочетох последния пост си дадох сметка колко различно отношение имат хората към храната. На някой му се свидят парите за храна, а аз съм възпитана в семейство, където храната е религия и трапезата е на почит. Там трябва да се съсредоточат финансите най- напред. Малко промених тази постановка в собственото си семейство, но все пак убеждението, че от храна не се пести ми остана.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 14:34 от Ън

# 113
Аз написах около 1500 лева за две жени, София. Не ядем почти месо, но наблягаме на риби, сирена, млечни, зърнени, плодове и зеленчуци. В тази сума не включвам излизанията. Но включвам кафето, купувам определен вид по-скъпо кафе (аз пия много кафе). Около 16-20 лева е 250 грама.
Не сме дебели, нормално тегло. Просто всичко е много скъпо, особено качествената храна.
Нямаме животини вкъщи, не съм включвала това. Не включвам почистващи и перилни препарати, които също не са евтини, както и консумативи като тоалетна хартия, козметика и пр.

# 114
  • Melmak
Съгласна съм, неща като риба, скъпо кафе вдигат сметката. И аз обичам тези двете. Като прибавим месо, ако бягаш от свинското - телешко 29 лв, пилешки гърди май са 16 и то от обикновено пиле. Тия по-хубавите са по-скъпи.

Ние нямаме животни. Рядко каним гости и също не ходим толкова често. Не броя ресторантите. Онзи ден поръчвахме от Ракета - супа и скара за мен и мм, то си стана към 70 лв. Но тия неща не ги слагам в сметката.

# 115
Риба и морски дарове вдигат сериозно сумата. Пилешко не купувам под никаква форма, много рядко свинско месо. Колбаси - не, никакви.

# 116
  • София /Абсурдистан
Аз за около 1600 лв за двама не съм включила животните. Имаме две кучета, купувам им пастети, но и готвя за тях, те са отделно около 120 лв. Почистващи и перилни препарати са отделно, купувам ги от италианските магазини, че са по-евтини. Пилешко купувам домашно или от по-скъпите, жълтите пилета. Другите не стават изобщо за ядене. Сирене си нося от Гърция, несравнимо по-добро е от нашето.
В сумата е включено обаче, кафе за мен и чай на листенца за ММ, като и двамата купуваме хубави сортове и пием доста чай и кафе. Храним се предимно в къщи.
Храната стана ужасно скъпа вече навсякъде.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 21:27 от The Iron Lady

# 117
  • Между гори и планини
Аз храната за 5 котки, 1 куче и 20 кокошки въобще не съм сложила в списъка...
Като сложим и битови сметки и изненадващо посещение на лекар ( при мъжът ми е всеки месец специалист хематолог), зъболекар и др и ми се плаче...

# 118
  • Mediterraneo
За четирима сметката ми за храна от 350-450 вече минава 600 евро. В тази сметка не включвам ядене навън, една вечеря в заведение вече стига 80-100 евро за четирима, без изхвърляне.

# 119
За четирима сметката ми за храна от 350-450 вече минава 600 евро. В тази сметка не включвам ядене навън, една вечеря в заведение вече стига 80-100 евро за четирима, без изхвърляне.
За коя държава става въпрос? (То това направо е безплатно😮)

Общи условия

Активация на акаунт