Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 7 270
  • 336
  •   1
Отговори
# 165
Цъкащия звук не означава ли, че не е направило хубав вакуум, дали гърда или шише?

# 166
Зависи - в някои случаи може да индикира къса юздичка, в други, че струята е много силна за детето и се опитва да си я регулира. Поне така разбрах от едно клипче на Хедра.

В началото като пробвах да кърмя и после да се цедя повечко кърма имах в дясната гърда 😅

# 167
Точно сега ми попадна и на мен публикацията на Хедра. Винаги от дясната съм имала повече, защо обаче предпочита лявата за сега си остава загадка Grinning
А иначе това цъкане наистина е признак за не добър вакуум. Аз си я усещам, че изпуска зърното и пак засуква, но явно това е начин да си регулира струята. Лошото е, че понякога като суче по-настървено поема и доста въздух и после се почва едно повръщане и хълцане.

# 168
Моят син миналата седмица беше 4,400 (1,100 отгоре) и 5 см по-дълъг и му увеличиха с 1 капка Д3то на 2 , но той е на Олиесен, педиатърката не се кефи на Вигантол (не помня защо, но го изкоментира)

Иначе и при мен в дясната гърда има повече, но той няма предпочитания, стига да пуска 😃

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 17:07 от FBID10213355054383755

# 169
При мен също в дясната има повече мляко, дори двойно повече от лявата съм забелязала. Иначе бебка предпочита дясната, лявата по-трудно я засуква някакси.
Цъкашият звук от скоро и при мен го има, но съм забелязала, че го прави само в началото на сученето когато гърдата е пълна и не може да захапе по-голяма част заради изпъкналостта/твърдостта. След няколко минути сукане вече си захапва добре и не го прави този звук.

Вчера бяхме на консултация и е качила само 400 гр и 2 см (първият месец 800 гр и 5 см).
Сестрата ми каза, че било много малко качването и да и давам повече АМ. Аз обаче не мисля така...нали като давам повече шише ще ми намалее кърмата..?

Педиатърката каза да и давам първо гърда и после шише. Добре, но то бебчето се наяжда от гърдата и не иска шише, заспива си..
Днес съм додала около 150 мл АМ на няколко пъти след сучене и повече не иска.
По стандарт би трябвало да ядат на 3 часа по 100-120мл. При мен ги приема горе-долу толкова но на няколко пъти ядене..
Въобще да се притеснявам ли за тези грамажи и малкото наддаване....?

# 170
Момичета, при вас случвало ли се е да измерите твърде ниска температура? Матео днес спи повече от обикновено. Баща ми, сестра ми и зет ми ни бяха на гости за една седмица, вчера си тръгнаха, но докато бяха тук имаше много еуфория, занимаваха го, той гука, смя се и не спеше много през деня, но и преди това си беше с дрямки до 30-40 минути макс през деня. Дори в количката на разходка не е спал повече от час. И днес от както се е събудил почти само спи. На цялата разходка спа, с леко пробуждане за много кратко. Яде и заспива почти мигновено. Но иначе се храни добре и като е буден, макар и за кратко, е жизнен. Смя се, гука.

Но като заспа пак след хапването му измерих температурата за всеки случай и първо показа 34.5, което ми се видя супер ниско предвид че минимална стойност за бебета е 36. И прочетох за хипертермия, но ми се струва странно. Той е доста топъл, диша нормално, спи, но се стряска и реагира при допир. После я измерих пак и показа 34.9. Завих го още малко и след като пак измерих беше 35.8. Събуди се и вече е 36,2. Много се притених като видях 34 😳, но се радвам, че се покачва. Другото странно за мен е, че у нас е 25 градуса и той е облечен с дълъг ръкав и ританки. Не е като да съм го разсъблякла. Аз все се притеснявам да не го претопля, а то...

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 18:34 от Aglaonike

# 171
.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 23:40 от Tddd21

# 172
На мен всички електронни термометри повечето пъти ме измерват, че съм с хипотермия. Ако има температура обаче е реална стойността.
Иначе мерим с канпол безконтактен, сравнихме и с температурата с електронен  ректално, показва вярно.
Щом е топъл не е с хипотермия.

# 173
Никакво доверие нямам на електронните термометри 🥲 Трябва няколко пъти да ми е дал стойност близка до тази, която живачния ми е показал, че да му имам вяра.
Мен редовно такива термометри ме изкарват с температура над 37, а моята рядко е над 36..
Поръчах термоскан 3 на браун заради многото хубави отзиви от бг мама, пък да видим. Ще ви кажа как е като дойде 😄

Според мен е било уморено детето и затова толкова е спало. Преди 2 седмици бяхме в къщата на нашите и те бяха събрали и гости - малкия в чудо се видя. Почти целия ден спа.

# 174
Спокойно, сякаш е нормално да е по-поспалив, уморил се е. Ние също имахме гости едни приятели и те много се радваха на моя син, че го и гушкаха и в даден момент за кратко време премина в ръцете на няколко човека и на следващия ден спа доста, като се има предвид, че обикновено през деня почти не спи.
За което аз не знам дали да се притеснявам, има 2-3 дремки на гърда, в момента в който го оставя и се ококорва. Ако излизаме навън, което гледам да е всеки ден, стига да не духа вятър и спи в количката по 2-3 часа и вечер преди баня понякога има дрямка от 20ина минути. През нощта си спи, напоследък дори на няколко пъти не се буди за нощно хранене, понякога пък се буди в 12,2,4,6 и аз съм чао 😃 А ако сме си вкъщи целия ден сумарно спи под 1 час. Не се преуморява, не плаче, не мрънка, не ми сигнализира по никакъв начин, че му трябва повече сън.
Има ли неспящи през деня бебета сред вашите?

# 175
Моя момък по едно време беше “онлайн” по цял ден. По 2-3 часа стоеше буден с 20мин дрямка. Сега гледам да го оставям по час, максимум час и половина буден, че на втория час вече почва яко да нервничи и да се дере. Тея дни пада едно велико приспиване.. по 1 час го друсам, за да заспи. Скока в растежа му представлява умението да се плюнчи и да прави балончета 🤣 Нощно време се буди на всеки 2-3-4 часа, зависи.
Щом не плаче и не показва да му се спи това е супер 😄 Ще стискам палци скоро да си махне буденията нощно време. През деня като будува през нощта поне само да спи 😄 При нас не виждам как ще станат нещата в близкото бъдеще..

# 176
Днеска мойта пък спа доста😀 по едно време рекох да я будя, че да се забавляваме, тя не може да се събуди половин час, големи разтягания и протягания. За момента не мога да вкарам режими, аз още не мога да свикна на преумората и гледам ако спи да поспя и аз..
Хубавото поне е, че от преди първия месец спи през нощта и има едно будене макс. Ще видим днес дали ще ми излезе през носа нейния сън.

# 177
И нашата от 2 седмици не иска да спи много през деня, дори навън максимум 30 мин или 30 + 20. У дома 30тина и се буди. Сумарно й стават не повече от час и половина- два дневен сън и общо 12 за денонощието, което е зверски малко и доста се тревожа. Уви, късно разбрах, че е трябвало да я приспивам през деня защото преди сама си заспиваше и спеше 2-3 часа. Та сега и да я приспя, след максимум 45 мин се буди. Или се наспива, или при прехода от една фаза на съня към друга се буди. 🥹
Идеи някой как да го удължа?

Азара. , помня  че беше ходила на онлайн курс?🤗

# 178
Аз изслушах малко от уоркшопа, но мисля, че е рано да създавам режим. Все пак при бебетата до 4тия месец всичко е преходно. Да си мисля, че съм направила режим и да ме е яд, че следващата седмица си е решила друго, няма смисъл за мен. Гледам само да не й създавам асоциации за сън, без които ако ги няма, няма да може да спи, например да спи само върху мен или само на ръце, това го избягвам.
Като й се спи си спи. Като иска да будува си будува. Ако нещо е неспокойна се гушкаме и това е. Сега сутринта беше яла към 8:40-50, час и нещо шляпаше с ръце до мен и сама заспа. Когато я видя, че е спокойна и не спи си играем или излизаме. Вечер последно хапва към 1-2. Докато не го изчистим и това хранене не смятам да  си мисля за режим.
Помагам за сън като видя, че не може сама и е неспокойна.
На тази възраст е нормално да имат вече по-дълги интервали на будуване и по-кратки дремки.
Всяко дете е с различни нужди от сън. За мен е достатъчно, че след храненето в 1-2 има по 6-7 часа сън и след първото хранене още 2-3. Засега нищо няма да пипам, тогава почивам и аз. 45 мин за дрямка са си достатъчни между храненията.
Интервала на будуване се води от събуждането, вкл хранене, памперси и до следващото будуване и е нормално вече да е над час и нещо-дори два. Няма как да очакваме да спят както в първия месец - храниш и то спи до следващо хранене.

# 179
  • Бургас

Аз се опитвам да вървя с този график.Още с първото дете ходих на консултант по детския сън.Не всеки ден успявам да го спазвам но се опитвам максимално просто за мен е по-удобно когато имам някакъв график дори ориентировъчен.

Общи условия

Активация на акаунт