Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 11 659
  • 579
  •   1
Отговори
# 555
А то нали първия прием е минимум на 12 месеца?
Да, на 12 месеца е. Аз умувам за ваксиниране на 2 годишния.

# 556
На моя приятелка бебето и беше на 3 месеца когато се зарази от баткото. Мина си го нормално - обрив, лека t°, за седмица отшумя. Че и тя  го изкара, тъй като малка не го била карала. При нея беше по-зле заради обрива, но няма нищо страшно.

# 557
‘Няма нищо страшно’ не гарантира при други деца още повече бебета как ще протече. Ако е така с няколко пъпки и лека температура ще предпочитаме да се разболеем вместо да се ваксинираме.

# 558
Дано на никой не се налага да разбира как протича при бебенца, пък живот и здраве както разбрахме, децата ще бъдат ваксинирани за в бъдеще.
Да сменя малко темата - с какво третирате обривите около устата от многото слюнки. При нас както няма нищо така изведнъж се обрива около устата и по носа. Много е неприятно, макар че минава за 3-4 дни. Аз редувам судо крем и един крем на мустела за раздразнена кожа.
И още един въпрос - вашите деца вече имат ли ясен цвят на очите? При Габи са все още едни неопределени, но си личи, че отиват към кафеви. Аз съм със сини очи, таткото  с кафяви. Голямата беше с кристално сини очи до към 8-9 месеца и после се измениха и станаха кафяви. Другите деца също не можаха да вземат моите очи. Надявахме се това да е сини, ама май пак няма да е.

# 559
Първо пробвах с на А дерма екзомега. Нямаше много ефект. После взех една мостра A-Derma Dermalibour+ Cica Възстановяващ крем 50 мл. Буквално от едно намазване се махаха. И сега поръчах цяла опаковка, че е на промоция в гален. А между временно тук ми препоръчаха на Биодерма АВС точно за около устата. Днес пристигна и го нанесох преди лягане, но тепърва ще дам отзив😅
Аз съм със сини, ММ с тъмно кафеви. Бебка се роди с много тъмно сини, ама много тъмно. Сега са златисто кафяво зелени.
Май ще останат такива, много са красиви, не съм чакала да вземе моите макар че семейството се надява ха. Чела съм, че уж сините не се променяли ама пък твоето мнение и опит оборва тази теза. Като си гледам бебешките снимки още от 7 месечна съм с такива а и не са ми казвали да съм била с други в началото 🙈
Бях чела че при бебетата на кърма се изменяли и в началото като беше с тъмно сини, го казах на ММ, а той "ами ако искаш да минем на адаптирано мляко, та да й се запазят?"😆

# 560
Азара много майки искат децата им да минат варицелата докато са малки, защото минава много по-леко (не като бебета разбира се, при малките всичко е сложно в предвид факта, че още нямат имунитет и не говорят да си кажат какво им е). За ваксина всеки си решава. Аз лично няма да и я сложа при положение, че съм видяла с очите си как протича болестта и не съм се притеснила и за миг. Но си познавам и детето и имунитета му и знам, че ще се справи и ще бъде ок.

Някога хората са страдали от въпросните болести на съвременните ваксини, но главна причина е била ниска санитарна хигиена, замърсени води, не напреднала медицина и т.н. Сега имаме толкова много информация, хигиена, достъпна медицина, милиони лекарства и т.н, че няма от какво толкова да се плашим. Лично мнение.

Да разведрим малко темата.. при нас очичките бяха сини, сега станаха тъмно сини към сиви и леко жълтеещо се вижда около зениците. Таткото е със зелени, аз кафеви, каката се роди с тъмно сини и на втория месец се измениха в кафяви. Все още кърмя и очаквам да продължават да се променят. Ще видим около годинка какви ще станат, тогава май ще е окончателно.

# 561
Дано на никой не се налага да разбира как протича при бебенца, пък живот и здраве както разбрахме, децата ще бъдат ваксинирани за в бъдеще.
Да сменя малко темата - с какво третирате обривите около устата от многото слюнки. При нас както няма нищо така изведнъж се обрива около устата и по носа. Много е неприятно, макар че минава за 3-4 дни. Аз редувам судо крем и един крем на мустела за раздразнена кожа.
И още един въпрос - вашите деца вече имат ли ясен цвят на очите? При Габи са все още едни неопределени, но си личи, че отиват към кафеви. Аз съм със сини очи, таткото  с кафяви. Голямата беше с кристално сини очи до към 8-9 месеца и после се измениха и станаха кафяви. Другите деца също не можаха да вземат моите очи. Надявахме се това да е сини, ама май пак няма да е.
Мажех с адерма, с която мажа и тялото, както и редувах с този балсам на wooden spoon lips and cheeks. Сега взех мустела стелатопия за лице и с нея.

За очите, все се надявам да си останат такива или да вземе моите. От моята рода всички без баба ми са светлооки - аз съм със зелени очи, майка ми и нейната майка също. Баща ми е синеок, брат ми и дядо ми Бог да го прости.
В момента са й едни.. сини, но покрай зеницата е с моята шарка жълта. Много интересни.
А пък на ММ всички в родата с кафеви очи, баща му е бил с пъстри и неговите понякога на директно слънце лееееко зеленеят, викам, като горски мъх😅 но иначе са кафеви.
не кърмя отдавна, та са такива от самото начало.

# 562
Азара, прекрасни очички Heart Eyes
Точно с Мустела стелатопия мажа сега. Ще пробвам няколко дни да мажа по-усилено само с това. Дано има ефект.

# 563
То от лигите специално, особено ако е като моята да търка лице и нонстоп да е в обилни лиги, като цяло няма какво толкова да помогне, мазане и подсушаване с попиване, без търкане и преди да заспи мажа по-обилно.

# 564
И аз мажа с адерма екзомега и въпреки че този лосион е помагал много при всякакви обриви, точно за тези около устата няма много ефект. От 2 седмици има много упорита екзема в единия ъгъл на устичката, която пробвах да третирам и с един френски крем без резултат, но сега ще опитам с Dermalibour.

Аз и ММ сме с кафеви очи, синът ни е ясни сини очи (засега). Майка ми и цялата рода от нейна страна са със сини очи, ММ също има рода със сини очи, но мисля, че при детето ни ще станат кафеви с времето. Ще видим. Аз като бебе съм била със сини очи 8-9 месеца.

Момичета, според вас струва ли си закупуването на специален уред за приготвяне на пюрета? Вкъщи имам блендер, но по крем супите, които правя, ми се струва, че не пасира много гладко и ме е страх да го ползвам при захранването. Та, сега се чудя дали да не купя.

# 565
На мен ми се струва доста скъпа и не чак толкова необходима инвестиция. С пасатора съм смилала всичко без проблем, даже и месо. Ако не става достатъчно хомогенно добавям още малко вода/ бульон.
Вчера се заговорихме с майка ми на тема бебешки пюрета и за това, че вкуса на зеленчуците е доста по-добър, ако са изпечени, а не сварени. Може би по-нататък наистина ще пробвам така да приготвям.

# 566
И аз мажа с адерма екзомега и въпреки че този лосион е помагал много при всякакви обриви, точно за тези около устата няма много ефект. От 2 седмици има много упорита екзема в единия ъгъл на устичката, която пробвах да третирам и с един френски крем без резултат, но сега ще опитам с Dermalibour.

Аз и ММ сме с кафеви очи, синът ни е ясни сини очи (засега). Майка ми и цялата рода от нейна страна са със сини очи, ММ също има рода със сини очи, но мисля, че при детето ни ще станат кафеви с времето. Ще видим. Аз като бебе съм била със сини очи 8-9 месеца.

Момичета, според вас струва ли си закупуването на специален уред за приготвяне на пюрета? Вкъщи имам блендер, но по крем супите, които правя, ми се струва, че не пасира много гладко и ме е страх да го ползвам при захранването. Та, сега се чудя дали да не купя.
Аз съм изключително доволна от моя уред, нувита паппа 7 в 1, взех го на 130 лв на промоция. От 8ми съм започнала захранване и веднъж в седмицата купувам зеленчуци и правя пюрета, замразявам и имам за седмицата.
Имаме и пасатор, имаме и уред на пара, също и нутрибулет (ама май умря🤣), но всичките са много шумни за мен, отнема много повчее време за самите пюрета. На уреда единствено сипвам колкото ми трябва вода, нарязвам зеленчука и пускам програмата. И той си вари на пара, после си пасира, сравнително тих и пасира за  няколко секунди. Мога и ръчно да избера ако искам по-големи парчета, мога и с таймер с отлагане. Вчера за 30 минути имах  6 пликчета пюре от  тиквички. Единствено ги обелих и нарязах. Той си свърши работата, после си ги разпределих и ги оставих в хладилника да се охладят и ги пъхнах във фризера.
Има и самопочистваща функция, както и програми за различните видове храни, риба, месо, бобови, зърнени, зеленчук, плод и тн.
Ако го оставя на предварително нагласената функция си пасира хомогенно и гладко и вече в зависимост колко вода съм сложила в уреда, го прави по-гъсто или по-рядко.
С пасатора тая консистенция на не мога да я направя на картофа - да не лепне и да не е като дъвка. Трябва постоянно да се добавя ам/вода, много повече се пасира. Освен броколи и моркови на уреда за пара не ми харесват други неща как стават, но пък на моя уред всичко е комбинирано и съм пробвала и само сготвено на пара месо, много крехко го прави. И за себе си съм си правила комбинации като ми извадиха зъба, че не можех да ям нищо😀
Мен си ме улеснява. В това време мога да си върша нещо или да излезем на разходка и да ми е готово после.
Една вечер, в която ми се занимава си накупувам няколко зеленчука и ги приготвям, после само зареждам уреда и го пускам, така една вечер направих не знам колко с тиква, картоф, пащърнак и тн.

# 567
И аз се чудя за Нувита дали да си я взема, на Филипс бил бавен, но имам толкова уреди в кухнята, че ми се ще да си спестя още 1.

Иначе аз съм със сини очи, таткото със зелени, на сина ни засега са сини и нямат други нишки, но още кърмя. Надявам се да си останат като моите ❤

Ще захранвам на 5++ или +++ та изчаквам, но ви чета с интерес. Още не може да сяда, затова ще започна с пюренца и след това мисля ЗВБ.

# 568
То това със сядането стабилно май не е гаранция, че при всяко бебе ще стане в 6 месец. За това е и столче с позиции. Пък и не се държи бебето 2 часа, аз специално я слагам 5 минути преди хранене (докато оправя пюрето и разните неща свързани с храненето) и й давам играчка, като видя, че не иска вече я свалям от стола и си я дохранвам в мен, така ми е удобно. Тоест, дори в полулегналата позиция нямя дълго стоене. Звб бих започнала след 6 месец със сигурност.
Не знам филипса може и по-малко време да приготвя самия зеленчук докато го вари на пара.
Аз за момента съм правилас нувита зеленчук 30 минути (варене и пасиране, то си ги прави), а за мен правих с месо и зеленчуци, програмата за месо е 31 минути. За плод мисля е по-малко. Иначе може и само да ми вари на пара, още по-кратко е. Днес използвах и таймера, направих още заготовки, чудесно ми е като улеснение.

# 569
На нас ни подариха уреда на Филипс, защото като ме питаха какво искаме на  погачата, вече всичко друго имахме, а покрай коликите не ми беше останало време да проучвам и даже не знаех, че има и на други марки😆
Сега сигурно бих взела на Babymoov но този на Филипс още не съм го пробвала. Само чух мнения, че Бейбимув бил по добър ама и по сложен за работа..

Общи условия

Активация на акаунт