Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 11 111
  • 551
  •   1
Отговори
# 525
Ето тава е нашето ALSKVARD  - https://www.ikea.bg/products/alskvard-bebeshko-krevatche/50314809/

Ние сме луди Икеа фенове, така че съм субективна относно качеството. Simple Smile

Аз също спрях Санколика и сега в четвъртия месец плахо разреждам Абоколикена (роден е в края на август).

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 07:31 от Chetirilistna detelina

# 526
Аз, да чукна на дърво, не съм имала проблем с коликите. Всичките ми деца в това отношение  ме пожалиха и общо взето имаха по-осезаеми колики за около седмица. Сега с малката давах Био Аника някъде до средата на втория месец и в един момент не ми се занимаваше като виждах, че е спокойна. Гледах да давам на следобедните хранения и вечерта, за да е спокойна през нощта.
Да похваля моята дундичка. Вече се обръща от корем по гръб. Обратното обаче все още не може да го усвои Grinning

# 527
Спрях всякакви капки още като започна да пие аптамил адц заради абкм.
Сега само пробиотик давам.
Ползвам вдно приложение, но е платено, sprouty се казва, 10 лв на месец е. Записвам си хранене, памперси. Когато нещо се случва със съня и него засичам, но не ми е навик.
Мерки и теглилки си записвам, също има и календар на кризите, има за всеки ден упражнения, какво да очакваме ако е в криза и тн. За зъбки също има календарче, както и за някакви нови умения. Много е кют.

# 528
ММ много настояваше да го спрем Абоколикен още 3тия месец, но аз държах на мнението, че благодарение на него ака редовно и спи добре. С акитата нямаме проблем от както е спрян. Сънят се влоши от към продължителност и през деня трудно заспива, но не смея да го свържа само с Абоколикен. (Макар че на опаковката му пише "сладки или спокойни сънища ")По скоро е регресията..🤔
А пък и при нас аз съм с лактозна непоносимост, та не исках дълго време да караме на препарат с лактаза, за да свиква стомахчето да я усвоява. На самото упътване на Абоколикен пише до 3-4  месец или до отшумяване на симптомите. Та няма газове, няма проблем с напъването, значи всичко от към храносмилане е ок. За справка от първия до 3тия месец независимо от капките, абсолютно всяка божа сутрин се будеше с газчета и по 1 час напъваше за да ги вади и да се изтропа. И това де факто й нарушаваше съня. После тъкмо отмина и си спеше по 11 часа и дойде регресията😆😆😆

# 529
Същото, тъкмо беше започнала да спи повече вечер и бам, регресия, празници, превъзбуда. После пък вкара пето хранене вечерта и аз такава ‘ ех, най-после’😀 ама сега като мина регресията пак започна към 22 ч да заспива, следователно петото хранене го отряза съвсем, пък аз спящо бебе няма да бутам😀
Проблемът, който остана е, че за някои приспивания има нужда от това да е на ръце, което преди това.. не се беше случвало. Но не е за всяко приспиване, например сутрин и следващото спане си заспива сама. Някои вечери също. Гушкаме, какво да правим. 😀 дано да е кофти период.
Аз и аз имам някаква непоносимост към лактоза, но не съм правила тестове, но рязко ми се влоши.
На кого да се метне тя.

# 530
При нас нещата с регресията са на приливи и отливи. Минахме през един неспокоен период, след това рязко се успокои. Сега две вечери ми разказа играта - няма и няма заспиване. Вчера не знаех къде се намирам, тя също си личеше, че и е криво. При нас проблема не е в това, че не може да заспи, а в това, че като реша да я оставя се събужда веднага. В крайна сметка снощи реших, че ще я люшкам в кошарата, но няма да я приспивам на ръце. Не знам дали защото беше вече много изморена и тя, но сработи тази техника. Пак се събуждаше на често, но като в нахраня и полюлям се унася. Днес в все едно друго бебе. Както си играе сама си заспива. В момента даже спи на гимнастиката.

# 531
Днес пък храних с тиква. 4-5 лъжички, като първата беше пак опознавателна, после сама си я тикаше в устата, ама йок мляко после😀 ще ми разкаже играта с това хранене. 1:1 няма нито ден нито хранене.
Спеше й се много и реших да я нахраним, защото не можеше и да заспи, иначе вода пийна няколко глътки.
Сутринта изпи 150 мл мляко, на второто хранене 200?! Аз й правя 180, защото нямаме идея кога ще иска повече и кога по-малко, имаше дни, в които 3 от 4 хранения бяха по 200, после като вкара 5-тото бяха по 140-150 повечето, едно по-оскъдно. Сега се надявах, че като пак заспива по-рано и си махна петото, ще хапва повече мляко, ми не. 😀
Ще ме побърка, казвам ви😆 от сега щом си има нейно си мнение не знам после какво ще е.

# 532
Аз беборан ползвам само че за храната само Sweat Smile Сега с това захранване искам да си записвам някъде какво съм дала, колко съм дала, колко е изяло детето и т.н., че иначе ще забравя и после алеле мале Smiley
Пробиотика го спрях от раз и ме беше страх да не му повлияе на акитата, но за щастие всичко беше наред.
Днес е много кисел и не знам какво му е. Вчера всичко беше 6, днес е ужас Smiley Мрънка само и вика "мам, мам, мам". Не го сърбят венците, не е гладен, не му липсва внимание. Добре че поне деня е към края си, утре се надявам да е по-добре Sweat Smile Не сме излизали 3 дена, че първо беше силен дъжд, после сняг и вятър, днес целия квартал е ледена пързалка .. дано утре да е по-добре и да излезем най-накрая, че ще се побъркаме вкъщи Smiley

# 533
Здравейте момичета, другата седмица сме на детска консултация и вече ще трябва и ние да започнем захранване. Вече сме на 5+ месеца, иска ми се да приготвям сама поне в началото някои пюрета, дано ми се получи, че с организацията на времето откакто се е родил е трудно 😁. Надявам се да възприеме храната и да ни се получи. Само на кърма е и досега отказваше вода и кърма от шише .. та какво ще го правя за да го науча - не ми се мисли
По отношение на влажността - вкъщи е доста влажно около 70 процента, ако вали става и повече, а нощем когато съвсем паднат температурите прозорците много кондензират 😕 голяма мъка ми е това

# 534
  • Бургас
Аз ще изчакам със захранването до към края на 5-тия месец от тогава ще започна имам кърма за сега и добре се движи с килограмите.Моя също не приема шише нито вода успявам да му дам но се надявам, че с времето ще се научи.След ваксините имаше един ден разстройство за първи път ми си случва но бързо отшумя.Смятам пюретата аз да му ги правя с баткото съм взимала няколко пъти детска кухня но аз обичам да готвя и това не ми тежи.

# 535
Аз имам уред за приготвяне на храна. Слагам водичка в контейнера, а горр има метална купа с нож.нарязвам си продуктитр и ги пъхам в металната част и пускам програмата и за 30 мин е готово (това за зеленчук и месо, програмите са според храната). После изчаквам малко да се охлади (30 мин между сесиите) и изсипвам в пликче за кърма, надписано с дата и какво и колко грама има, оставих да се охладят и във фризера.
Онзи ден така си приготвих за две седмици пюрета.
Пащърнак взех готови бурканчета, а от заготовките имам тиква и картоф в различно съотношения. После ще вкарам морков, броколи, тиквичка, карфиол и тн.
С тиквата се спогаждаме😀 ще видим утре е на тиква с малко картоф.
Тя е на АМ, вода не съм давала често, но пък правех горе долу веднъж седмично чай за колики и може би това помогна. Онзи ден дори забелязах, че явно си има жажда вече, понеже след пюрето, подадох АМ, не поиска, подадох вода, започна да пие. След два часа, пак дадох вода, започна да пие жадно, помислих, че е гладна, но отказа АМ и така няколко пъти докато не си й дойде момента за мляко.

# 536
Здравейте, моето бебче е на 6 месеца и 3 дни. Вие започнахте ли да ги слагате да сядат и как да го направя?

Още не сядаме, но му помагам да се изправя. може да наредите възглавници зас него да са му опора - и около него, за да не се катурне настрани

# 537
Минахме консултация днес, качили сме 850-900 гр. Кантарът на педи доста мърда в стойностите, а и някога "вади" памперса, а друг път не. Каза да започнем захранване точно седмица преди навършване на 6м с тиква, смесена с кърма като първо по лъжичка две и така докато стигнем 160 мл. А втория продукт и нататък схемата ще уточним на следващата консултация. Едно ми е такова носталгично сякаш. Хем естествено се радвам, че нашето момиченце расте, хем остават последни 20 дни, в които е само на кърма, в които аз съм й единствен и достатъчен източник на всичко необходимо 🥹и започваме да включваме продукти от външния свят, които колкото и да ги подбирам са с не съвсем ясна чистота и състав. 🥹 Тресе ме пролактинът явно🙈

# 538
Минахме консултация днес, качили сме 850-900 гр. Кантарът на педи доста мърда в стойностите, а и някога "вади" памперса, а друг път не. Каза да започнем захранване точно седмица преди навършване на 6м с тиква, смесена с кърма като първо по лъжичка две и така докато стигнем 160 мл. А втория продукт и нататък схемата ще уточним на следващата консултация. Едно ми е такова носталгично сякаш. Хем естествено се радвам, че нашето момиченце расте, хем остават последни 20 дни, в които е само на кърма, в които аз съм й единствен и достатъчен източник на всичко необходимо 🥹и започваме да включваме продукти от външния свят, които колкото и да ги подбирам са с не съвсем ясна чистота и състав. 🥹 Тресе ме пролактинът явно🙈

Напълно те разбирам. И на мен ми е мъчно като си помисля, че идва скоро този момент, въпреки че се радвам и вълнувам за всяка следваща стъпка. Определено ще ми липсват тези моменти, които са си само за нас и за които съм нужна само аз Heart

Аз за тиква, тиквичка, морков и още няколко зеленчука и плодове съм се запасила от градината на родителите ми. Не е оптимален вариант, но като не сме в сезон ми се струва, че замразяването на песен зеленчук е един от най-щадящите начини за запазване на фиби и полезни вещества. Тук ми дадоха схемата до годинка написана и ми я обясниха, та ще сядам да проучвам тези дни и да си подготвя план, че да не е хаотично.

Междудругото, някоя от вас беше споменала по-рано, че акото на бебето изведнъж е започнало да мирише потресаващо - не знам коя беше, но сега те разбирам Laughing не знам какво беше това чудо вчера, но щяхме да се издушим и да припаднем от творението на Матео... разликата беше потресаваща. Не знам така ли ще продължи, но бях като нокутирана Joy

# 539
Ами моята е на адц мляко против алергии и от началото на трети месец се морим с миризми😀 понякога сълзи потичат 😀 и са зелени. Ама е нормално на това мляко, де😀 днес е 6-ти ден захранване и още не са се изменили. Колко по-зле може да е като аромат не знам😀

Общи условия

Активация на акаунт