Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 11 111
  • 551
  •   1
Отговори
# 495
Още като се роди и купихме термометър за стаята, стои на повивалника. Измерва и влажността, поддържаме я като проветряваме редовно. Веднага спада и се появява усмихнато човече на термометъра 😃

# 496
И при нас овлажняването се случва от самосебе си, готвене, къпане, дишане. В по мъгливи дъждовни дни стига и надвишава 80%. Имаме влаго абсорбатор, който не се справя кой знае колко, но като е бебка навън отварям по 1 прозорец във всяка стая хубаво да се смени въздуха за по няколко часа и пада до под 40 чак.😆
Четох в книгата си, че някои бебета започват да сядат и дори да лазят без да са започнали самостоятелно да се обръщат. Та не е критерий май 🤗

# 497
Имаме термометри във всяка стая. Лятото беше към четиридесет и нещо влажността. Сега не пада под 50, идея си нямам от какво зависи и как се получава. Личният ни лекар каза, че ако има необходимост, влажността може да се вдигне с мокра кърпа в стаята.

# 498
Или с мопа с вода като се мине. Аромадифузер само с вода без масла също става особено ако се сложи студена вода. Много е приятно.

# 499
Ние сме с подово отопление и влажността е около 35-40%.  Овлажнявам като проветрявам.

Точно преди нова година изкарах един вирус и малката се зарази, та на нова година беше с температура цял ден. Дадох късно вечерта Панадол , веднага спадна и бебка заспа, цяла нощ. На другият ден нищо и нямаше вече. Сега пък каката е с хрема и кашлица, та се лекуваме.

И при нас няма голям интерес да се върти, най-много настрани и много рядко се преобръща по корем. Иска да пълзи, бута с крака, има сила, но с ръцете е трагедия Simple Smile). И по корем нещо не и харесва, бързо и омръзва и започва да мрънка.

Спането през деня е 4 пъти и вечер като заспи вечерният сън спи до 8 сутринта. Около 5 ч има леко размърдване, давам и да суче и продължава да спи.
Снощи за първи път се събуди през ноща и си говореше нещо, след около 30 Мин заспа сама.
Общо взето е спокойно бебче.

# 500
Аз от няколко дни я забелязвам, че си смуче пръстите за успокоение. И то само средния и безименния. Даже на няколко пъти заспа така (иначе биберон не иска).
Вчера пак имахме драма със заспиването, но явно проблема е в това, че като се унесе пак започва много да кашля. Уж се беше оправила и само като намалих лекарствата се започна на ново. Не знам какъв е тоя мутирал вирус дето ни лепна, но всичките кашлят вече повече от две седмици. Днес пак ще я водя на лекар и май ще е по-добре да изпишат един антибиотик и да се приключва вече.

# 501
Успокоихте ме с това обръщане, бях се притеснила защо няма никакво желание да го прави отново след като го направи преди месец 2-3 пъти.

Относно овлажнителя, взех този

https://levoit.bg/product/levoit-oasismist-450s/

Доволна съм, има си и приложение на телефона, изключва се автоматично като достигне желаната влажност, има и опцията за топла пара при настинка и суха лигавица. А и свети в различни цветове. Единствено почистването е досадно. Ползвам го всяка нощ, но ние се отопляваме с камина и въздуха е много сух.

# 502
  • Бургас
Ние днес сме на ваксина на обяд, че заради батето пропуснахме миналия месец и вече се вълнувам.Моето пък е много въртеливо изобщо не иска да седи по-гръб вече даже си иска да спи по корем.За това и вече почти през целия ден е на земята на килимчето защото му нямам доверие.Обиколя целия килим върти се изтласква се с крака бе ужасно въртелив е и не е за без надзор.Вкъщи държим около 48-50 влажност вкъщи защото сме на климатици и си усеща дори и по нас с мъжът ми като падне влажността ни стават сухи очите и е неприятно.Липсваше ми да излизаме последните дни беше ветровито и неприятно и не съм го изкарвала почти и ми беше доста тежко смятам и на него.Вчера ми дойде и цикъла добре, че така стана защото започвах да го мисля.От два дена нещо ми се дърпа на гърда, засуква но после пуска и плаче и не знаех къде е проблема започнах вече да се притеснявам.Опитах да му дам вода да видя как ще е на шише но и там греда.Хваща си шишето и започва да го хапе само си чеша венците на него и още повече се притесних ако не му достига кърма и трябва да додавам господина как ще се научи на шише но се оказа цикъл и само първите два дни имаше срадня.Ще видим как ще е във времето.Принципно ми е супер редовен но сега докато се нормализира.Аз мисля да си го изчакам и към края на 5-тия месец да започна да захранвам.Не бързам има време за всичко аз се водя основно по бебето когато то е готово и иска.Брат му рано замени кърмата за храна беше ми мъчно но като си искаше хапването няма как и до ден днешен е манджия 😁 Така и с бебето ще процедирам на по 3-4 дни нов зеленчук.Аз на 6 месеца въвеждам месото и след това жълтъка и после ги редувам.На 4 въведени зеленчука ще вкарам месо.После на 7 жълтък и плодове.Но каквато инициатива прояви той за това дали ще имам заместени хранения си зависи от него.Ще го видим днес колко е пораснал и как ще му се отразят ваксините и ще дам ъпдейт по случая си по-късно през деня или утре.

# 503
Здравейте, момичета. Честита нова година!

Аз съм от септемрийската тема, но следя и вас, за да знам какво ме очаква Grinning Момчето ми става на 4 месеца след 2 дена и все още има колики. Така де, плачът намаля осезаемо денем и нощем през последния месец, но той се превива почти постоянно докато спи и вече ми е много трудно, защото за мен почти няма сън. Означава ли това, че му се вижда края? При вас кога приключиха коликите? Търся някаква утеха Sweat Smile

# 504
Ох, Radi! Знам през какво преминаваш в момента и е кошмарно!
При нас продължиха от 6та седмица чак до 14та някъде, всяка божа вечер беше рев поне 3/4 часа, с кратки паузи и нищо не помагаше.
Моето момче имаше и рефлукс в комбинация с коликите, какво ли не му давах и нищо не помагаше, държах го изправен постоянно, така го приспивах и пак коремчето го мъчеше.
Ние живеем в Англия и педиатър оттук ни каза, че каквото и да му даваме...просто трябва да си го израсте това.
Даже и amniotic Panda бях взела, а се оказа, че всичките съставки там, Марти си ги получава от кърмата.
Изчетох всякакви теми и просто си трябва търпение, това е.

А за спането, ние си спим заедно от третата седмица и нямам проблеми със съня му, спи си по 10-12 часа всяка вечер, просто започва да шава и аз се събуждам и го кърмя. Не се наспивам особено, защото суче на час и половина, два.
По време на коликите спеше по коремче на гърдите ми, може би това ни е помогнало.

# 505
Благодаря ти за отговора, Michelle!

И аз дадох една аптека и нищо не помогна за тези колики, затова накрая се отказах и сега давам само омнибиотик Панда. И при мен доскоро спеше на гърдите ми и това много му помагаше, но от 2 седмици някъде може да спи само на ръцете ми Weary Все си казвам още малко и ще го избутам, ама ми се струва вече цяла вечност Sad

# 506
  • Бургас
Минаха и нашите ваксини последни 2 за доста време.Добре ги изкара не е вдигал температура даже не беше кисел.Разбрахме се с педи за другия месец първо да пуснем изследвания и след това да си запишем час ще ни даде направления за ортопед и за нефролог + кръв и урина има да пускаме на 6 месеца.Доста го дразнят зъбите и се плюнчи ужасно опитва се до изяде всичко каквото набара естествено не и гризалки.За съжаление не очаквам скоро зъб.
Ние коликите ги минахме бързо като нямаше големи кризи за нас най-много работеше топлене на коремчето иначе съм опитвала каквото има на пазара но това, че спеше върху мен най-много му помагаше.

# 507
Ние минахме ортопед и понеже бяхме и на 5ти ден след раждането, ортопедът каза вече няколко месеца след като проходи да идем. Стори ми се доста време ама..🤔като нямаме пък проблем, какво да обикаляме само кабинети..
Коликите при нас отшумяха някъде 2рия месец. Започнаха 2рата седмица. Абоколикен и санколик най ни помогнаха. Но сега регресията в края на 4ти прилича много на тях. През деня много увеличи интервалите на будуване, спи й се, прозява се, търка очичките и не заспива дори на ръце по 20 мин люшкане🥲

# 508
Но сега регресията в края на 4ти прилича много на тях. През деня много увеличи интервалите на будуване, спи й се, прозява се, търка очичките и не заспива дори на ръце по 20 мин люшкане🥲

И ние сме пак във фаза на не спане. Снощи за цялата нощ има 1 час спокоен сън, през останалото време се разнасяне и ми спеше само в ръцете. През деня също няма спане. Добре, че горе-долу става за излизане, че да спи в количката.

# 509
Количката ми беше последната надежда, защото там си правеше минимум 2 часа. Обаче вече 40 мин😭😭😭😆

Общи условия

Активация на акаунт