Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 11 139
  • 551
  •   1
Отговори
# 480
Моята активна гимнастика е kinderkraft с две арки и килимче, което се пере. Играчките са изключително смотани, направо не знам какво й прави цената на тая гимнасника. Закачам други неща, включително и висулки за количка. Наистина на нея запачна да се присяга отстрани за играчните.

# 481
  • Бургас
Ние имаме подарък активна гимнастика на Taf Toys аз си я харесвам има приятни и разообразни играчки отделно има и доста играчки които може да вземеш на за нея за на същата марка.Интересна е и е удобна за всякаква възраст.Има едни карти които се поставят по края на гимнастиката и бебето много обича да се обръща и да си ги хваща с ръка или просто да ги гледа.Имат черно бяла страна и след това цветна с различни животни.
Как мислите да процедирате със зарята утре?
Нашия блок е леко сгушен и не хвърлят много пиратки и сигурно няма да е много шумно но със сигурност ще се гушкаме с бебо в 00.

# 482
Тя така и така си заспива на нашето легло докато я храня и после като хубаво се отпусне, я местим, утре ще я оставим на спалнята до след като отшумят гърмежите, за да може да я гушнем ако се уплаши. И вече после ще я местим. Но миналата година на приятелка дето е родено август, от зарята изобщо не трепна. Нашата за сега в парка хлапета като гърмят пиратки също си спи, та съм обнадеждена. Иначе и ние сме в блок, хубавото е че поне отсреща е парк а не друг блок😄 ама пък сме на висок етаж..
Радващ е поне законът дето ограничава времето за гърмежи. В моето детство от 18 вечерта до 6 сутринта на нова година беше война😆

# 483
https://visvitalis.bg/product/moni-aktivna-gimnastika-baby-piano-boy-696-r5

Това е нашата и е супер за парите си - има 4 различни мечета за хващане, огледало и пияно с много мелодийки, като аз закачам няколко други играчки и ги редувам.

Относно пиратките - притеснявам се как ще реагира, защото не е от дълбоко спящите, а пък съседите доста гърмят. Ще сме при него в 12 заедно с гостите ни 😁 надявам се да не се стресне. Някои слагат антифони за бебета.

# 484
Нашата гимнастика е супер обикновена. Има няколко закачени играчки и една от тях свири, едната шумоли и едната пиука, като я натиснеш. Матео много си я харесва и не му е омръзнала засега. Аз четох, че е добре да му се дават по-малко играчки наведнъж, за да се фокусира. Затова ние доста скромно го раздаваме с играчките. Няма много, но ги редуваме и засега никоя не му е омръзнала. Също много си обича и книжките, а и наблягаме на разходки сред природата. Много обича да гледа листата и дърветата, говори им и много се забавлява.

За пиратките и аз съм притеснена, защото сме на ново място в момента и нямам никаква идея как е тук. В Мадрид е забранено да се пускат зари и пиратки на който от където му падне и реално има само една заря в центъра, която почти не се чуваше у нас.

Момичета, на нас тази Коледа и Нова година са ни едновременно и лоши и най-хубавите 🙄 Точно на Коледа взе да мирише на влага и замазка/боя в едната спалня, която ползваме за игра през деня за бебето. Поогледах, не видях петна и си викам сигурно нещо съседите са боядисвали. На сутринта миризмата беше още по-силна и вече бяха избили петна там и в хола. Петната за 24 часа станаха двойни и взеха да се появяват капки, мазилката по тавана се отлепи. За съжаление, в апартамента над нас не живее никой от 20 години и стои празен и занемарен. Терасата е последна и няма покрив и съответно от дъждовете явно водата е влизала, влизала и той може би е пълен с вода. Проблемът е, че испанските закони не позволяват да се влезе в апартамент без разрешението на собственика, ако няма директна заплаха за живота на някого. А собственичката я няма от години, издирват я, защото дължи пари. Хазяинът ни няма какво да направи. Дори и да успее да изиска рразрешение да се влезе в апартамента, ще отнеме месеци, че и години за да се оправи. Та човека е много прецакан... На нас реално ни се наложи да изнесем 6 години събирани вещи и мебели за два дни и да се преместим временно в едно градче на около 200 км от Мадрид, докато решим какво ще правим. Хубавото е, че сме под наем и проблемът с влагата не е наш. Ние така или иначе мислехме да си купим къща извън града, та това просто ни побутна да вземем решение най-накрая 😄 Бяхме планували да се приберем в България на 16-и за няколко седмици, та ще поседим тук дотогава и ще мислим какво ще правим.

Въпреки първоначалния стрес успяхме да се успокоим, но в началото много се притесних за Матео - как ще му се отрази, даже за кърмата си се притесних да не спре. Не звучи кой знае какво, но реално е много ужасно чувството да имаш стабилност и рутина и тя за един миг да изчезне. Седях в средата на апартамента гледах и се чудех от къде да започна.. как подяволите се изнася всичко за ден, два?! Наистина ужасно чувство на отчаяние, безпомощност и притеснение.

Снощи малко закъсняхме и пристигнахме в градчето в 20:45, когато той обикновено вече е заспал, и трябваше тепърва да монтираме кошарката, да го измия, преоблека... В колата хич не му хареса, а пътувахме 2 часа и половина. Правих какви ли не неща да го разсейвам, но си поплака, спирахме... Мислех, че няма да спи през нощта, защото се превъзбуди много от светлини и шумове и от новото място, а той, миличкият, като заспа до сутринта, не гъкна. Само в 5 взе да си смуче пръста и го взех да го накърмя, че да си поспи поне до 8, и той в 8 без 10 се събуди.

Странно нещо е животът - вчера седях в колата на улицата пред блока, в който живеехме, Матео беше заспал в мен, около мен беше пълно с багаж и едва виждах, хората сновяха напред-назад забързани и нервни, други весели и спокойни, коли бибиткаха, беше шумно, а аз го гледах и си мислех: „Боже, толкова съм щастлива, че имам това малко съкровище в ръцете си!“ ❤️ Та затова казвам, че беше лошите, но и най-прекрасните празници, защото Матео е с нас.

Пожелавам от сърце на всички да са ни здрави бебоците и да им се радваме и през новата година, да се гордеем с новите умения, които придобиват, и малките стъпки, които тепърва ще правят! Да се наслаждаваме на малките усмивки, на ръчичките, които ни гушкат нежно, и на спокойните мигове, в които спинкат до нас и усещането е сякаш всичко си е на мястото във вселената ❤️

Последна редакция: ср, 31 дек 2025, 15:45 от Aglaonike

# 485
Трябва да напишеш книга, Aglaonike!
Много ви се е насъбрало наведнъж, но всичко ще се нареди и е за добро! Може би скоро ще имате свое собствено жилище!🍀

Ние очакваме гости до 2 седмици, ще идват бабата и пра бабата на Марти да го гледат, да ни готвят и да ни поглезят малко, както когато се роди. Та нямаме търпение вече 🙃
На мен започва да ми се отразява това спане по час и половина/два наведнъж. Малкият ме буди да го кърмя, голямо ядене пада последната седмица.

# 486
Момичета (печатно грешно написах МАМИЧЕТА, но също е вярно😍😆), изпращаме най-щастливата година с тези безценни подаръци в прегръдките ни! Да растат здрави и спокойни, да спинкат сладко и лесно, ние също!💙🩷😄🎊 Наздраве и спокойно посрещане! Нека звукът от фойерверките вълшебно да заобиколи спалните ни, бебоците да си нанкат, а ние да им се наслаждаваме!🤗🤗🤗🍀

# 487
  • Бургас
Честита 2026 мили майчета 🤍нека новата година ви донесе здраве, топлина и много поводи за усмивки, а мечтите ви да намират път към сбъдване ✨
Да дам отчет за отминалата нощ.Напразно се притеснявах, че ще се събудят децата.Както обикновено си ги приспах към 20.Преди това си сготвихме с мъжът ми.Към 23:55 се приготвихме за лягане и легнахме при децата.Те пък спокойно си изчакаха 20-те минути от зарята аз през цялото време бях на щрек.Радвам се, че така добре мина аз не съм любител на зарята.Нашия момък много се върти от да види брат му какви ги върши.На 8-ми сме на последни две ваксини и сега тръпна и това да мине.

# 488
И при нас зарята мина безаварийно. Мислех да се гушна до нея, но дори това не се наложи, гледахме я на бейбифона от хола. Дори шумната музика на съседите не й попречи да заспи. Спа доста по дълго непробудно от предните нощи и дори пропусна едното нощно хранене в 1:30, което беше започнала да си търси, та съм много радостна😄🙏❤️

# 489
Честита нова 2026 г! Много здраве и щастие да ви донесе!
При нас също всичко мина безаварийно. Заспа още към 19:00. Гостите ни дойдоха към 19:30. Бяхме общо 3 семейства с 6 деца, но шума не и попречи да си спи. Имаше едно пробуждане към 23 ч за хранене. Зарята изобщо не я отрази, а доста се чуваше в спалнята. Като цяло гостите ни изобщо не видяха бебето Smiley

# 490
Вълшебна и изпълнена с чудеса (като тези, които държим в ръцете си) нова година и от мен! ♥

И нашият син не реагира на пиратките, за щастие съседите се бяха вразумили този път и гърмяха много малко. На мен и за животинките ми е мъчно, милите…. 🥺
Тези деца сякаш знаят кога да спят, Николай спа от 22:30 до 11:30 с 1 събуждане в 4:30, когато си и легнах, понеже имахме гости и покупонясвахме. Направо ме учуди много и чаках с бебефона в ръце часове наред да се събуди, защото преди това стигаше и до 6 събуждания…. 🫣 та добре се получи, нищо че сега си плащам за това будуване до сутринта 😆
Много е неспокоен напоследък и си дърпа ушите като спи, явно тормоза от зъбките продължава….

# 491
За много години, момичета! Наистина в ръцете си държим най-хубавия подарък, който 2025г можа да ни даде, сега ще видим какво предстои в 2026 HeartSmile Пожелавам ви много, много здраве - това има ли го другото ще се нареди Relaxed

Ние избягахме от града и отидохме на село в къщата на нашите Satisfied Не е като да няма къщи, но повечето ги ползват за вили и не е имало гърмежи. ММ каза, че е имало малко заря. С детето спахме спокойно Smiley Аз си легнах в 22:30, защото тези будения всяка сутрин в 4 и нещо просто ме съсипват. Демек за поредна година изпуснах новата година Smiley Посрещането на 2025г го изпуснах, защото бях бременна и в първия триместър все не си бях доспала Sweat Smile

Аз нашата активна гимнастика (на baby einstein) мисля да я прибера, защото нещо или не го кефи или просто не е неговото Smiley Сбърках с тази покупка - играчките не са нещо кой знае какво, а и са твърде нависоко.

Много е кисел напоследък, защото иска да движи, но не може сам Smiley Голям мерак има да сяда и мрънка докато не го вдигна. Даже докато го вдигам той сам си се набира. Много ми е смешно, защото иска да сяда, а още не може да се върти Satisfied Постоянно правим упражнения за това въртене и нищо. Горната част на тялото я мести, ама долната не иска Weary И със съня през деня е зле положението - първите 2 дремки са бетон по 1 час и с тях има проблем само при приспиването, че отнема повечко време, но другите 2 дремки са някакъв ад да го приспя и после да остане заспал за 30-40мин. От няколко дена последната му дрямка е по максимум 20мин и въпреки че след нея нарочно не го държим буден 2 часа, а го слагаме по-рано да си легне той все пак е преуморен и превъзбуден и много трудно успяваме да го приспим за нощния сън.

# 492
Нашата кажи речи целия 4ти месец си мина на 3 дрямки и това е. 4тата я оставихме в 3ти месец колкото и да не ми се искаше. Обаче към края на 4 месец забелязвам, че ако едната дрямка й е по дълга от час и нещо(например над е над 2 часа), вечерта като се събуди да яде, по час и нещо не заспива. Та явно и от тази дълга дрямка ще трябва да се откажем и да я направя умишлено по кратка🥹💔

# 493
Ние сме на 2 дрямки последно време. Понякога се случва да има 3, според зависи кога се събужда сутрин и продължителността на дрямките. Да чукна на дърво след безсънния маратон по Коледа нещата се оправиха и си спи сравнително добре. Само дето още борим разни сополи и кашлици.
С обръщането и ние сме на същото положение. Уж се опитва, ама не си дава много зор. Grinning Все някога ще го усвоят.
Ние пропуснахме консултацията за декември. Трябваше да я мерят на 30-ти, но всички бяха болни и се разбрахме да не я водя. Теглих я тази сутрин - 6,250. От края на ноември е натдала около 500 гр, но не се притеснявам. Със сигурност си хапва добре. Прави ми впечатление, че рязко и окъсяха дрехите. Явно и на дължина е пораснала доста. На 15-ти този месец трябва да сложим последните ваксини. Дано устискаме здрави, че се задава доста тежък грипен сезон.

# 494
И Матео все още не се обръща, ни на едната, ни на другата страна. Но пък умира от желание да пълзи, нищо че не му се получава, прави неистови опити и не се отказва 🤭 Също постоянно иска да сяда и се набира и се опитва да се вдига сам и хленчи докато не го взема. Както някой спомена по-горе - иска да се движи, ама не може сам и се нерви горкичкото 😄❤️

Май ще трябва да сменяме коша скоро, защото не го свърта много вече. Като се събуди и започва да се огъва и да наднича.

Вие мерите ли влажността на въздуха у вас и ако да бихте ли споделили колко е и как я поддържате/регулирате? У нас винаги почти беше под приетата норма за бебе и въздуха даже беше по-скоро сух. А сега, където сме временно за 10 дни, си е доста влажен, вечер стига до 67, а като вали навън и до 70% стига.

Общи условия

Активация на акаунт