Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 11 166
  • 552
  •   1
Отговори
# 465
И трите пъти ми вдигна температура. През деня чаках, само влажни обвивания и куул пач на челото. Вечерта започваше да вдига над 38, тогава давах панадол, но последния път не пожела и сложих свещичка и веднага спадна.
И аз го четох това за студеното, но при нас няма как да й е студено😀

# 466
При нас от олио седмица е някакъв ужас със съня. Спи и се, заспива в мен, но оставя ли я в кошарата се събужда. Понякога успява да откара 10 минути, друг път само да мръдна и е отворила очите. Успява да направи една дрямка от час за целия ден. И през нощта започна много да се събужда, а спеше по 11 часа с по едно-две пробуждания. Онази вечер цяла нощ сме я разнасяли с баща и. Накрая благополучно заспа в 6:30 за 2,5 часа. Пак в болна и се надявам от там да идва проблема.
На нас в началото на януари трябва да са ни последните ваксини. Дано успеем да се  задържим здрави, че последно време все някой болен има в къщи. Тя пък горката от всеки закача по нещо и имам чувството, че е все болна.

# 467
Милата Cry бързо възстановяване!

# 468
Това си е един от признаците за готовност по принцип, да проявява интерес към вашата храна.
Ще започвам средата на петия, като мине следващата консултация.
Изтеглила съм си на хипп, но сигурно ще бъде нещо смесено. Ще видим.

Не мисля, че е достатъчно, пък и примлясва и преглъща според мен защото му мирише на нещо вкусно от устата ми 😀не знам.
За мен е рано без медицинска причина да захранвам преди 5++ поне.
Другия вариант е да ми намалява кърмата и да се наложи, но се чудя кое е по-добре - да давам АМ или да захранвам.
Тъй като се буди на 2 часа и се чудя вече дали пък не му стига тая пуста кърма, с видим дискомфорт е - зъбки ли са, коремче ли (не е имал колики досега), гладен ли, студено ли му е (днес му сложих юрганче)
Не успявам да преценя защо се буди и какво не е наред. Решила съм да си направя експеримент да му дам АМ една вечер, ако въобще приеме шише.

Иначе е 6100 и 63 см, досега винаги е качвал 1-1,100, този месец за първи път качи 600 само и според педи е малко, та затова ме посъветва да захранвам, но не ща още. Ще изчакам още 1 месец да видим дали пак ще качи толкова.

# 469
Еми точно това е😀 не знам какви други признаци чакаш. Прави разлика между млякото и друга храна.
Нормално е да не качват със същия темп вече.. не знам защо ти е казала, че е малко.

# 470
Аз съм на мнение, че докато детето не може да седи самостоятелно, е рано за захранване. А и ортопедите все повече отричат ранното подпиране, придържане и прочее, за да седне. Когато кръстчето е готово, тогава.

# 471
Е то обикновено децата стават стабилни на кръстче без помощ към 7-ми месец. Мисля, че ще е късно тогава да се започне захранване... достатъчно е да е облегнато полегнало детето ..

Що се отнася до теглото гастроентеролога каза, че втори триместър наддават вече по-малко от 400 до 600 гр на месец. Така, че без безпокойство тук..
Моята бебка наддаде само 300 гр и 3 см в 4-ти месец, педиатърката мисли, че е малко, гастроентеролога каза, че е ок,без притеснения, гледа се като цяло детето - активност, тонус, развитие, спокойно спане и др. Каза нито е слаба нито дебела.

Но моето бебче яде по много малки количества и да се опитвам да и давам повече (гърда или шише) не иска  и не иска ако не е гладна...бута с език и това е

# 472
Същото е и при нас. Гледам повече общото количество за ден, но пък си е супер детето. Повечето казват, че малко яде, но тя наистина си показва кога не желае повече да яде, дори и да е много гладна, да яде лакомо, стигне ли определено количество просто се бута от шишето и плюе ако се пробвам още да й дам. Ако се заблуди да дръпне нещо повръща. Ден с ден нямаме еднакви хранения нито като интервал между тях нито като количество😀
Но горе долу общото е еднакво за повечето дни.
Но например има хранения ще изяде 100, на друго може да изяде 180, на трето 80, на четвърто (обикновено последно) може да изяде 170. Та аз й правя 180 и колкото изпие. Няма какво да я карам насила.

# 473
Аз съм на мнение, че докато детето не може да седи самостоятелно, е рано за захранване. А и ортопедите все повече отричат ранното подпиране, придържане и прочее, за да седне. Когато кръстчето е готово, тогава.

И аз съм на това мнение, а и храносмилателната им система не е достатъчно зряла все още за различна храна.

Относно теглото не знам и аз защо го отбеляза като проблем, той в края на 3ти беше наддал 600, което май си се води първи триместър. Не го мисля така или иначе и не мисля скоро да захранвам, все пак е изцяло на кърма. Има си предостатъчно мокри памперси, спокоен е, весел е….

# 474
Момичета и при нас съня е много зле, ама много. Вече от два месеца и нагоре. През деня на 30 Мин се буди и реве, че му се спи. Вечер мята много с ръце, търка си лицето, бута бибата и се буди. Има вечери по 10-15 пъти и нагоре. Вече не знам някакви консултанти по сън ли да търся. Не се издържа

# 475
А при нас..тъкмо да свикна с някакъв, уж график и се почва нещо ново.
Последните дни не ме оставя да спя повече от час и половина, мърда, шава, удря се и се опитва да се обърне в просъница.
А през деня, където и да го оставя, се опитва да се обръща. Дали на повивалника, в люлеещият стол, в количката, а като се обърне повръща мляко. Измивам ръцете и пак наново. Ако не му позволя да се обърне се изнервя и плаче.
Вчера пропусна сутрешната дрямка за първи път и трябваше да излезем, че да заспи, какво ли не опитах. Изтощих се, притесних се..поплаках си и ми мина. Натрупа ми се доста недоспиване и ми влияе на настроенията.
Вечер се опитва да заспива от по-рано, обаче се събужда след час с рев и го доприспиваме.
Стават някакви промени и пак ще трябва време да се нагодим към новия график, май се опитва и да изключи едната дрямка вече и ще станат само 3.
Издължил се е, почти не се събира в столчето за колата вече, крачетата стърчат, същата работа и на повивалника.
Но аз се радвам, че ние с мъжът ми сме дребосъци, а той засега върви много добре, дано се е метнал на някой дядо! 🤭🍀
Весела Коледа на всички мами, весело посрещане и на Новата година, изпращам прегръдки!!!

# 476
Аз се убеждавам, че всичко е на периоди и не мога да си помисля, че каквото е окей сега, ще е окей след седмица, две, месец. Буквално всеки месец е нещо различно😀😀😀 сега вечер плаче, но заспива, едната вечер имаше хранене в 3-4, което не е правила от първия месец.

# 477
Момичета, от коя активна гимнастика сте доволни? Едната ни е само с една арка от която висят дрънчащи  животинки от плат и с бутони за музика на крачетата. Вече не я кефи. Опитва се да гушне някое от животните и да го гризка но бързо й омръзва 😄
Другата ни с две арки е с много тъпи играчки. Почти не шумят, само двете са с дръжки за хващане, а другите 2 играчки са два супер тъпи пластмасови хипопотама, гладки безшумни и неинтересни  . Та искам да я сменя, че като слушам други мами как благодарение на активната гимнастика почнали да се обръщат от желание да хванат играчките, тая изобщо не е за нас. Не буди в нас такива желания😄
Иначе Коледа мина безаварийно, леко се вълнувах как ще възприеме цялата рода вкъщи наведнъж и за 6 часа, ама добре й дойде 😅

# 478
Ние точно по Коледа имахме няколко доста критични дни. Искаше да спи само на ръце и през деня и през нощта. Караше го на някакви 15 минутни дренки и то на ръце. Направо в чудо се видяхме. Едната вечер спах седнала на дивана с нея. В крайна сметка снощи пак извадих анти стрес пелената и се прекосихме Grinning Сега и през деня си спи повита. Явно дълго време ще си караме така. Поне тези дни доста си се заиграва на гимнастиката. Може да изкара цял час, даже понякога арките падат настрани и тя продължава да си гледа и да се усмихва. Прави все по-усилени опити да се обърне по корем. През половината време е извита на дъга и мята краката.
Нашата гимнастика е малко смотана защото заема доста място. Може да се трансформира в къщичка и от покрива да висят играчките, ама не смея да я направя така, че малкия батко сигурно все ще иска да се бута вътре. В разпънато състояние е с две арки кръстосани. Аз закачам и разни други играчки, които могат да пеят или пък са по-дълги и ще и е по-лесно да ги стига.

# 479
Момичета, от коя активна гимнастика сте доволни? Едната ни е само с една арка от която висят дрънчащи  животинки от плат и с бутони за музика на крачетата. Вече не я кефи. Опитва се да гушне някое от животните и да го гризка но бързо й омръзва 😄
Другата ни с две арки е с много тъпи играчки. Почти не шумят, само двете са с дръжки за хващане, а другите 2 играчки са два супер тъпи пластмасови хипопотама, гладки безшумни и неинтересни  . Та искам да я сменя, че като слушам други мами как благодарение на активната гимнастика почнали да се обръщат от желание да хванат играчките, тая изобщо не е за нас. Не буди в нас такива желания😄
Иначе Коледа мина безаварийно, леко се вълнувах как ще възприеме цялата рода вкъщи наведнъж и за 6 часа, ама добре й дойде 😅
Може да си взимаш само отделни играчки, които се закачат.
Нашата е обикновена тип килимче щарено и отгоре две кръстосани арки, за тях има да се закачат играчки. Понякога й закачам такива, които не са включени в гимнастиката. Едно магаренце от дм със шумящи уши много харесва и го дърпа.
Имаме и една музикална за крачетата, ама ми е много силна на мен😀 нея я кефи, мен не, по-рядко й я оставям.

Общи условия

Активация на акаунт