Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 12 041
  • 599
  •   2
Отговори
# 585
Ние на всяка месечинка му взимаме торта, играчка и дрешка и му правя тематични снимки, но ми се ще за 6тата да е нещо по-различно. Може да го заведем на семейно плуване, на бейби спа беше вече и му хареса, има едно местенце за различни бебешки активности - https://hi5baby.com/ (ако някой си хареса нещо), може и просто да си поканим приятелите вкъщи.

@Michelle, страхотни са цифричките, браво

# 586
Ето идея за следващото бебе 🤭 за всяка месечинка!

# 587
Момичета, тази вечер не знам какво стана, но Матео не иска и не иска да спи никъде освен на ръце. Заспа си нормално, мсичко беше наред и по една време се събуди. Ококори се, даже се смееше и се закачаше и като се накриви… приспах го на ръце и го сложих в кошарата, но веднага се разбуди и се разплака. Приспивам го, чакам 15-20 Мин и в момента в който го сложа на леглото и се започва мрънкане и почти веднага страшно силен рев. С мъжа ми се редуваме кой да го държи. Не знам какво се обърка. Досега винаги си е заспивал сам, с леко мрънкане, но сравнително бързо и спи почти цялата нощ с едно събуждане към 6 за хранене.

Не знам как ще я изкараме тази нощ. Аз не смея повече да пробвам да го оставям на леглото. Ни в кошарата, ни при нас става. Вече и гърда отказва. Просто плаче докато не го взема и не го полюшкам малко.

А отделно моята алергия ме хвана и ми е толкова зле, че наистина не знам как ще изкарам, ама това е положението.

Чудя се дали не е от това, че нещо тези дни денем не спи много. 3 дремки от по 30-40 Мин. И еуфорията от новото.. + хремата 🥺 какво спокойно бебче беше, но тази нощ е коренно различна. Надявам си да е временно.

# 588
Миличкият Матео, ще мине, може неразположението от хремата да го плаши и в ръцете ви да намира спокойствие, обработва и емоциите от деня, а ако му се е натрупала и преумора, тя винаги бута и нощния сън. Утре се гушкайте и през деня и по възможност ограничи контактите му с външни хора, да се успокои щом средата му е нова🤗🤗🤗🙏💙

# 589
Гушкам го сега ❤ Спа около час в количката с прекъсвания и пак се разплака и оттогава е в мен. Едва гледам вече, това е по-трудно от нощна смяна, защото на нощната можеш поне да подремваш никой като няма, ама с бебе на ръце…. Унасям се от време на време, но бързо ми минава. Сложих го на възглавницата за кърмене, в скута ми. Почти 6 часа е 🤪 още малко.

# 590
И ние го минахме това. На два пъти даже. Продължи по две нощи, но ми се сториха като 20. Точно както го описваш ти - заспива в мен и оставя ли я веднага се събужда и пиши като съдрана. Не знам на какво се дължеше, не знам и как премина,  само се надявам да не се повтаря. След това пък последва период на много спокоен сън - по 11-12 часа с едно пробуждане. Ама както се казва и в лоши и в хубави моменти трябва да си повтаряш, че и това ще мине. Сега пак е на  фаза да се буди на два часа, но поне яде и заспива веднага.
Срещата с много и непознати хора със сигурност им се отразява. Вчера бяхме на семейно събиране с повечко хора. Още щом влезнахме в стаята с повече хора се разплака и то с един специфичен плач, показващ, че изпитва страх. Тази нощ се събуждаше доста по-често, явно пак от емоциите през деня.
Дано е нещо еднократно и да се успокои Матео.

# 591
Не знам какво беше това, но според мен нещо много го болеше. Както спеше в мен. Като мръднах леко, понеже крака ми се схвана, се събуди и започна много силен плач, все едно го боли. Вика “гаа” очевидно има желание да яде, но като почне да суче  спира и плаче. Все едно го боли. Този път с нищо не успях да го успокоя, плача стана толкова жален и неутешим, на всичкото отгоре и аз ревнах… и в този момент просто реших да му дам сироп и каквото и да боли да му мине. Дадох сиропа, заспа и го сложих на леглото. Върни се и е леко неспокоен, но разликата е огромна - спи и не се налага да го държа в мен.

# 592
Да не би да го боли гърло от сополите?
При нас като беше този адски период на третия ден си личеше, че малката е крива от недоспиването. Направо се виждаше как и тя няма сили и в един момент се предаде и както си стоеше на шезлонга сама заспа.
Габчето от известно време започна да ме хапе докато я кърмя. Не виждам да се задават зъбки. Май го прави на игра и като знак, че се е наяла.

# 593
Много сладки неща за месечинките Relaxed Мишел, цифричките са УНИКАЛНИ! Two Hearts
Ние нищо не правим за месечинките на детето Sweat Smile Аз понеже съм по сладките неща мисля една торта да спретна за половинката и това е Smile

Нещата при нас със захранването вървят с пълна пара и така както ядеше по 30-40гр плавно стигна до към 90-120. Отказва мляко и си чака пюре Satisfied ЛЛ каза чак на 6 месеца да вкарам месото и реших да се съобразя с това и да изчакам. Та си мисля, че като вкарам месото и жълтъка ще успеем да заместим обяда, а може би след това бързо ще успеем да заместим и вечерното хапване тъй като интереса му към пюретата е доста голям. Засега от купешките съм доволна от еднокомпонентните на гербер и babybio въпреки че не ги купувам често.

# 594
Да, днес бяхме на лекар и казаха, че гърлото е леко зачервено 🥺 гърдите са добре, не кашля, няма температура: Надяваме се да мине леко.

Да не би да го боли гърло от сополите?
При нас като беше този адски период на третия ден си личеше, че малката е крива от недоспиването. Направо се виждаше как и тя няма сили и в един момент се предаде и както си стоеше на шезлонга сама заспа.
Габчето от известно време започна да ме хапе докато я кърмя. Не виждам да се задават зъбки. Май го прави на игра и като знак, че се е наяла.

# 595
Изписа ли му нещо?🤗

# 596
Не знам какво беше това, но според мен нещо много го болеше. Както спеше в мен. Като мръднах леко, понеже крака ми се схвана, се събуди и започна много силен плач, все едно го боли. Вика “гаа” очевидно има желание да яде, но като почне да суче  спира и плаче. Все едно го боли. Този път с нищо не успях да го успокоя, плача стана толкова жален и неутешим, на всичкото отгоре и аз ревнах… и в този момент просто реших да му дам сироп и каквото и да боли да му мине. Дадох сиропа, заспа и го сложих на леглото. Върни се и е леко неспокоен, но разликата е огромна - спи и не се налага да го държа в мен.

Звучи като нещо да го е боляло, много са жални милите, късам се като се случи така.
Дано повече не се случва. Душички! 🥺

И ние май ще изчакаме с празненствата с много хора, с тези грипове не ми се рискува, ММ е против също.

Как процедирате с пенисите на момчетата?

# 597
Да, някакви капки мултивитамин Wellbaby през устата и грипостоп капки за нослето. Изписа и антибиотик за всеки случай и каза ако вдигне температура следващите два дни да го започнем. Аз изобщо не искам, но той не е вдигал температура засега. Надявам се и да не вдига. Каза, че сиропите са за болка и понижаване на температура, но не лекуват вируса и затова не били подходящи. Да даваме само ако толкова му е дискомфортно, че отказва да се храни. ЛЛ ми каза, че кърмата е много важна, защото чрез нея приема антитела от мен. Той и по-често иска да суче тези дни.

Снощи беше много по-добре ❤ спа цялата нощ само от време на време леко се пробуждаше заради хремата. Моля се да не вдига температура и да му мине по-леко. 

Иначе си личи, че не му е много комфортно, но е жизнен, смее се, закача се. Просто от време на време хленчи и се гушка. Вече не дава да му дърпам сополките и се налага баща му да го държи неподвижен, докато аз ги дърпам. И после миличкия така хленчи, все едно се жалва и ми се оплаква 🥺❤

FBID10213355054383755, На нас ни казаха да не пипаме и да не забелваме и подобни. При прегледите сестрата го прави.

# 598
Тази зима направо в чудо съм се видяла с тези сополи, а аз съм видяла доста Stuck Out Tongue Winking Eye Горкото дете все нещо покашля или влачи някаква задна хрема. Направо се учудвам как успяхме да сложим всички ваксини в срок.
Днес започнахме със захранването. Пюре от тиква предложих, но не беше посрещнато с голям ентусиазъм. Успях да набутам една лъжица криво-ляво, но с втората нямах успех.
Иначе и при нас тези дни нещата със съня вървят прогресивно зле. Както казах повтарям си, че и това ще мине.
Поне вчера забелязах нещо положително - значително по-малко коса ми капе. Дано са се нормализирали вече нещата, че ми беше омръзнало да чистя косми от къде ли не

# 599
Тази зима направо в чудо съм се видяла с тези сополи, а аз съм видяла доста Stuck Out Tongue Winking Eye Горкото дете все нещо покашля или влачи някаква задна хрема. Направо се учудвам как успяхме да сложим всички ваксини в срок.
Днес започнахме със захранването. Пюре от тиква предложих, но не беше посрещнато с голям ентусиазъм. Успях да набутам една лъжица криво-ляво, но с втората нямах успех.
Иначе и при нас тези дни нещата със съня вървят прогресивно зле. Както казах повтарям си, че и това ще мине.
Поне вчера забелязах нещо положително - значително по-малко коса ми капе. Дано са се нормализирали вече нещата, че ми беше омръзнало да чистя косми от къде ли не
Ползвате ли нещо за косопада че при мен нещата са много зле

Общи условия

Активация на акаунт