Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 12 652
  • 641
  •   2
Отговори
# 630
  • Бургас
Аз го оставям на килима и отгоре съм сложила детския от Екоплей.Да си щъка където му е готино самия килим чистя с детски универсален препарат на Фрош.Биби стерилизирам от време на време но и аз кърмя.

# 631
Ами има си килимче, гледам са мина с прахосмукачка и моп преди това, килима пръскам със спрей за повърхности и играчки бебешки. Понякога й слагам активната гимнастика, тя е с нейно си килимче, но ако искам да лази и тн е само на килимче. Понякога я намирам и извън него, ама карай. Не знам сали ще имам място и за кошара освен ако не е сгъваема и да я махаме периодично, понеже сега сгъваме килимчето всяка вечер.

# 632
За запек на моите деца добре им действаше пюре от спанак. До колкото си спомням може да се дава още от 5-тия месец и доста им се услаждаше.
Габито още има затруднения с обръщането по корем. Напъва се да се обърне, но още не успява да обърне дупето. Има 1-2 успешни опита и до там. Докато е на гимнастиката си променя позицията и я намирам завъртяна на обратната страна, но все още е безопасно да я държа на спалнята. По нататък ще търся някакво килимче за игра на земята.
Малкия ми син започна да лази на осем месеца. Въпросното лазене се състоеше в избутване на тялото с ръце, краката ги влачеше. С каквото и да чистех целия беше в прах, въпреки, че всеки ден минавах с парцал пода. Добре, че бързо усвои нормалната техника за лазене Joy

# 633
Аз изобщо не намирам за безопасно на спалнята освен ако не съм постоянно протегната в готовност🤣🤣🤣 или ако спим и то барикадирана от нейната страна. Голям червей е станала, направо вчера ми изпи силите. Буквално. Като започне активно да лази и да ходи не знам какво ще е🤣 домашно кардио🤣
Ами ние живеем уж отдалечено и на чисто, чист въздух, нямаме такъв главен път полрай нас и постоянно да минават коли, прозорците не гледат дори към двора, където паркират колите. И пак, имам чувството, че генерираме постоянно прах. То са някакви влакна. И като добавим и мокте косми, всеедно сме в пустинята и онези топки храсти, дето се мятат от въздуха 🤣🤣🤣🤣
Бъзикам се, чак така не е, ама пак,
Обмислям да взема пречиствател за въздух, мисля, че все нещо ще обира..

# 634
Аз го оставям на килима и отгоре съм сложила детския от Екоплей.Да си щъка където му е готино самия килим чистя с детски универсален препарат на Фрош.Биби стерилизирам от време на време но и аз кърмя.
То и аз кърмя но храня и с пюрета и дохранвам с АМ. Купувам пюрета от магазина и обикновено си ги пресипвам в стерилизирана купичка или буркан че и стерелизирам лъжички те. Просто се чудех до кога

# 635
  • Бургас
Няма някакво правило за това до кога да стерилизира. Най-често чувам от приятели до 6-тия месец след това с бебешко веро.Докогато на вас ви се занимава.На мен това не ми е от любимото занимание и за това рядко го правя но ако вие имате време и не ви тежи и стига да не е фанатично защото все в един момент трябва да се сблъскат и с това.

# 636
Вчера започнахме захранването с тиква премесена с кърма🩷✨️ Много й хареса, баща й беше много мераклия да я храни той и в радостта си й даде сигурно 5 лъжички вместо 1-2 както е по правило. Но пък уреда на Филипс прави вътре доста конденз от парата, та и пюрето беше по скоро нектар. Но нека, като за първи ден да не е много различно от познатата консистенция.  Днес й дадох отмерени 20 гр но махнах част от водната фаза за да е една идея по гъсто, хареса й и още като видя тиквата в уреда преди да я пасираме знаеше какво следва и с нетърпение се зарадва🩷 Мисля още ден два само тиква и после тиква плюс картоф.

# 637
Вчера започнахме захранването с тиква премесена с кърма🩷✨️ Много й хареса, баща й беше много мераклия да я храни той и в радостта си й даде сигурно 5 лъжички вместо 1-2 както е по правило. Но пък уреда на Филипс прави вътре доста конденз от парата, та и пюрето беше по скоро нектар. Но нека, като за първи ден да не е много различно от познатата консистенция.  Днес й дадох отмерени 20 гр но махнах част от водната фаза за да е една идея по гъсто, хареса й и още като видя тиквата в уреда преди да я пасираме знаеше какво следва и с нетърпение се зарадва🩷 Мисля още ден два само тиква и после тиква плюс картоф.
Първият път му дадох повече от 2 лъжички защото искаше още, не е такъв проблем, нищо няма да стане не се притеснявайте. Със следващите нови зеленчуци вече не давах по две три лъжички а направо 1/4 до 1/2 от пюрето за да мога да го използвам в рамките на следващия ден( защото аз ги купувам). Не е имало проблеми

# 638
Аз стерилизирам, само защото уредът суши и ми е много удобно, още повече, защото си подготвям предварително шишета с дози и трябва да са напълно сухи. Иначе биби, лъжички, гризалки и тн, с вода само и с препарата й за съдове, изобщо не се вглеждам вече в тези неща.
Просто дали ще пусна само сушене или бутона стерилизация и сушене е 10 мин разлика в работата му. Даже в повечето пъти ако падне нещо само го измивам🤣

# 639
drivetayordanova22 благодаря 🤗
Стерилизаторът е основно заради комбинацията адаптирано мляко плюс бебешка слюнка , която е хранителна среда за бактерии. До 6 месеца препоръчват повечето и после само когато бебчето е болно.
Домашната прах не зависи от изложението на апартамента, етажа и т.н. Нея просто я има. Иначе помещения, където никой не живее с години и не се отварят прозорци/врати трябваше да нямат и прашинка по мебелите. А знаем че не е така.

# 640
Азара, точно същото сравнение съм правила и аз за топките с косми. Ние нямаме нито един килим в къщи и няма по какво да се задържат космите ми.
Днес имахме голям напредък с храненето. Изяде може би към 30 гр (не очаквах да изяде всичко и не го бях претеглила). Давала съм тиква, картоф и морков. Чудя с какво да продължа. Мисля си за тиквичка, макар че сега не им е сезона и не знам като качество дали ще са ок.
Много вълнуващ момент е захранването ама сега съм цялата в оранжеви петна от повръщано. Явно си е лакома моята госпожица и често връща след кърмене, даже понякога и да е минало повечко време.

# 641
Тя яде малко все още, но винаги, когато забравя да изтегля, тогава яде хубаво Grinning Под хубаво визирам все още 50-60 грама. Но ми е голям кеф дори това да яде, но да го хапва с удоволствие.
Днес бях подготвила батат и броколи. Егати гадното Grinning Обаче й дадох да опита, не се смръщи, даже й хареса. Реших и малко пюре от морков да сложа, защото другото беше по-течно (първите пюрета от една храна все още не бях разучила с колко вода и тн в уреда ) и така нагодих що годе консистенция, та хапна си добре. Опитах го, на мен ми беше ужасно. От това, което съм вкарала, досега най- й допадна : тиква, тиква с картоф, морков ( купешко на Гербер, нямах приготвено домашно), морков с батат; тиквичка,тиква и морков; батат и тиква..... и днешното батат с броколи и морков.. Grinning  явно й харесват сладникавите. Само че има и друго, мнгоо зависи и как е започнало храненето, понякога не успявам по-рано да се подготвя, тя е мнгоо гладна или пък й се спи.. обикновено пюрето го започвам 30-40 мин.преди времето за млечно хранене, но понякога спим двете и ме буди много огладняла Grinning  тогава дори да е гладна, пюрето не го уважава много и плаче, та й давам направо мляко, или много малко пюре и да си пие млякото.
Особена е малко. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт